Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 20 жовтня 2020, 21:58
9231
21

Що очікує Динамо в груповому турнірі Ліги чемпіонів

Кореспонденти Sport.ua спробували передбачити, як кияни виступлять в груповому турнірі ЛЧ

| Оновлено 20 жовтня 2020, 21:58
9231
21
Що очікує Динамо в груповому турнірі Ліги чемпіонів
ФК Динамо

Обидва наших повпреди в груповому турнірі Ліги чемпіонів потрапили в так звані «групи смерті». З цією тезою сперечатися, як мінімум, нерозумно: чемпіон і віце-чемпіон Іспанії, і такий же підбір з боку Італії, а ще одна з найстабільніших команд Німеччини і явно прогресуючий чемпіон Угорщини.

Проте, навіть в таких групах, на наш погляд, можна боротися, як мінімум, за право перейти навесні в Лігу Європи, але при певних розкладах - і за плей-оф Ліги чемпіонів. Сьогодні намагаємося спрогнозувати, що чекає в ЛЧ на команду Мірчі Луческу.

Олексій Сливченко

1. Ювентус
2. Динамо
3. Барселона
4. Ференцварош

«Динамівська» група навряд чи легша, ніж у «Шахтаря». Можливо, тільки «Ференцварош» номінально виглядає слабшим за менхенгладбахську «Боруссію», але команда Сергія Реброва може стати справжньою «темною конячкою» турніру, хоча прямо зараз особливі ставки на неї навряд чи варто робити. У «Динамо», якщо воно розраховує пошуміти в Лізі чемпіонів після стількох років відсутності, повинне стояти обов'язкове завдання - шість очок проти «Ференцвароша», тим більше, що Луческу знає, як обігравати команди Реброва ще по суперництву в українській Прем'єр-лізі.

Далі спробуємо мислити стратегічно і з певною часткою оптимізму. Нинішнє «Динамо» здатне діяти організовано і виривати результат навіть за мінімуму моментів. Плюс хороший період кар'єри явно переживає Георгій Бущан, у якого налагоджена непогана взаємодія з обороною. Значить, що вже в першому турі проти «Ювентуса» «Динамо» в Києві цілком може замахнутися на перемогу, скориставшись відсутністю у суперника головної зірки Кріштіану Роналду, а також тренерською недосвідченістю екс-підопічного Луческу Андреа Пірло. Зрештою, обіграти «Юве» - справа честі для «Динамо», яке в набагато більш кращі роки в чотирьох матчах так і не зуміло жодного разу вирвати перемогу. Зараз, здається, настав найбільш відповідний момент.


ФК Динамо

До третього туру і виїзного матчу з «Барселоною» кияни цілком можуть підійти з 6 очками в активі, і в статусі лідера групи. Нинішні каталонці - аж ніяк не еталон стабільності, тому очки з ними теж цілком можна і потрібно брати, користуючись чварами всередині клубу, нестабільністю у вищому керівництві і певною роздратованістю головної зірки «блаугранас» Ліонеля Мессі. Умовна домашня перемога над «Барсою» здатна відкрити «Динамо» шлях до плей-оф Ліги чемпіонів, підтвердити який киянам залишиться в шостому турі, коли вони будуть приймати «Ференцварош». На боці киян і непоганий календар («Барселоні» за два дні до візиту в Київ належить зіграти непростий виїзний матч в Ла Лізі проти «Атлетіко»), яким досвідчений Луческу зобов'язаний спробувати скористатися сповна, щоб ще раз потішити власне самолюбство, та побалувати президента клубу Ігоря Суркіса, що вже підраховує прибуток від рішення призначити наставником команди румунського фахівця.

Валерій Василенко

1. Барселона
2. Динамо
3. Ювентус
4. Ференцварош

Команда Луческу в своїй групі цілком здатна не тільки на локальний, а й на справжній подвиг. І продиктований мій оптимізм не тільки «ренесансом» київської команди в зв'язку з приходом нового тренера, але і з видимими ігровими проблемами двох «стрижневих» команд групи - «Юве» і «Барси».

Стартують кияни матчем проти «Старої синьйори». За «Юве» не зіграє Роналду, перебудова чемпіонів Італії на нові методичні рейки все ще триває, і в цьому «атракціоні» новий тренер «Ювентуса» Пірло явно не виглядає велетнем. Загалом, дуже підходяща ситуація для «Динамо», яке зараз на ходу. Припускаю, що в цьому поєдинку кияни як мінімум не програють. А може, і зовсім переможуть.

У другому турі «біло-синім» належить візит до Сергія Реброва в Будапешт. Незважаючи на те, що поєдинок проти «Динамо» для тренера «Фраді» буде дуже принциповим, господарі не виграють. З тієї простої причини, що кияни просто вище рівнем - і індивідуальним, і командним. Знову-таки, якщо все складеться для «Динамо» ідеально, вони можуть вивезти зі столиці Угорщини три очки. А далі має бути подвійне побачення з «Барселоною». Пам'ятається, свого часу така «спарка» завершилася повним тріумфом киян. Повторити подібне досягнення «Динамо» зараз навряд чи зможе, бо індивідуально «Барса» зараз явно сильніше, але, схоже, що ігрова криза «блауграни» нікуди не поділася і після приходу на тренерський місток Кумана. Загалом, в цій битві ставлю на «Динамо». Або три очки проти трьох.

