Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 21 жовтня 2020, 07:22
4056
3

Грошей стало менше. УЄФА скоротить призові єврокубків на найближчі 5 років

Став відомий загальний призовий фонд Ліги чемпіонів і Ліги Європи 2020/21

| Оновлено 21 жовтня 2020, 07:22
4056
3
Грошей стало менше. УЄФА скоротить призові єврокубків на найближчі 5 років
УЄФА

Призовий фонд європейських клубних змагань буде скорочений на наступні 5 років через збитки, спричинені пандемією COVID-19.

УЄФА повідомив своїм 55 асоціаціям-членам, що в минулому сезоні клубні змагання (Ліга чемпіонів та Ліга Європи) втратили 514 млн фунтів стерлінгів (564 млн євро) через скорочення доходів від телебачення і спонсорів, що викликано затримкою турніру через пандемію коронавірусу.

Очікувалося, що УЄФА поширить скорочення на 2 або 3 роки, але лист асоціаціям показує, що було прийнято рішення розділити тягар відповідальності протягом 5 років. Наприклад, для англійських клубів, які змагаються в Європі, це буде означати, що їхні телевізійні і призові доходи впадуть приблизно на 4% за 5 сезонів.

Також з'явилася інформація, що загальний призовий фонд Ліги чемпіонів 2020/21 складе 1,95 мільярда євро, а призовий фонд Ліги Європи 2020/21 дорівнює 560 мільйонів євро.

Нагадаємо, кожен учасник групового етапу Ліги чемпіонів отримає по 15,25 млн, командам також нараховується бонус за перемогу в кожному матчі основного раунду ЛЧ, який становить €2,7 млн, а за нічию – €0.9 млн.

Крім того, є виплати з маркетингового пулу, який розподіляється відповідно до питомої ваги кожного телеринку, представленого учасниками Ліги чемпіонів (розпочинаючи з групового етапу), а потім розбивається між клубами, що представляють цю асоціацію.

Також є окремі виплати учасникам весняного плей-оф. Вихід до 1/8 фіналу: по €9,5 млн, вихід до 1/4 фіналу: по €10,5 млн, вихід до 1/2 фіналу: по €12 млн, вихід в фінал: по €15 млн, переможець Ліги чемпіонів додатково отримає €4 млн, учасники матчу за Суперкубок УЄФА отримають ще по €3,5 млн, а переможець – додатково €1 млн.

Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
bonv
коронавірус не вічний..
sand
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Сергей Журавко
Вообще закройтесь,пандемисты ошалелые.Устроили цирк на долгие лета.Удачи.