Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 12 серпня 2022, 01:38
77732
76

Ломаченко – все? Василь програв всі пояси в легкій вазі

Лев Кравців – про другу поразку в кар'єрі українця

| Оновлено 12 серпня 2022, 01:38
77732
76
Ломаченко – все? Василь програв всі пояси в легкій вазі
twitter.com/trboxing

Василь Ломаченко зупинився за крок від абсолютного чемпіонства в легкій вазі, до якого йшов останні два роки, збираючи пояса по крупицях. Теофімо Лопес переміг фаворита, ставши абсолютом вже в двадцять три роки.

Чому Ломаченко програв?

Якщо на церемонії зважування Василь виглядав бадьоро і весело, то в роздягальні його очі вже так не світилися. На бій Василь виходив без краси і почестей, і так буденно, ніби попереду звичайний спаринг. Так він і провів весь бій.

З перших секунд Ломаченко взявся промацувати дистанцію з Лопесом, поки той у відповідь бив силові удари. В основному, по блоку, але враження створювало. Коментатори раділи: Ломаченко не такий вже маленький, круто рухається і взагалі легкий, як у найкращі роки.

Через чотири раунди Ломаченко продовжував рухатися. Іноді кидав джебом, але, в іншому, зосередився на пересуваннях, ніби танцював сальсу, а не виходив боксувати. А Лопес бив. І бив. І бив. Так, більшість ударів проходило побіжно, в блок або лікоть українця. Але Теофімо бив, йшов вперед і виявляв якусь активність. А Василь лише кружляв.

До середини поєдинку почалося переживання навіть у голосах позитивно налаштованих коментаторів: Ломаченко все ще не бив. Тобто, якісь спалахи були, але це було настільки незначно на тлі регулярної активності Теофімо, що навряд чи там щось йшло до заліку.

Фактично, більш-менш якось боксувати Ломаченко почав до раунду сьомого-восьмого. Не так, щоб, як раніше - розігнався і пішов бити опонента. Просто трохи краще, ніж було до цього. Удари з'явилися, комбінації. Що цікаво - дуже багато влучало. Статистично Василь влучив багато - більшу частину викинутих ударів. Тільки ось викинув у три рази менше за Лопеса. У три!

Поки Теофімо був активним і боксував за пояси, Василь думав про щось своє. Тягнув суперника вліво, а йшов вправо. Або навпаки. Але це все без ударів або з легким джебом, який судді навряд чи взагалі вважали за повноцінний удар. Стали остаточно зрозумілі дві речі: перемогти допоможе тільки нокаут і нокаут прийде тільки завдяки диву.

А все тому, що Василь все ще бив мало. Йому навіть можна було віддавати раунди за рахунок того, що активність приблизно вирівнялася, а точність була в рази вищою. Але тільки для загальної перемоги цього мало. Теофімо явно не мучили удари Василя так, щоб здатися. Падати він теж не збирався. А часу на те, щоб забрати перемогу за очками, не залишилося.

Як підсумок: дикі оцінки суддів. Де вони там нарахували 119 балів Теофімо (програний один раунд)? Це якась злий жарт і явний знак - в США ніхто не дасть тобі перемогти, навіть якщо ти Ломаченко, але в суперниках молодий американець за крок від абсолюту. Ми підозрювали, що таке може бути, але тепер є підтвердження. Отримайте, розпишіться.

З іншого боку, Василь все одно програв. Яка різниця, з яким рахунком, якщо перемогою там і не пахло. Навіть незважаючи на його історію про те, що він думав, що перша половина рівна, а Теофімо забрав усього кілька раундів. За що потрібно було віддавати раунди йому, Ломаченко не розповів.

Це Теофімо такий хороший?

Лопес - все-таки крутий. Він ловив Василя важкими ударами так часто, як не робив ще ніхто. Були різні випадки і навіть нокдаун, але кілька аперкотів зайшли настільки точно, що був сумнів, чи витримає Ломаченко. Та й по корпусу Лопес обробляв якісно і чітко.

З іншого боку, більшу частину активностей Лопеса Василь відправив у небуття. Удари летіли в блок, повз, у лікті і будь-куди, крім цілі. Тобто із захистом там все було відмінно. Василь пропускав, коли загравався. Коли біг у рубку на останніх секундах і намагався щось там довести нам, собі та американцеві.

