Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 20 сiчня 2021, 19:46
55606
41

Налітай: 10 вільних агентів, яких можна підписати прямо зараз

Оглядач Sport.ua – про футболістів, якими можна підсилитися після закриття трансферного вікна

| Оновлено 20 сiчня 2021, 19:46
55606
41
Налітай: 10 вільних агентів, яких можна підписати прямо зараз
AS. Маріо Манджукіч

У більшості ліг трансферні вікна вже закриті. Клуби добре попрацювали, підписавши багатьох відомих і цікавих гравців, включаючи і вільних агентів. Так, «Манчестер Юнайтед» отримав безкоштовно Едінсона Кавані, а «ПСВ» – Маріо Гьотце. Але є ще з десяток непоганих виконавців, якими можна підсилитися. Їх можна підписувати і після закриття трансферного вікна. Кожен з них, напевно, ще зможе принести користь багатьом командам.

Далі – 10 вільних агентів, яких можна підписати прямо зараз.

Маріо МАНДЖУКІЧ

Досить дивно, що Манджукіч досі залишається без клубу. Досвідчений форвард, який пограв у «Баварії», «Атлетіко» і «Ювентусі» повинен був працевлаштуватися ще до закриття трансферного вікна. Проте Маріо до цих пір безробітний. Ще в липні 34-річний нападник залишив катарський «Аль-Духайль», за який зіграв лише 7 матчів.

Послугами Манджукіча цікавилися «Локомотив» і «Фенербахче», але ні росіяни, ні турки не змогли задовольнити фінансові запити хорвата. Зараз головним претендентом на футболіста називається «Марсель», але французи не форсують переговори з гравцем.

Даніель СТАРРІДЖ

Екс-гравець «Ліверпуля» вже більше шести місяців залишається без ігрової практики. У березні Старрідж покинув «Трабзонспор», всього через півроку після переходу. Англієць встиг зіграти в Туреччині 16 матчів, записавши на свій рахунок 7 голів і 4 результативні передачі. Потім сторони домовилися про розірвання контракту без компенсації. Нещодавно Старрідж анонсував повернення у великий футбол, але поки невідомо, хто реально готовий підписати контракт із 31-річним форвардом. Раніше повідомлялося про інтерес до Старріджа з боку «Ді Сі Юнайтед», «Інтер Маямі» і «Беневенто». При цьому переговори гравець вів тільки з італійським клубом.

Антоніо ВАЛЕНСІЯ

У липні 2019 року Валенсія покинув «Манчестер Юнайтед» на правах вільного агента. Провівши 10 років на «Олд Траффорд», еквадорець повернувся на батьківщину, відігравши 1 сезон за місцевий «ЛДУ Кіто». Тепер Антоніо знову вільний агент. Звичайно, Валенсія вже в поважному віці. Але досвідчений 35-річний фулбек ще може бути корисним багатьом командам, в якості запасного гравця, наприклад. Еквадорець наближається до завершення кар’єри і навряд чи вже повернеться в Європу. Та в Латинській Америці футболіст цілком здатний провести ще кілька сезонів. До того ж, його можна задіяти на різних позиціях.

Квадво АСАМОА

Перехід в «Інтер» не став успішною главою в кар’єрі Асамоа. У Мілані ганець майже не грав. Але, не дивлячись на майже двохсезонний простій, 31-річний лівий фулбек як і раніше може бути корисним, особливо в Італії, де він проводить більшу частину кар’єри. Це розуміє керівництво «Сампдорії», яке веде переговори з гравцем. Раніше інтерес до футболіста проявляв «Редінг», але ганець не захотів їхати в Чемпіоншип. Отримати досвідченого фулбека до свого складу хотів наставник київського «Динамо» Мірча Луческу, але президент клубу не схвалив цей трансфер. Швидше за все, Асамоа залишиться в Серії А.

Маріо БАЛОТЕЛЛІ

Після тривалих переговорів «Брешія» все-таки розірвала контракт з Балотеллі. Маріо отримав статус вільного агента, але поки нікуди не перейшов. Після карантину форвард на полі не з’являвся, що, звичайно, не є позитивним фактором. Проте з агентом Балотеллі контактували багато клубів. Інтерес до 30-річного нападаючого проявляли «Бешикташ», «Дженоа» і «Сент-Етьєн», але футболіст поки ні з ким не пов’язав себе контрактом. Втім, сам гравець з цього приводу не переживає. Італієць впевнений, що в найближчі тижні вже буде в складі нової команди.

Есекіель ГАРАЙ

У липні Гарай покинув «Валенсію» на правах вільного агента. У футболіста закінчився термін 4-річного контракту з клубом. Нову угоду сторони підписувати не стали. Останній сезон у складі «кажанів» видався для футболіста непростим. Спочатку захисник отримав розрив хрестоподібних зв’язок. Потім, невдовзі після повернення на поле, аргентинець заразився коронавірусом.

Втім, найгірше вже позаду. Зараз Гарай, якому кілька днів тому виповнилося 34 роки, чекає нових пропозицій. Поки єдиним претендентом на футболіста є «Бенфіка», за яку він раніше відіграв 3 сезони.

Денні ВЕЛБЕК

Всього тиждень тому Велбек покинув «Вотфорд», в якому провів лише 1 сезон. Уболівальники не були раді відходу досвідченого форварда, який, напевно, допоміг би команді повернутися в еліту. Однак сторони розірвали контракт за взаємною згодою сторін. Тепер 29-річний нападник перебуває в пошуках нового клубу, але варіантів у нього поки не так і багато. Раніше футболістом цікавився «Саутгемптон», але до конкретики справа не дійшла. До того ж, на «Сент Мері» повернувся Тео Волкотт. Велбек поки залишається доступною опцією для всіх бажаючих клубів.

