Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 18 жовтня 2020, 01:15
6964
3

Перша ліга. Красивий камбек допоміг Чорноморцю зберегти перше місце

16-го жовтня відбулося сім матчів сьомого туру Першої ліги

| Оновлено 18 жовтня 2020, 01:15
6964
3
Перша ліга. Красивий камбек допоміг Чорноморцю зберегти перше місце
ФК Чорноморець

Відразу скажемо, що поєдинок «Альянс» - «Полісся» не відбувся в зв'язку з тим, що в команді з Липової Долини стався спалах коронавірусу (на даний момент 14 футболістів «Альянсу» знаходяться на самоізоляції). До слова, «Полісся» залишається однією з трьох команд Першої ліги, які ще не програвали.

Найвидовищніші матчі відбулися в Краматорську, Рівному та Одесі, але спочатку - про поєдинки, в яких не було яскравих розв'язок.

«Оболонь» в Києві відібрала очки у «Миколаєва», який після стартових турів опинився вгорі турнірної таблиці. «Пивовари» вийшли вперед завдяки голу Олександра Батальського, але Вадим Яворський відновив статус-кво. У підсумку «пивовари» і «корабели» зіграли внічию 1:1. Якщо «Миколаїв» новий сезон розпочав добре, то від «Оболоні» її керівництво і фанати вимагають більшого. Так, напередодні поєдинку з миколаївською командою в ЗМІ з'явилася інформація, що в разі поразки наставника киян Валерія Іващенка можуть відправити у відставку, а його замінить Павло Яковенко. Перша частина цієї інформації підтвердилася - навіть нічиєї керівництву «Оболоні» вистачило для того, щоб відправити у відставку Іващенка.

У битві з «Прикарпаттям» «ВПК-Агро» зумів добути другу перемогу в сезоні. Вивезти три очки з Івано-Франківська «агрономам» дозволив гол Владислава Горбаченка в середині другого тайму.

Багато чого чекали від гри «Волинь» - «Металіст 1925». У дуелі команд, які в минулому сезоні боролися за підвищення в класі, найсильніший визначений не був. Але найцікавіше, що в цій зустрічі не було забитих м'ячів. Цікаво, що після семи турів харків'яни ще жодного разу не програвали.

Також двома «зеро» на табло відзначилися футболісти «Гірника-Спорт» та «Агробізнесу». Ці команди також почали сезон досить непогано і напевно будь-якому з клубів перемога була б на вагу золота, але в даній ситуації нічия все ж краще, ніж поразка. У Горішніх Плавнях була зафіксована також нульова нічия. Для «агрономів» це перша мирова в чемпіонаті.

Справжнє футбольне шоу вийшло в Рівному, де «Вересу», який досить бадьоро почав сезон, вдалося перемогти тернопільську «Ниву». До 54-й хвилині рахунок у матчі був 1:1 після того, як голами обмінялися Роберт Гегедош і Сергій Кисленко. Але потім «народна команда» включилася і відправила два м'ячі у ворота гостей. Спочатку точно пробив Сергій Петько, а потім Гегедош оформив дубль. Цікаво, що Роберт в цьому матчі забивав через п'ять хвилин після стартового свистка судді і за п'ять хвилин до завершення основного часу зустрічі. Так би мовити, Гегедош відкрив і закрив матч, який завершився з рахунком 3:1 на користь рівненської команди.

Здобув першу перемогу в сезоні «Авангард». І зробили це краматорчани досить ефектно. Швидко відкривши рахунок в матчі з херсонським «Кристалом» після голу Тимура Пограничного і отримавши чисельну перевагу, «Авангард», здавалося, доводив справу до перемоги з мінімальним рахунком. Але! Гості зуміли зрівняти рахунок на 90-й хвилині після голу Івана Гливого. Можна було подумати, що після такого «холодного душу» краматорчани опустять руки і погодяться з нічиєю, але не тут-то було. Вже на 90+5-й хвилині Юрій Сеницький головою відзначився переможним голом і приніс «Авангарду» дебютну перемогу в поточному сезоні! Також це перша вікторія для Олексія Городова в якості головного тренера в матчах Першої ліги.

Ну, а героями туру стали футболісти «Чорноморця». Одесити просто-таки на характері витягли поєдинок проти «Кременя». Команда з Кременчука виграла перший тайм завдяки голу Сергія Білоуса. Але на 60-й хвилині Артем Ковбаса повернув поєдинку статус-кво. І вже на 90+4-й хвилині Владислав Бугай своїм точним ударом приніс перемогу «морякам»! Сергій Ковалець разом з «Чорноморцем» знову переміг і продовжив безпрограшну серію. Одесити з 15 очками залишилися лідерами Першої ліги і тим самим показали, що в цьому сезоні команда з берега Чорного моря буде одним з головних фаворитів на підвищення у класі і вихід в УПЛ!

Перша ліга. 7-й тур.

16 жовтня, п'ятниця.

«Альянс» - «Полісся» - не відбувся

«Гірник-Спорт» - «Агробізнес» - 0:0

«Верес» - «Нива» Тернопіль - 3:1
Голи:
Гегедош, 5, 84, Петько, 65 - Кисленко, 54.

«Прикарпаття» - «ВПК-Агро» - 0:1
Гол:
Горбаченко, 67

«Волинь» - «Металіст +1925» - 0:0

«Авангард» - «Кристал» - 2:1
Голи:
Пограничний, 3, Сеницький, 90+5 - Гливий, 90.
Вилучення: Бородай, 35 (К).

«Оболонь» - «Миколаїв» - 1:1
Голи:
Батальський, 48 - Яворський, 76.

«Чорноморець» - «Кремінь» - 2:1
Голи:
Ковбаса, 60, Бугай, 90+4 - Білоус, 30.

Турнірна таблиця Першої ліги

Дмитро Котков
Оцініть матеріал
(30)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
kum_Poltava_
І знову заруба в верхній частині таблиці. Це цікаво.
Alex Kozak
1я лига который год интереснее
rezuxinmisha
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил