Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 19 жовтня 2020, 01:18
3599
17

Дніпро-1 здобув першу перемогу, обігравши Десну

Команда Йовічевича впевнено виграла, забивши по голу на початку кожного тайму

| Оновлено 19 жовтня 2020, 01:18
3599
17
Дніпро-1 здобув першу перемогу, обігравши Десну

Чернігівська «Десна» приїхала до Дніпра в ранзі фаворита матчу. Ще б пак: підопічні Олександра Рябоконя ще не програвали в чемпіонаті країни, але ж встигли зіграти і з «Динамо», і з «Шахтарем». Можливо, тому зустріч з «Дніпром-1», який ще тільки намацує свою гру з новим тренером, вони почали трохи вальяжно. За що дуже швидко поплатилися.

Гості заволоділи м'ячем і почали перепасовуватися поблизу свого штрафного, підключаючи і голкіпера. А через хвилину помилилися, Ігнатенко перехопив м'яч і віддав пас на Назаренка. Той обігрався з Когутом і від лінії штрафного майданчика завдав класного удару в ближню дев'ятку - 1:0. Відзначимо, що для 20-річного півзахисника це був тільки другий матч в старті - і вдруге він відкрив рахунок! Мабуть, Ігор Йовічевич зробив правильний вибір.

На жаль для шанувальників видовищного футболу: це був перший і останній удар в площину воріт до перерви. Дніпряни поступово почали збивати темп і до кінця тайму «засушили» гру, наскільки це було можливо. Причому робили це впевнено і акуратно - хвилини до 42-ї господарі примудрилися жодного разу не порушити правила! Потім, правда, за грубий підкат Катерина Монзуль нагородила «гірчичником» Адамюка...

А що ж «Десна»? Пара неточних дальніх ударів і навіси, з якими справлялися захисники або воротар - ось і все, що показали гості в першій половині зустрічі.

А друга почалася знову з атак «Дніпра-1». І знову господарям вдалося забити швидкий м'яч. Булеца замикав простріл Дубінчака, але послав м'яч у поперечину. Правда, на підборі першим опинився Когут. Однак пробити йому не дали - Домбровський зачепив ногу суперника. Монзуль вказала на «точку». Вирок у виконання привів Довбик: з 11-метрової позначки пробив впритул з правою від себе штангою - воротар хоч і вгадав напрям польоту, але до м'яча не дотягнувся - 2:0!

І далі «Дніпро-1» продовжував домінувати на полі. Паст нарешті показав свою майстерність - адже до цього два удари в площину він відбити не зумів. Але впорався з непростим ударом Булеци, з пострілом Когута. А потім на виручку гостям прийшла і штанга. Піхальонок (до слова, він дебютував за дніпрян) змістився справа до центру і з півкружжя штрафного пробивав у дальню дев'ятку, однак влучив у каркас.

І тільки після цього «Десна» прокинулася. На 72-й хвилині гості завдали свої перші в поєдинку удари в площину воріт. Однак Сарнавський зловив м'яч після удару Гітченка, і тут же Дуглас на лінії воріт прийняв на себе удар Тотовицького з кута воротарського. Втрутилася система ВАР, оскільки гості запевняли, що бразилець зіграв рукою. Однак відеоасистенти розібралися в ситуації, і ще один пенальті Монзуль призначати не стала.

«Десна» не залишала спроб забити хоча б гол престижу, але час минав, проте точність їхніх ударів кращою не стала. «Дніпро-1» дотерпів до фінального свистка. А після матчу радісний Ігор Йовічевич не соромився у висловлюваннях: сказав гравцям, що у них є те, що відрізняє справжніх чоловіків)))

2:0 - і «Дніпро-1», набравши 5 очок, піднявся на 10-е місце в турнірній таблиці. У суботу команда їде в гості до «Львова». «Десна» з 9-ма очками сьома, 24 жовтня «сіверяни» приймають «Олімпік».

Українська Прем'єр-ліга. 6-й тур.

«Дніпро-1» – «Десна» – 2:0

 Назаренко (2), Довбик (50, з пенальті).

 Адамюк (44), Ігнатенко (76) - Мостовий (30), Картушов (62).

«Дніпро-1»: Сарнавський, Адамюк, Дуглас, Логінов, Дубінчак, Ігнатенко, Піхальонок (Кравченко, 85), Назаренко (Коркішко, 78), Булеца (Ді Франко, 65), Когут (Батагов, 65), Довбик (Чичиков, 85). 

«Десна»: Паст, Огіря (Хльобас, 77), Домбровський, Тотовіцкій (Шевцов, 77), Калитвинцев, Мудрик (Картушов, 59), Гітченко, Мостовий, Конопля, Імереков, Дегтярьов (Арвеладзе, 59). 

Стадіон: «Дніпро-Арена» (Дніпро).

Арбітр: Катерина Монзуль (Харків).

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 17
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
AleksDnipro87
С первой победой, да ещё и над таким соперником. Мало того, могли и больше мячей «вколотить» в ворота Десны. Выделю Назаренко, Дубинчака, Дугласа и Пихалёнка
Интересный Паца
И это Днепр-1 обыграл Десну, где Десна выиграла ранее Зарю, а недавно взяла ничью с Шахтером. Что это было вообще?
BaZia
Десна в локдауне после ЛЕ, а Днепр-1 с Йовичевичем началась новая жизнь
Аа Бб
Молодцы, следующий Львов, так что можно поправлять турнирное положение.
alex13
Та я ж то бі казав, що пісня тут нідочого, де б це не говорили - на заході чи на сході, а сам я з Дніпра!
alex13
то бі = тобі