Фабіо БОРІНІ

У січні 2020 року Боріні перейшов з «Мілана» у «Верону» на правах вільного агента. Однак в новому для себе клубі 29-річний вінгер затримався тільки на півсезону. Сторони вирішили не продовжувати співпрацю, після чого італієць став вільним агентом. Поки Боріні не може працевлаштуватися. Минулого року послугами футболіста цікавилися «Дженоа» і «Крістал Пелас».

У серпні до вінгера придивлявся «Торіно». Наставник «биків» Марко Джампаоло хотів возз’єднатися в Турині з гравцем, якого тренував у «Мілані». Та футболіст все ще без клубу, а «Торіно» провалив старт сезону в Серії А, програвши перші 2 матчі.

Алешандре ПАТО

З лютого 2017 року Пато виступає за межами Європи. Тоді футболіст перейшов із «Вільярреала» в «Тьянцзінь-Тянхай», а звідти – в «Сан-Пауло». Однак бразилець знову хоче покинути рідні краї. У досвідченого нападника було багато пропозицій, у тому числі й з України. Пато, за даними ЗМІ, хоче продовжити кар’єру в Серії А, де раніше виступав за «Мілан». Там, в Італії, послугами 31-річного нападника цікавляться «Дженоа» і «Спеція». Бажання підписати досвідченого форварда висловила і «Монца», яка зараз виступає в Серії В. Останній варіант – цілком реальний для Пато. Нещодавно клуб Сільвіо Берлусконі отримав у свої ряди Кевіна-Прінса Боатенга. «Монца» цілком здатна підписати ще одного іменитого футболіста, тим більше з вільних агентів.

Джек ВІЛШИР

Вихованець «Арсеналу» покинув рідний клуб у 2018-му році, підписавши контракт з «Вест Хемом». Однак зміна обстановки не пішла на користь англійцю. За 2 роки, проведені в таборі «молотобійців», хавбек зіграв усього 19 матчів. Сторони, щоб не мучити один одного, вирішили розірвати угоду за взаємною згодою.

Тепер Вілшир чекає нового виклику. Футболіст заявив про бажання продовжити кар’єру за межами Англії. При цьому 28-річний хавбек уже відхилив пропозицію від «Рейнджерс». Більше серйозних претендентів на Джека немає. Вихованець «Арсеналу» не поспішає з вибором нового клубу. Вілшир розуміє, що у нього не так багато можливостей ще раз спробувати заявити про себе, але він буде чекати на цей шанс.

Сергій Завалко
Оцініть матеріал
(357)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Баєр повторив неймовірний рекорд Ювентуса для топ-5 ліг Європи
Футбол | 16 квітня 2024, 08:39 7
Баєр повторив неймовірний рекорд Ювентуса для топ-5 ліг Європи

Команда Хабі Алонсо знаходиться на серії з 43 матчів без поразок

Стали відомі ще два клуби, які вийшли до Ліги чемпіонів 2024/25
Футбол | 16 квітня 2024, 08:01 2
Стали відомі ще два клуби, які вийшли до Ліги чемпіонів 2024/25

Реал та ПСВ гарантували собі участь у головному клубному єврокубку наступного сезону

Коментарі 41
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
pike1
Отличное усиление для Зари на ЛЕ
Вячеслав Самойлов
Кроме Гарая - все примерно равны тем, что от них ОТКАЗАЛИСЬ, хотя они МОГЛИ бы играть.
А это значит - что ВСЕ они - одинаково ХОТЯТ (или стоят клубу) существенно БОЛЬШЕ, чем показывают на поле! И бОльшая их часть - еще и "крутит носом" над имеющимися предложениями.
А сейчас - даже европейские гранды - стали весьма взвешенны в подходе к трансферам (особенно - после недавнего "перегрева" трансферного рынка громкими трансферами, БОЛЬШЕ половины которых - оказались почти провальными).
П.С. Ну, и всех здесь перечисленных (да, имена это достаточно громкие, некоторые - просто таки "громкие") объединяет еще одно - СОЛИДНЫЙ по футбольным меркам возраст (самый молодой в списке - 28 лет, большинство - за 30, некоторым - хорошо за 30).
ПС.ПС. Вывод - хотите играть? Соглашайтесь на то, что предлагают и умерьте свои "аппетиты"! На поле "имя" - стоит немного, а за полем - хорошо "стоить" может только 2-3 имени (Месси, Роналду, возможно - Неймар, Ибрагимович)...
Поручик Ржевский
Мой совет: Балотелли не берите - потом не будете знать, как сдыхаться...
sahka1981
Макс Жёсткий - ну и дурко
Frank Piter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Myroslav90
Куда там дивиться Лесик, вже треба було вийти на них..хоча вони і так би до нас їхати відмовилися б...
Dron8888
Где конопляное??
Vitalii_13UA
Каждый из них подойдет для УПЛ, но это только мечты, кто будет согласен платить им много миллионов долларов? Даже футболки вряд ли окупятся.А так все норм, кроме Балотелли, так как он тот еще ленивый и агрессивный игрок. Порой складывается впечатление, что он косит по Ибру, но только все полный шлак.
Hemingway
Клуб пенсіонерів
Hemingway
Мілевського туда додайте ще
umnuy2
Манджукич нормально.
Балотелли для пиара можно брать.
Остальные средние классные футболисты на данный момент
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил