Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 16 жовтня 2020, 13:37
2933
3

Хомічюс очолив Будівельник

Леонід Яйло буде працювати його помічником

| Оновлено 16 жовтня 2020, 13:37
2933
3
Хомічюс очолив Будівельник
Twitter. Вальдемарас Хомічюс

Досвідчений литовський тренер Вальдемарас Хомічюс стане головним тренером київського «Будівельника», як і повідомлялося раніше. Леонід Яйло працюватиме його асистентом – таке рішення прийняло керівництво клубу. 
 
Хомічюс добре відомий українським вболівальникам роботою у «Дніпрі», який очолював з 2012 до 2015 роки. Саме з ним дніпряни вперше у власній історії вийшли до фіналу Суперліги у сезоні 2014/2015, перемігши з рахунком 3:2 у півфіналі саме «Будівельник». 
 
Також нині 61-річний Вальдемарас працював головним тренером в російських клубах «Динамо Москва», «Урал Грейт», «Унікс», «Тріумф» та «Парма». Здобував срібні та бронзові медалі чемпіонату Росії. У 2003 став переможцем Євробаскету у якості тренера-консультанта збірної Литви.
 
Сезон 2019/20 Хомічюс провів біля керма литовського клубу «Алітус Дзукія».

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
sv_2000
Ух ты, ностальджи, просто. Хомичус был одним из ключевых игроков легендарного Жальгириса. Помню классную зарубу Будивельника с Жальгирисом в суперфинале ЧСССР, свои бурные детские эмоции. Волков тогда с сиреной решающий трехочковый забросил, судья не засчитал, решил, что время истекло. Но на следующий день пересмотрели ситуацию и победу отдали Будивельнику. Победить команду Сабониса, Хомичуса, Куртинайтиса - это была невероятная крутизна! Хомучус, если не ошибаюсь, был капитаном той великой команды. А сейчас он будет тренировать своих некогда заклятых соперников. Удачи!
Andy Chak
на непропитого Депардьє подібний