Найскладніший матч на цьому етапі киянам належить провести в Турині. Якщо проблеми «Юве» нікуди не подінуться, учень Пірло навряд чи зуміє переграти свого вчителя Луческу. Ну, і в останній ігровий день «Динамо» зобов'язане в рідних пенатах перегравати «Ференцварош».

Володимир Клепач

1. Барселона
2. Ювентус
3. Динамо
4. Ференцварош 

Якщо в групі «Шахтаря» варіантів з розподілом місць предостатньо, то тут картина інша. Є два явних лідери квартету, трансферна вартість яких у багато разів перевищує аналогічний показник третьої і четвертої команди. Навряд чи хтось здивується тому, що вже після четвертого туру і «Динамо», і «Ференцварош» втратять шанси на путівку до плей-оф Ліги чемпіонів.

Очна боротьба між Роналду і Мессі нас мало цікавить, перешкодити їм навряд чи вдасться, а ось протистояння Ребров-Луческу дуже навіть надихає. Перевага українського фахівця в тому, що з угорським клубом він працює вже не перший рік і двічі поспіль приводив команду до чемпіонства. На боці румунського тренера 50-річний досвід і неграновані діаманти дійсно класної академії «Динамо». І якщо раніше з ними працювали лісоруби, то з'явився шанс на інший підхід. Говорити про більший досвід участі динамівців в єврокубках якось не з руки. Тим більше, що з тієї команди, що чотири роки тому розбила в останньому турі «Бешикташ» (6:0) залишилися тільки Сидорчук, Буяльський, Циганков і Бесєдін. Останній, до слова, найближчим часом зможе допомогти лише на тренуваннях.


ФК Динамо

 Календар матчів у киян цікавий, з історичним підгрунтям. Нарешті і молоде покоління вболівальників «Динамо» побачить спарку з «Барселоною» в третьому-четвертому турі. Розраховувати на повторення результатів 23-річної давнини не доводиться, але армії фанів 30+ точно уготовані приємні флешбеки з минулого. Завершувати груповий етап в Києві з «Ференцварошем», що може бути краще? З «Ювентусом» в шостому турі вже грали, спасибі. Краще відібрати очки у заляканих коронавірусом італійців в стартовому матчі.

Сергій Циба

1.Барселона
2. Динамо
3. Ювентус
4. Ференцварош

Після чотирьох років відсутності «Динамо» повертається до групового турніру Ліги чемпіонів. Мірча Луческу з першої спроби і без посилення складу зробив те, що Хацкевич не зміг зробити тричі поспіль. Куди команда впала за Михайличенка - і згадувати не хочеться. Не вийти з групи Ліги Європи з «Копенгагеном», «Мальме» і «Лугано» потрібно було сильно постаратися.

Передстартові розклади в групі G зрозумілі: є два фаворити, які розподілять між собою перші два місця, і два аутсайдери, які боротимуться за місце в Лізі Європи. Але, як мені здається, не все так вже однозначно і при певних розкладах «Динамо» може поборотися за плей-оф Ліги чемпіонів.

Луческу - досвідчений тренер, він знає, як вибудувати гру команди в матчах з суперниками, які перевершують в класі. У поєдинку за Суперкубок України «Динамо» чи не всю гру провело на своїй половині поля, але тричі забило «Шахтарю». У такому ж стилі, на контратаках, «Динамо» гратиме проти «Ювентуса» і «Барселони». Матч Україна - Іспанія, в якому Андрій Шевченко задіяв шістьох динамівців, показав, що така тактика може давати результат.

Графік матчів в групі G вельми сприятливий для «Динамо». Старт вдома проти «Ювентуса», який втратив через коронавірус Роналду, звичайно ж, дуже важливий. Є відчуття, що «Динамо» не програє, а за певних розкладів і виграє. «Ювентус» важко входить в сезон, Пірло перебудовує команду, відсутність Роналду - все це повинно зіграти на руку господарям. Далі слідує виїзд до Угорщини, де при всій повазі до Реброва, потрібно перемагати. У спарці з «Барселоною», звичайно, буде важко, але за якісь очки, якщо «Динамо» планує боротися за плей-оф, потрібно буде чіплятися.

Матч в Турині, очевидно, може бути ключовим у боротьбі за друге місце. Яким до п'ятого туру підійде «Ювентус» Пірло - складне питання. А динамівська молодь - Миколенко, Забарний, Шапаренко, Циганков, Супряга, Попов в матчах Ліги чемпіонів, хочеться вірити, буде рости і додавати з кожною грою. Тому ризикну поставити «Динамо» на друге місце.


