Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Олімпійські ігри
| Оновлено 20 жовтня 2020, 01:14
1602
6

Російські хакери готували кібератаку на Олімпіаду-2020 у Токіо

Росіяни були готові зайти так далеко, щоб зірвати літні Олімпійські ігри

| Оновлено 20 жовтня 2020, 01:14
1602
6
Російські хакери готували кібератаку на Олімпіаду-2020 у Токіо
IOC

Російська військова розвідка планувала кібератаку на Олімпійські та Паралімпійські ігри 2020 (які планувалося провести цього літа в Токіо), щоб зірвати головну спортивну подію в світі. Про це повідомив Національний центр кібербезпеки Великобританії, розкриваючи спільну операцію з американською розвідкою.

Російська кібердіяльність охоплювала організаторів Ігор, логістичні служби та спонсорів і велася до того, як Олімпіада була відкладена через коронавірусу. Багато раніше приписувані росіянам кібератаки були спрямовані проти державних інститутів політичних супротивників Москви, але деяка кіберактівность була спрямована й на агентства, які проводять розслідування щодо допінгу в російському спорті.

Нові свідоцтва є першою ознакою того, що Росія була готова зайти так далеко, щоб зірвати літні Ігри, з яких всі російські учасники були виключені через постійні порушення допінгу, спонсоровані державою.

Великобританія також стала першим урядом, який підтвердив деталі масштабів спроби Росії зірвати зимові Олімпійські і Паралімпійські ігри 2018 року в Пхенчхані, Південна Корея. Було заявлено з упевненістю в 95%, що спроба зриву зимових і літніх Олімпійських ігор був проведена віддалено підрозділом ГРУ.

У Пхенчхані, за даними Великобританії, кіберпідрозділ ГРУ спробував замаскуватися під північнокорейських і китайських хакерів, коли націлився на церемонію відкриття зимових Ігор 2018 року, в результаті чого був зупинений веб-сайт, щоб глядачі не могли розпечатати квитки, та відключився Wi-Fi на стадіоні.

У число основних цілей також входили телемовники, гірськолижний курорт, офіційні особи Олімпійських ігор, постачальники послуг і спонсори ігор в 2018 році, а це означає, що об'єкти атак були не тільки у Кореї. ГРУ також розвернуло шкідливе ПО для видалення даних в ІТ-системах зимових Ігор і націлилося на пристрої по всій Південній Кореї за допомогою VPN.

Великобританія виходить з того, що розвідувальна робота перед літніми Олімпійськими іграми, включаючи цілеспрямований фішинг для збору ключових даних про облікові записи, створення підроблених веб-сайтів і дослідження безпеки індивідуальних облікових записів, була розроблена для створення такої ж форми порушень, що зробить Ігри логістичним жахом для бізнесу, глядачів і спортсменів.

Міністр закордонних справ Великобританії Домінік Рааб сказав: «Дії ГРУ проти Олімпійських і Паралімпійських ігор цинічні і нерозумні. Ми засуджуємо їх найрішучішим чином. Великобританія продовжить працювати з нашими союзниками, щоб виявити і протидіяти майбутнім зловмисним кібератакам».

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?
Футбол | 24 квітня 2024, 12:20 19
Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?

Колумністу Sport.ua Олексію Сливченку не сподобалося одне з останніх висловлювань легенди «Реала»

ФОТО. Сало і хрін. Дружина Довбика показала, як він готується до матчів
Футбол | 25 квітня 2024, 10:16 4
ФОТО. Сало і хрін. Дружина Довбика показала, як він готується до матчів

Український нападник «Жирони» залишається найкращим бомбардиром Ла Ліги

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
BekXan
Нет никакой россии и российских хакеров.Есть террористы путиноиды с рашки.Эти твари не достойны носить никакого имя страны темболее называться людьми.Это твари !
heImsman
Сами не живут, и другим пытаются не дать. Опарыши в человеческом обличии.
Vaso
Мне кажется, что нормальные люди даже не удивляются этой информации, Все время из-за поребрика идет одно зло...
Владимир Копяк
Простой народ даже не может себе представить масштабы подлости со стороны расеи в вопросах кибератак ... Если раньше те же англичане, американцы или немцы, старались не сильно афишировать проделки расейских хакеров в отношении госучреждений этих стран, то сейчас им это порядком надоело. Я думаю, что на Западе работают тоже ребята не пальцем деланные в этой области, и смогут дать по пальцам этим "рыцарям плаща и кинжала"....
zelia73
лишнехромасомные
cucumber
нужно лечебные санкции вводить