У позиційній війні Ломаченко рідко програвав епізоди. Теофімо або брав їх за рахунок активності, або дуже рідко встигав перестріляти Василя з дистанції. Просто у відповідь Лопес отримував так мало, що навіть непристойно про це говорити.

Причин цьому може бути декілька:

- незручний суперник. З цим, на жаль, нічого не поробиш. Тільки працювати зі схожими, готуватися і викладатися на всі сто. А суперник все одно буде незручним.

- план на бій. Можливо, був розрахунок на перемогу в пізніх раундах. Якщо так - Василь з командою сильно помилилися в оцінці суперника. Теофімо відмінно пройшов дванадцять раундів. Виявляється, відсутність досвіду ні на чому не позначається.

- старість. Просто Лома вирішив поберегти сили, щоб вистрілити спуртом в кінці, а не вийшло: Теофімо не впав, не страждав і навіть відповідав. З цим теж нічого не поробиш.

Що далі?

Міг бути варіант з Девіном Хейні - чемпіоном WBC, але з ним готовий зустрітися Теофімо. Навряд чи Девін вибере Лому. Можна вибрати будь-кого з топ-5 і розбити його, якщо причиною поразки не є старість. Чи не вона - ми дізнаємося тільки в наступному поєдинку.

А можна піти на категорію вниз - туди, де суперники з адекватними габаритами і є з ким боксувати. Зарубитися з Лео Санта Крузом або Джервонтой Девісом. Там взагалі вистачає цікавих імен та поєдинків. При цьому суперники - не гіганти на кшталт Теофімо.

Цей варіант здається найбільш адекватним, враховуючи відсутність у контракті пункту про реванш.

Оцініть матеріал
(510)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Золота бутса. Кейн суттєво відірвався. Яке місце посідає Довбик?
Футбол | 24 квітня 2024, 06:25 15
Золота бутса. Кейн суттєво відірвався. Яке місце посідає Довбик?

У топ-3 також входять Серу Гірассі зі «Штутгарту» та лідер «ПСЖ» Кіліан Мбаппе

Гравець Реала заявив, що гол Барселони у ворота Луніна мали скасувати
Футбол | 24 квітня 2024, 07:31 2
Гравець Реала заявив, що гол Барселони у ворота Луніна мали скасувати

Тоні Кроос вважає, що Андреас Крістенсен притримував його під час забитого м'яча

Коментарі 76
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Robert Monroe
Скрепы в голове - крест на боксе.
lehach_08
когда тебе тейпирует руку чувак с триколором на рукаве.....это бл* диагноз. Есть только одно сожаление...что его Теофимо не уронил!
Garikus Gopnikus
Танцевал он не просто так вокруг без ударов. Лопес держал Лому на дистанции и на давал проводить заходы. Скорость и рефлексы у ломуса упали. Полезть на ближнюю дистанцию в начале поединка - прилечь спать, потому как Лопес с ударом и резкий как ситро. Вася все делал прапвильно, но он уже не в лучших кондициях и соперник больше его по габаритам. Крыть молодых соперников, которые имеют размах рук на 10+ см больше уже не вариант, ломус не вывозит ни по скорости ни даже уже по выносливости. Даже в ныносливости Тео не уступал. Результат закономерный, слишком поздно ломус принялся за объединение поясов в этом весе.
Лучше уходить. В более низкой весовой не с кем драться да и не зачем. Кроме того лучшую версию себя он уже не покажет, все будет только хуже и хуже. Уходить нужно вовремя. Да и по деньгам денежных боев уже не будет.
ЗЫ. Кривославие - это минус 100500 маны в копилку. Карму себе подпортил
DKTheBest2
Буду відвертим. Хоч мені начхати на Ломаченка (Усіка та Гвоздіка), але перемогу Лопесу я прогнозував тільки випадкову, якимось неймовірним нокаутом. Аж ніяк не міг допустити, що хтось перебоксує Васю і переможе по-очкам. Приємно вражений Лопесом.
Бій не дивився, тільки переглянув пару моментів і, чесно, не маю бажання дивитися повний бій.
Раніше я пишався Ломаченком, Усіком та й Гвоздіком також, як справжніми українцями.
І мені дуже прикро та шкода, що вони перетворилися на просрашистських ватних бовдурів.
mayjumanji
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
kh_ua
пусть уходит в монахи РПЦ и усика с собой берет
a.fedorenko1953
Похоже большее внимание к роликам о политике и пр. хорошо отвлекли от основной работы. Да и всеобщее восхваление не прошло даром. Не даром говорят о испытании медными трубами. Решил что можно учить людей учить ,в какую Церковь ходить и с кем нам дружить.
tima fialko
Надто цього Лопеса розхвалили.Техніка посередня.Молодий та не боїться битися.Порівнювати з Майвезером,Покеяо, несрьозно,як і сучасними зірками Кроуфордом і навіть Фьюрі.Це Василь нічого не показав,крім своєї красивої суперправославної бороди
heImsman
Самое время в госдуму, к Валуеву.
sportik.ua
Не мій коментар, зважено і розсудливо:
Пояси, медалі, титули - це дрібниці. Найбільший титул - це Повага Власного Народу!!!! Отож, ти Василь програв бій, ще до його початку!!! Правильно роставляй пріоритети!! Хотів ввійти в історію бокса та вийшов з історії України...
yuravk72
ТАК!!!
Не знаю хто, але почув мої побажання цьому кацапському холую!
Тепер нехай забирає свого кума Усіка і валять куди хочуть!!!
😁😁😁
Олег Стець
Уася всё ! Пора дьяконом в московскую секту ... Надеюсь п...здюсик тоже пролетит и мы забудем про этих ватных у...банов ...
★  Дядя Стёпа ★
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Владимир Копяк
Статья действительно хорошая, добротная. Но я бы добавил еще один штрих. Это тренер Васи, его отец. Неприрекаемый для сына авторитет вот уже на протяжении более 20 лет, уверовавший в свою методу и правильность принимаемых решений. Всегда. Было время, когда это помогало, и перед двумя олимпиадами, и в начале карьеры. Но потом что-то пошло не так, или соперники хорошо Васю изучили, или начали влиять на папашку внешние факторы ( деньги, еще раз деньги, и снова деньги, плюс ориентация на религиозную секту, уход от действительности, создание своего собственного закрытого мира и неадекватное восприятие процесов происходящих в мире). Выпячивание своей веры в Бога с соответствующими атрибутами, использование пропагандистских материалов, которые напрочь не воспринимаются большинством украинцев, противоставление себя всем, кто любит свою страну и осуждает агрессора, в лице нашего восточного соседа. Наложение всех этих факторов, каждого в отдельности не стоящего об этом разговора, но в совокупности являющиеся бомбой замедленного действия, которая ждала своего часа... И этот час наступил в 7.45 по Киеву.... И что дальше? Могут быть крупные разборки, ведь многие влиятельные бандиты поставили большие деньги на победу Васи, ведь он с папашкой трубили на каждом углу и убеждали всех, что победа у них давно в кармане, может даже нокаутом в первых раундах.... А народ у нас очень доверчивый, особенно эти, бритоголовые, с битами в багажниках. Как вариант - уход в один из гундяевских приходов, бороду православную не просто так отрастил,там тоже деньги приличные крутятся и не нужно по тыкве получать... Можно попытаться вернуться и снова молотить мешки с отрубями, но выход на человека с поясом может быть долгим . Посмотрим... А покаяться не помешало-бы, перед народом Украины... Может и простят...
Макс Руденко
Ну в якійсь лаврі найдуть для скрепного місце, або в політику піде в мери чи депутати від опєжє, там таких кантужених ждуть, на крайняк піде Новиського фсбісту жо..лизом
Nazarij - Oleg
Козак Лопес послав ваську в нокаут запитанням :"..вась, а Крим чєй ?)"...
наступний чмУсік....)))))
Ihor Ambrosov
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
JohnNeuman
Та какие гиганты? Лома 170, Лопес 173
Руслан Кириченко
то что у Ломы скрепы ватные в голове,то одно, а то что он жмот,то это и его наказало. в договоре на этот бой было сказано что проигравший получает всего лишь $46тысяч!!! Лома был уверен что победит и миллионы будут его. но карма его наказала.и телеканал Интер не дал тех денег Васе сколько дал Мегого. и ему пох на своих фанов, лишь бы бабок заработать!
Pavel Gabor
Попом к Гундяеву , хоть зарабатывать больше будешь!