Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 15 жовтня 2020, 23:13
5038
0

5 найбільш вікових бійців у ростері UFC

Оглядач Sport.ua - про найбільш досвідчених бійців у промоушені

| Оновлено 15 жовтня 2020, 23:13
5038
0
5 найбільш вікових бійців у ростері UFC
twitter.com/ufc. Андерсон Сілва

В наші дні спортсмени високого рівня залишаються на вершині довше, ніж будь-коли раніше, і ММА не є винятком у цьому плані. Зараз побачити елітного бійця у віці за 35 років - зовсім не рідкість. Але є і такі, які змагаються на топ-рівні - тобто в UFC - вже після того, як вони розміняли п'ятий десяток.

Ось п'ятірка найстарших бійців, які виступають на даний момент в UFC.

Деміан Майя - 42 роки і 11 місяців

Експерт із грепплінгу Майя є одним з найдосвідченіших майстрів сабмішну в історії UFC, тільки в октагоні він 11 разів змушував здаватися своїх візаві. Той факт, що він у значній мірі уникав диких заруб у стійці, може багато в чому пояснити його неймовірне довголіття.

У березні Майя був нокаутований Гілбертом Бернсом, і це була його лише друга поразка КО/ТКО в кар'єрі. Однак за 5 місяців до цього Майя просто фантастично виглядав у поєдинку проти Бена Аскрена, якого в підсумку переміг сабмішном.

В цілому Майя здобув в UFC 22 перемоги і двічі боровся за титул промоушена, програвши в чемпіонських боях Андерсону Сільві (у середній вазі) і Тайрону Вудлі (у напівсередній вазі). Деміан по праву вважається одним з найкращих бійців, які ніколи не володіли титулом UFC.

Олексій Олійник – 43 роки і 4 місяці

Олійник є першим бійцем, який здобув перемоги у чотирьох різних десятиліттях (1990-і, 2000-і, 2010-і і 2020-і роки). Він почав свою кар'єру в далекому 1996 році і за його плечима цілих 74 професійні поєдинки. Незважаючи на 43 роки, Олійник все ще видається здатним конкурувати з найкращими у важкому дивізіоні.

Олійник у серпні був нокаутований Дерриком Льюїсом, але два попередні поєдинки уродженця Харкова в поточному році завершилися його перемогами, включаючи виграш у колишнього чемпіона UFC у важкій вазі Фабрісіу Вердума.

Маріон Рено – 43 роки і 4 місяці

Рено - найстарша жінка-боєць у поточному ростері UFC. Вона відсвяткувала свій 43-й день народження 20 червня - всього за 5 днів до того, як це зробив Олійник. Однак, на відміну від «Удава», вона не має такого великого рекорду в ММА.

Рено дебютувала в ММА досить пізно - в березні 2010 року, коли їй було вже 32 роки. Через п'ять років вона потрапила в UFC і встановила в октагоні рекорд 5-5-1, відзначившись перемогами над Сарою Макманн і екс-чемпіонкою UFC у мінімальній вазі Джессікою Андраде.

Зараз Маріон йде на серії з трьох поразок, але це була сильна опозиція - Кет Зінгано, Яна Куницька та Ракель Пеннінгтон, і ніхто з них не зумів фінішувати «Белізьку хуліганку».

Йоель Ромеро – 43 роки і 5 місяців

Ромеро виповнилося 43 роки в квітні через півтора місяці після того, як він програв чемпіону UFC у середній вазі Ісраелю Адесаньї в близькому поєдинку. Якби виграв той бій, Ромеро приєднався б до Деніела Корм’є та Ренді Кутюра, ставши одним з небагатьох бійців, які завойовували пояс UFC після 40 років.

Ромеро почав свою кар'єру в ММА в грудні 2009 року, а свій перший бій в UFC він провів у квітні 2013 року, всього за 10 днів до свого 36-річчя. До того, як надіти рукавички, «Солдат Бога» був всесвітньо відомим борцем греко-римського стилю. Представляючи Кубу, він завоював срібну медаль на Олімпійських Іграх 2000 року, а за рік до цього вигравав чемпіонат світу.

У Ромеро в поточний час триває найбільш чорна смуга у кар'єрі - три програші поспіль. Однак усіх трьох поразок він зазнав проти топових бійців у конкурентних поєдинках, і тому він, як і раніше, є одним з найкращих у середній вазі.

Андерсон Сілва – 45 років і 7 місяців

Найстаршим чинним бійцем UFC є легендарний екс-чемпіон у середній вазі Андерсон Сільва. На відміну від вищезгаданих чотирьох колег, «Павук», ймовірно, давно повинен був повісити рукавички на цвях, але замість цього він продовжує виступати, незважаючи на те, що не перемагав з 2017 року.

Сільва володів поясом UFC з жовтня 2006 по липень 2013 року і це найбільш тривале титульне правління в історії організації. За цей період він виграв 16 боїв поспіль, і ця серія також залишається рекордною в UFC.

Сільва зумів здобути лише одну перемогу в останніх 8 поєдинках. За контрактом з UFC у нього залишилося два бої, перший з яких запланований на 31 жовтня в мейн івенті турніру UFC Fight Night 181, де суперником бразильця стане Юрайя Холл.

Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.