Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 19 жовтня 2020, 17:30
17103
2

Пас Циганкова, розгром від Шахтаря, героїчна Ворскла, вогняне дербі

Найцікавіші події шостого туру УПЛ - в нашому традиційному огляді

| Оновлено 19 жовтня 2020, 17:30
17103
2
Пас Циганкова, розгром від Шахтаря, героїчна Ворскла, вогняне дербі
ФК Динамо Київ. Віктор Циганков

Після двотижневої паузи, пов'язаної з матчами збірної, поновився чемпіонат України. Шостий тур видався видовищним, хоч і пройшов практично без глядачів. У турі забито відразу 21 м'яч, зафіксовано одну нічию - в Запоріжжі, де зустрілися «Зоря» і «Колос». Вгорі турнірної таблиці - знову двовладдя: нога в ногу з «Динамо» продовжує йти «Ворскла». Власне, в підвалі таблиці теж майже одностайність. Львівська.

Пенальті туру

У матчі минулого туру в ворота «Маріуполя» в грі з «Колосом» був поставлений лівий пенальті в компенсований до другого тайму час. Приазовці в підсумку програли, а їхній головний тренер Остап Маркевич відмовився після гри коментувати той епізод - мовляв, якщо скажу правду, судді нас потім знищать. Виявилося, не знищили. А скоріше навпаки - в грі проти «Минаю» вже на користь «Маріуполя» в компенсований час був поставлений спірний пенальті. Напевно, спрацював закон збереження матерії: якщо десь загубив, то напевно десь знайдеш. Тільки «Минаю» від цього навряд чи легше.

Цар туру

Після того, як минув основний час гри, був поставлений пенальті і в матчі «Зоря» - «Колос». На 90+3 хвилині арбітр Абдула призначив одинадцятиметровий у ворота команди Скрипника. Але в цьому епізоді, схоже, арбітр мав рацію: м'яч в штрафному майданчику влучив у руку півзахиснику «Зорі» Юрченку. Суддівський вирок холоднокровно реалізував Селезньов. Це перший гол «Царя» після повернення в УПЛ з тривалих закордонних мандрів.

Передача туру

«Буде бій»: таким вже традиційним гаслом «Рух» зустрічав поєдинок проти ще одного вітчизняного гранда - «Динамо». З «Шахтарем» львів'яни не тільки билися, але і змогли відібрати очки. Проти динамівців вийшло інакше: бій таки дали, але поступилися. Хоча з точки зору суто гри претензій до команди Федика бути не повинно: вони робили все, що могли. Просто індивідуальний рівень гостей виявився вищим. Переможний (перший) гол був забитий Де Пеною після шикарної передачі Циганкова: правою вирізав так, що м'яч обігнув весь захист «Руху» і ліг точно на ногу уругвайцю, якому залишалося лише не схибити, з чим Карлос без проблем впорався.

Експеримент туру

Через спалах коронавірусу в «Шахтарі» головний тренер команди Луїш Каштру був змушений випускати на гру проти «Львова» експериментальний склад. У центрі захисту - Хочолава і Бондар, в опорній зоні - Майкон і Маркос Антоніо, на вістрі атаки - Дентіньо. Навряд чи колись ще «гірники» зіграють таким складом. Проте, навіть далекий від оптимального складу «Шахтар» без проблем впорався зі «Львовом», відвантаживши суперникові п'ять м'ячів, а пропустивши лише одного разу.

Футболки туру

На матч проти «Львова» футболісти «Шахтаря» вийшли в футболках з написом «Легенда назавжди». Таким способом донеччани вшанували пам'ять полинувшого в кращий світ колишнього відомого форварда «гірників» Сергія Ателькіна.

Травма туру

Перемога «гірників» над командою Цецадзе була затьмарена травмою одного з провідних на даний момент гравців донецької команди - Віктора Коваленка. В моменті зі своїм другим забитим м'ячем півзахисник травмувався. І незабаром був замінений. У нього діагностована м'язова травма стегна.

Слова туру

Після гри зі «Львовом» наставник «Шахтаря» Каштру поділився своїми переживаннями щодо епідемії коронавірусу, що звалила пів команди: «Зараз ми живемо в атмосфері страху. Для футбольної команди раптово залишитися без десятка гравців - нічний кошмар. Спочатку тренувалися з шістьма футболістами, потім взяли деяких хлопців з дубля. Намагалися побудувати команду, щоб грати проти «Львова». Слава богу, у нас досить великих професіоналів, які повністю віддаються щоденній роботі. Це дозволило нам грати - не скажу, що повністю спокійно, але з упевненістю. Ми правильно підійшли до матчу і змогли показати гідну гру».