ФК Динамо

Денис Шаховець

1. Барселона
2. Динамо
3. Ювентус
4. Ференцварош

Для «Динамо» потрапляння до групового раунду найпрестижнішого турніру Європи – вже чимале досягнення. Кияни останній раз чули гімн Ліги чемпіонів ще в сезоні 2016/17, та й тоді зробили це, оминувши бар'єр кваліфікації, завдяки перемозі в національному чемпіонаті. Головним тренером «біло-синіх» в тому сезоні був Сергій Ребров, який цього разу буде вже по іншу сторону поля.

Ребров нині переписує історію «Ференцвароша», і робить це більш ніж успішно: український фахівець допоміг угорському клубу вперше за 25 років вийти до групового раунду ЛЧ. Також суперниками «Динамо» в квартеті G будуть «Барселона» і «Ювентус», які завідомо вважаються фаворитами. Але аутсайдери цілком здатні піднести грандам сюрприз і несподівано нав'язати конкуренцію.

З приходом Мірчі Луческу, гра «Динамо» досить сильно змінилася. Румунський фахівець є одним з найдосвідченіших тренерів світу і добре вміє мотивувати команду. А мотивації для молодих гравців, на яких Луческу робить ставку, буде більш ніж достатньо. Їм випав шанс заявити про себе на всю Європу, та й президент Ігор Суркіс обіцяє не образити преміальними в разі успіху.

Але, звичайно ж, шансів поборотися за вихід в 1/8 Ліги чемпіонів буде не так вже й багато, доведеться розраховувати в тому числі й на удачу. А в нинішніх реаліях, коли пандемія коронавірусу набирає все більших обертів, невідомо, в якому складі буде та чи інша команда під час найважливіших матчів турніру. «Ювентус» на поєдинок першого туру в Київ приїде без Кріштіану Роналду, і букмекери вірять, що в цьому матчі «Динамо» цілком може взяти очко.

А якщо припустити, що «Барселона» до 4-го туру де-факто вирішить турнірні завдання і привезе до Києва резервний склад, то можна буде розраховувати на успіх. Тоді залишиться тільки здобути потрібний результат в Турині і, звичайно ж, взяти максимум очок в протистоянні з «Ференцварошем». Сценарій, можливо, не поступається голлівудським блокбастерам, але чому б не помріяти?

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(40)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 21
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Stanislav Matusevych
Дивна ситуація, коли мій колега, який спеціалізується на тенісі, робить куди більш реалістичний прогноз, ніж футбольні специ. Я сам 30 років вболіваю за Динамо (не рахуючи команду з рідного міста), але навіть за Луческу обійти когось із пари Юве/Барса - це ж фантастика, причому ненаучна. Головне завдання - не пропустити поперед себе Реброва, бо для нього зайвий раз довести Суркісу свою профпридатність буде надважливим завданням.
JekFunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
mig3131
Сказочники собрались. Хорошо бы эти сказки да по окончанию группового турнира показать.
Ukrainian_football
Рейтинг оптимистов спорт.юа))) Неплохие расклады как для команды, которая вылетела с группы лиги Европы 19/20. Играя с такими грандами, как Мальмё, Копенгаген и Лугано.
Мой расклад на группу.
1. Динамо 18
2. Ференцварош 12
3. Ювентус 2
4. Барселона 2
Как вам такое?
Denmark1107
Все можливо. Наприклад, Барселона втрачала очки з татарстанським Рубіном.
Mac_Gyver
Чего гадать, скоро всё увидим.
AdvocatusDei
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
UKRAINE FAN
Я такого бреда давно не видел . Тут бы хоть с Венграми не опозорится а они уже Барсу и Юве нагинают .
K_Sarioglo@i.ua
Это прогнозы или мечты.
Реально будет так:
1-2. Барса и Юве(как ляжет) от 13 до 16 очков.
3.Динамо (надеюсь 6, но может быть 4).
4.Ференцварош(0-1).
Саша Яковенко
Динамо на втором... Зачем так скромно? Давайте сразу на первое.
Какие у прогнозистов аргументы?
Сливченко:
"Нынешнее «Динамо» способно действовать организованно и вырывать результат даже при минимуме моментов. "
Наверное, это "нынешнее Динамо" делало при Михайличенко?
Василенко...
тут вообще комментироватьне хочется
Цыба:
"Есть ощущение, что «Динамо» не проиграет, а при определенных раскладах и выиграет. «Ювентус» тяжело входит в сезон, Пирло перестраивает команду, отсутствие Роналду – все это должно сыграть на руку хозяевам."
Предчувствия егоне обманули???
Шаховец:
"Но, конечно же, шансов побороться за выход в 1/8 Лиги чемпионов будет не так уж и много, придется рассчитывать в том числе и на удачу..."
На удачу? Бля...
Ото и есть все предпосылки для оптимизма. На удачу?
zac1310
Фантазёры
Zloi_Tip1
там ще в них на спорт.юа є "дуже хороший" прогнозист по боксу - Лев Карців, який після боїв по-іншому співає. По ходу ці "прогнозисти" курять те ж саме і з ним.
s_vaskevich
Реальний розклад
1 Ювентус
2 Барса
3 Ференцварош
4 Динамо