Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 17 жовтня 2020, 17:46
1015
0

Челсі – Саутгемптон. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Англії

Необхідність брати реванш напередодні старту єврокубків

| Оновлено 17 жовтня 2020, 17:46
1015
0
Челсі – Саутгемптон. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Англії

Повернення футболістів до своїх клубів після міжнародної паузи нерідко йде на шкоду колективам у їхніх протистояннях на внутрішній арені. Значно під більшою загрозою знаходяться команди-учасниці єврокубкових змагань, які почнуться вже наступного тижня. Лондонський «Челсі», як один з представників своєї країни на груповому етапі Ліги чемпіонів УЄФА, постарається уникнути впливу фактору майже двотижневої паузи між матчами в Англійській Прем'єр-ліги, зігравши домашній поєдинок у рамках п'ятого туру національної першості проти «Саутгемптона».

«Сині» вдало відігралися за свою відсутність у позаминулій трансферній кампанії, серйозно посиливши свій склад гучними придбаннями. Залишилося лише дочекатися дебюту Хакіма Зієша, і можна вважати, що Френк Лемпард переглянув наживо вже всіх своїх зіркових новачків. Цілком можливий дебют марокканця в майбутній грі проти «святих», однак для цього йому буде необхідно вичавити зі стартового складу Хадсона-Одоі, який набрав форму. Проте лінія атакуючих півзахисників «Челсі» лише встигла стабілізуватися після приходу Вернера і Хаверца.

Власне, проблеми з результатами в стартових чотирьох турах у лондонської команди були пов'язані саме з процесом становлення оновленого колективу. Поразка чинному чемпіону, «Ліверпулю» (0:2), у такій ситуації аж ніяк не може вважатися провалом. А ось результативна нічия з «Вест Бромвічем» (3:3) викликала цілий ряд питань. У найближчому майбутньому «Челсі» чекатиме вкрай напружений календар із додаванням матчів Ліги чемпіонів, тому «сині» розглядають зустріч із суперником, який відстає на один бал, не тільки як ситуативну боротьбу за місце в турнірній таблиці.

У той самий час, команда Ральфа Хазенхюттля зуміла психологічно відійти від двох невдач на старті, після чого «всуху» обіграла «Бернлі» (1:0) і той таки «Вест Бромвіч» (2:0), з яким не зумів впоратися «Челсі». Перед початком туру «Саутгемптон» знаходиться на 11-му місці в АПЛ. Саме там, де і завершив минулий сезон. Назвати таку ситуацію «прогресивною» буде досить складно, і навряд чи подібні успіхи допоможуть «святим» повторно похитнути гегемонію «Челсі» в останніх десяти очних протистояннях – сім з дев'яти матчів залишилися за «пенсіонерами», але в минулому сезоні останнє слово залишилося за гостями майбутнього протистояння (2:0).

Френк Лемпард ризикує недорахуватися в майбутній грі Бена Челвелла і Едуарда Менді, які відновлюються після ушкоджень, а статус Маркоса Алонсо в команді досі викликає безліч питань. У Ральфа Хазенхюттля є дві серйозні втрати: Мусса Дженепо отримав травму підколінного сухожилля і вибув на невизначений термін, а Стюарт Армстронг відправився на самоізоляцію через коронавирус COVID-19. Малієць був «залізним» гравцем основи в попередніх турах, а шотландець провів всього на одну гру менше за партнера.

Мерсисайдський арбітр Пітер Бенкс проведе зустріч між «Челсі» та «Саутгемптоном» у якості головного рефері. Для нього це буде всього лише 13-й матч в Англійській Прем'єр-ліги, хоча в його кар'єрі вже налічується більше 130 проведених протистоянь. Що характерно, «пенсіонери» ніколи не грали під його керівництвом, у той час як «Саутгемптон» провів свою гру в минулому сезоні проти "Вулверхемптона" (1:1). Манера суддівства в АПЛ для цього рефері стримана – 3,83 попередження за гру в середньому, за одного вилучення. Пенальті жодного разу не призначався.

Орієнтовні склади:

«Челсі»: Аррісабалага – Емерсон, Сілва, Крістенсен, Аспілікуета – Жоржиньо, Канте – Вернер, Хаверц, Хадсон-Одоі – Абрахам.

«Саутгемптон»: Маккарті – Бертран, Вестергор, Беднарек, Вокер-Пітерс – Редмонд, Ромеу, Ворд-Прауз, Уолкотт – Інгс, Адамс.

 
  • 1.58
  • 4.68
  • 5.95
Сделать ставку
 
  • 1.52
  • 4.70
  • 6.00
Сделать ставку
 
  • 1.55
  • 4.50
  • 6.00
Сделать ставку

17 жовтня, субота

«Челсі» — «Саутгемптон»
Лондон. Стадіон «Стемфорд Бридж». 17:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Setanta Sports»
 Арбітр: Пітер Бенкс (Мерсисайд)
Прогноз Sport.ua — 2:1
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Оновлено список претендентів на Золотий м'яч 2024. Роналду випав з топ-20
Футбол | 23 квітня 2024, 07:25 24
Оновлено список претендентів на Золотий м'яч 2024. Роналду випав з топ-20

Головним фаворитом все також є Джуд Беллінгем, Ліонель Мессі замикає двадцятку

ВІДЕО. Моделювання: гол Ямала у ворота Луніна мав бути зарахований
Футбол | 22 квітня 2024, 17:55 33
ВІДЕО. Моделювання: гол Ямала у ворота Луніна мав бути зарахований

Ідуть палкі суперечки: чи перетнув м'яч лінію воріт на 29-й хвилині

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.