Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 19 жовтня 2020, 01:19
3523
1

ЛУЧЕСКУ: «Пірло ставить Ювентусу атакуючу, але добре організовану гру»

Наставник «Динамо» - про головного тренера туринського клубу

| Оновлено 19 жовтня 2020, 01:19
3523
1
ЛУЧЕСКУ: «Пірло ставить Ювентусу атакуючу, але добре організовану гру»
ФК Інтер. Мірча Луческу і Андреа Пірло

Головний тренер київського «Динамо» Мірча Луческу розповів про нинішніх тренерів клубів з Ліги чемпіонів, які під час кар'єри гравців захищали кольори команд, які тренував румунський фахівець.
 
- Якого футболу ви чекаєте від «Ювентуса», яким керує Андреа Пірло, який розпочав ігрову кар'єру під вашим керівництвом?
- Звичайно ж, це буде атакуючий футбол. Атакуючий, але збалансований. Це не буде просто імпровізація. У сучасному футболі немає місця імпровізації, якщо тільки не закладений необхідний фундамент. Якщо він є, можна імпровізувати скільки завгодно. Але без нього стан речей помітно ускладнюється. Так що Пірло ставить команді атакуючу, але добре організовану гру, яка націлена на результат.
 
- Він не єдиний ваш колишній гравець, який нині тренує одного з учасників Ліги чемпіонів. Ще є Дієго Сімеоне («Атлетіко») і Окан Бурук («Істанбул Башакшехір»). За ними теж пильно стежите?
- Так. Це все півзахисники. Півзахисники більше підходять для роботи тренером, адже вони контролюють хід гри - і в нападі, і в захисті. Сімеоне і Бурук справили на мене враження, якщо ми говоримо про відносини футболіста і наставника. Тепер обидва стали класними тренерами. У Румунії та Україні теж є мої колишні підопічні, які тепер працюють тренерами. Думаю, що навчив їх чомусь корисному. Вони працювали зі мною, коли ще були зовсім молоді. Так що я дав їм професійну освіту, навчив спілкуватися з людьми і піклуватися про своє здоров'я. Загалом, багатьом речам, які виходять на перший план, коли опиняєшся в футболі. І ці речі залишаються з тобою назавжди.
 
Читайте також: ЛУЧЕСКУ: «Динамівській молоді потрібно грати в Лізі чемпіонів, щоб рости»

Джерело УЄФА
Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Alex323
"Видимо Мирча Михалыч не знает или не хочет знать следующих вещей в футболе..."
Ха-ха. Вчить Мірчу.
Чому тебе, Forever_young_13, не взяли тренером?
Великий тренер пропадає.
Буга-га.