Перемога туру

У всіх своїх домашніх матчах проти «Ворскли» «Олімпік» незмінно забивав у ворота полтавчан. І в цьому матчі донецька команда вважалася фаворитом. Перш за все тому, що команда Максимова потрапила під перехресний вогонь коронавірусу, через який на гру до Києва не приїхав ні сам головний тренер ворсклян, ні два його найближчих помічника. Діями полтавчан в цій зустрічі керував тренер воротарів Сергій Долганський. Матч не був багатим на небезпечні моментами. Проте, більше загроз біля чужих воріт створили господарі. Але виграла «Ворскла». Гості наочно продемонстрували, як потрібно вміти терпіти і чекати свого шансу. В одній з контратак Кулач зумів пробити Кичака. Правда, в тому епізоді не обійшлося без рикошету від захисника. «Олімпік» намагався змінити ситуацію, але суперник був проти. Ця перемога дозволила «Ворсклі» і далі ділити з «Динамо» лідерство в турнірній таблиці.

Дербі туру

Кіровоградське дербі вже до матчу стало гарячим. В «Олександрії» через позитивні тести на коронавірус тимчасово поза грою опинилися відразу 27 осіб (і футболістів, і працівників клубу). Головний тренер команди Володимир Шаран звернувся з проханням до «Інгульця» про перенесення матчу, але президент петровського клубу Поворознюк був категорично проти. У підсумку матч відбувся. І став в деякому роді окрасою туру, тому що в ньому було практично все, що властиво справжньому футбольному шоу: купа забитих м'ячів, воротарські сейви і ляпи, пенальті, різнокольорові картки, причому не тільки гравцям і, звичайно ж, емоції. Спочатку здавалося, що господарі здобудуть легку перемогу - 4:0 вже на 41 хвилині гри. Але гості знайшли в собі сили відіграти три м'ячі. На більше їх не вистачило.

Грубість туру

У матчі «Олександрія» - «Інгулець» арбітр Бойко двічі діставав з кишені червоні картки. І обидва рази по справі. Лучкевич був видалений за два «гірчичника», а ось Павлов отримав пряму червону. Причому червоніше не буває. Захисник «Інгульця», програвши позицію, пішов прямою ногою на суперника - Устименка, і Денис отримав серйозне пошкодження, через яке покинув поле.

Гол туру

Вже на першій хвилині зустрічі в Дніпрі півзахисник господарів Назаренко відкрив рахунок в матчі з «Десною». Причому зробив це Олександр дуже красиво: йому вдався обвідний удар «щічкою» з-за меж штрафного майданчика у верхній кут воріт. Як не намагався голкіпер гостей Паст дістати цей м'яч, йому це зробити не вдалося – надто вже по дуже хитромудрій траєкторії був пущений м'яч.

Дебют туру

Перший поєдинок у футболці «Дніпра-1» провів Пихальонок, який належить «Шахтарю». Дебют Олександра можна вважати вдалим. Його нова команда здобула перемогу над серйозним опонентом - «Десною», сам же півзахисник відзначився відразу декількома ефективними діями. Зокрема, після одного з його навісів «дніпряни» могли забити третій гол. А ще в одному з епізодів м'яч після потужного дальнього удару Пихальонка влучив у штангу.

Сейв туру

Ні, в цій номінації переміг не голкіпер, а захисник «Дніпра-1» Дуглас. В середині другого тайму бразильський захисник парирував сильний удар від Тотовицького. Сарнавський в тому моменті вже нічим не міг допомогти своїм партнерам, а ось Дуглас зміг - в падінні чи то головою, чи то рукою відбив м'яч. Арбітр зустрічі Монзуль довго перевіряла «сейв» дніпровського захисника на предмет порушення правил (тобто пенальті), але в підсумку криміналу в діях 22-го номера «Дніпра-1» не знайшла.

Збірна туру

Різник – Караваєв, Дуглас, Чеснаков, Корнієнко – Маркос Антоніо, Пихальонок – Циганков, Назаренко, Коваленко – Кулач.

Оцініть матеріал
(56)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Костюк обіграла 3-тю ракетку світу і вийшла до півфіналу в Штутгарті
Теніс | 19 квітня 2024, 23:34 46
Костюк обіграла 3-тю ракетку світу і вийшла до півфіналу в Штутгарті

Марта здобула найбільш високорейтингову перемогу в кар'єрі, здолавши Коко Гофф

Таблиця УПЛ. Шахтар збільшив відрив від конкурентів після виграшу в Зорі
Футбол | 19 квітня 2024, 06:45 172
Таблиця УПЛ. Шахтар збільшив відрив від конкурентів після виграшу в Зорі

Гірники можуть потрапити напряму до групового раунду Ліги чемпіонів 2024/25

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
fifadinamo
Больше всех не хотелось Ювентус в групу, вот хреново наши с итальянцами играют....Бущан и Цыганков наша надежда, если итальянцы их не покалечат, то шанс может быть, хочется в это верить. Надеюсь Луческу гений и судья будет спортивной ориентации. Все когда то должно быть первый раз, испанцам вдули на очереди Ювентус
ShakhtarUberAlles
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил