Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 14 жовтня 2020, 16:28
196612
38

Іспанські ЗМІ: «Хук у підборіддя. Україна шокувала Іспанію»

Sport.ua представляє огляд іспанської преси після перемоги України над Іспанією в Лізі націй (1:0)

| Оновлено 14 жовтня 2020, 16:28
196612
38
Іспанські ЗМІ: «Хук у підборіддя. Україна шокувала Іспанію»
Selección Española de Fútbol

У домашньому поєдинку Ліги націй, який відбувся в Києві, збірна України обіграла національну команду Іспанії з рахунком 1:0. Іспанські ЗМІ піддали серйозній критиці гру своєї команди, особливо нарікаючи на відсутність забитих голів.

«Іспанія вистрілила у повітря», — говорить заголовок знаменитого видання AS.

«Гол Циганкова заморозив збірну, яка не змогла забити навіть при виході в старті Адами Траоре і Ансу Фаті. Але «Фурія Роха» продовжує лідирувати в групі через пробуксовування Німеччини.

Іспанія так і не змогла забити. Це завжди було нашою хворобою. Нам тільки треба буде знайти, як виграти ті матчі, де суперник закривається. Проти України це сталося знову. Навіть поєднання Адами Траоре і Ансу Фаті у стартовому складі не допомогло забити гол. І все могло б бути ще гірше, якщо б Німеччина обіграла Швейцарію у паралельному матчі.

Напередодні поєдинку зі Швейцарією Луїса Енріке запитали, чи можуть Ансу Фаті і Адама Траоре разом вийти на поле. «Звичайно, вони можуть грати разом, як і всі в цій команді, проблема в тому, що в старті тільки одинадцять футболістів. Немає несумісних гравців, вони можуть грати разом», — пояснив тренер. Це було питанням часу, коли обидва цих гравці зіграють в атаці.

Іспанія була єдиною командою, яка торкнулася м'яча у перші дві хвилини матчу. Збірна України притулилася до своїх воріт з єдиним наміром закрити простір в обороні. Цієї тактики дотримувалася команда Шевченка, яка була серйозно послаблена коронавірусними втратами. Іспанії було важко розкрити цю оборону. Перший момент виник лише на 11-й хвилині, коли Бущан перевів на кутовий м'яч після удару Родріго. Вболівальники із розмахом відзначили цю подію, побоюючись за гру воротаря, який пропустив дев'ять м'ячів в останніх поєдинках проти Франції (1:7) і Німеччини (1:2).

Бущан змінив Пятова, ветерана донецького «Шахтаря», а ще однією серйозною втратою для українців був Маліновський, який перебрав карток. Де Хеа був просто глядачем, тоді як Меріно, схоже, заслужив довіру Луїса Енріке, виступивши у ролі партнера Родрі. В атаці Траоре і Фаті намагалися реалізувати свою швидкість на флангах.

Серхіо Рамос просив свою команду грати спокійніше, усвідомлюючи закритість гри українців. Він знову вийшов у стартовому складі, і для нього цей матч став 175-м у складі збірної Іспанії. Рамосу залишився всього один поєдинок, щоб наздогнати італійця Джанлуїджі Буффона, який є рекордсменом серед європейців за кількістю матчів за свою збірну — 176 поєдинків. Серхіо Рамос і Хесус Навас провели особливий вечір, повернувшись на поле, де вони були такі щасливі в 2012-му році, коли у фіналі чемпіонату Європи обіграли Італію з рахунком 4:0. Бускетсу, ще одному герою того чемпіонату, довелося спостерігати за сьогоднішньою грою з лави запасних.

Україна не створювала небезпечних моментів за винятком далекого закидання, за яке захотів зачепитися Яремчук, але Де Хеа вчасно залишив ворота і нейтралізував небезпеку. В Іспанії був хороший шанс, коли Родріго поступився м'ячем заради Каналеса, але той не влучив у ворота. Незабаром Зубков опинився на газоні у штрафному майданчику Іспанії після боротьби з Навасом. Найскандальніший момент матчу. Ні, VAR в Лізі націй немає. Саме тоді найбільше відчулося, що матч проводять з уболівальниками. Близько 15 тисяч людей зібралися на «Олімпійському» в Києві. Навіть свист трибун здавався нам славою. Це найближчий до справжнього футболу момент за весь останній час.

Шевченко залишився задоволеним після першого тайму — тактика спрацювала, рахунок на табло не змінився. Але Луїс Енріке відреагував негайно. Себальос замінив Меріно. Але ефекту це не дало, у перші десять хвилин другого тайму ми побачили кращу версію України. На 57-й хвилині відбулася подвійна заміна: Ферран Торрес замість Фаті і Оярсабаль замість Родріго.

Але коли збірна Іспанії стала насідати, хук зліва влучив у підборіддя. Караваєв віддав м'яч Ярмоленку, який пасом знайшов Циганкова, а той обіграв Де Хеа, що зупинився у напівпозиції. Радість на трибунах, тих трибунах, куди повернувся футбол, і шок для гравців нашої збірної, які так і не змогли забити гол. Не допоміг навіть Рамос у ролі центрального нападника. Всі зусилля були марними. Такий наш хрест», — розчаровано пише AS.

«Іспанія залишилася з нулем», — говорить про очевидне Marca, маючи на увазі і очки, і кількість забитих іспанцями голів.

«Іспанія не змогла перемогти в Києві, точці на карті, пов'язаної із щастям (мається на увазі перемога збірної Іспанії на Євро-2012 — прим. ред.).

Луїс Енріке зважився на експеримент, випустивши у старті Фаті і Траоре. Але отримати з цього вигоду не вийшло. Суперечки про голи ще будуть, тому що гол застав Де Хеа не на своєму місці.

Траоре — явний чемпіон світу в забігу на п'ять метрів. Немає нікого, хто міг би протистояти його старту. Соболь, його суперник, робив єдино можливе — постійно хапав гравця за футболку, перевіряючи її на міцність тканини.

Моменти Родріго, Серхіо Рамоса і Ансу Фаті посприяли популярності українського голкіпера. Без Пятова і Луніна віддувався третій, Бущан з київського «Динамо», який незабаром довів, що він аж ніяк не футбольний манекен.

Обтяжені втратами через пандемію коронавірусу, учні Шевченка надали несподіваний опір. Пас Ярмоленка знайшов ноги Циганкова, і він вразив ворота Де Хеа.

Дуже поганий знак, що Іспанія забила лише один гол в трьох останніх іграх (0:0 з Португалією і 1:0 зі Швейцарією)», — розповідає про матч Marca.

«1:0. Іспанія розплачується за незабиті голи поразкою від України», — говорить заголовок Mundo Deportivo.

«Іспанія програла Україні в Києві, занадто дорого заплативши за відсутність голів. Недолік забитих м'ячів у цієї команди починає насторожувати.

Гол — найважливіше слово у футболі. Це синонім радості, щастя і, як правило, перемоги. Без голів немає шансів перемогти. Як би добре не грала команда, якщо вона не забиває, то все марно. Це і відбувається з Іспанією. І не тільки проти України в Києві. Рахунок 4:0, з яким збірна Іспанії перемогла українців вдома, був міражем. Цій команді не вистачає забитих голів. На великих турнірах, таких, як чемпіонат Європи, команди, які не забивають, їдуть додому першим же потягом.

Збірна Іспанії контролювала гру і створювала гольові моменти, але вони залишалися лише моментами, а не голами. Зате свій шанс реалізувала Україна завдяки Циганкову, який на 76-й хвилині скористався невдалим рішенням Де Хеа і забив гол.

Після цього в Іспанії не було вибору, окрім як зробити все, щоб добитися нічиєї. Вона продовжила створювати моменти, як і протягом всієї гри, але не змогла забити навіть із Серхіо Рамосом у ролі центрфорварда. Іспанія залишила Київ, зазнавши несподіваної і тривожної поразки», — вважає Mundo Deportivo.

Іспанські ЗМІ дуже розчаровані поразкою своєї збірної. Причому не стільки самою поразкою, скільки тим, що так і не вдалося забити, незважаючи на всі експерименти Луїса Енріке. Порцію жорсткої критики отримав і воротар «Фурії Рохи» Давид Де Хеа. Компліменти в українській команді дісталися Бущану, Циганкову і Шевченку.

У матеріалі використані фото Marca і Selección Española de Fútbol.

Оцініть матеріал
(657)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця
Футбол | 26 квітня 2024, 04:32 0
Новий претендент на Луніна. Легендарний клуб хоче підписати українця

«Мілан» вступив у боротьбу з «ПСЖ», «Баварією» та «Манчестер Юнайтед» за Андрія

Джерело: Легіонери Шахтаря відмовились їхати в Одесу на гру з Чорноморцем
Футбол | 25 квітня 2024, 20:28 148
Джерело: Легіонери Шахтаря відмовились їхати в Одесу на гру з Чорноморцем

Обидва поєдинки з одеситами «гірники» зіграють у Києві

Коментарі 38
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
kino
Бущан просто монстр.
vitaha33
Просто не треба було цинічно каверкати прізвище Циганкова і ко. От циніков і шарапенко розлютились
yuriy_kent
Подождите, вы к нам еще в Киев приедете, клоуны.
Эта мысль была после выездных 4-0.
Alex323
Цинік забив гол нагло і цинічно.
Це було шляхетно.
AЛВ
Це свято якесь,дожив же ж до ПЕРЕМОГИ.!!!Дякую збірній Україні.!!!
tima fialko
"Траоре- чемпіон світу в забігу на 5 метрів")).Це правда.Разів десять накручував захист і подавав.На щастя невдало.
Сергей Иванамофф
Ferrari оказывается хорошая машина!
Андрей Драч
Як казав метр, гра забувається, лишається результат... але ця гра мабуть не забудеться довго ))
Женя Чайка
Ну наконец то научились и несильным составом обыгрывать топовые сборные.Ну что Германия -держись.А потом и со Швейцарией можно в ничейку сыграть.
Alex323
Іспанці назвали Цинікова -кабальєро і присвоїли почесне звання ідальго.
Володимир Хом'як
Сидорчуку тоже браво .Жалко , що він замість нього випустив рижого тоесть Коваленка
Barsa2019
Живу в Испании, смотрел матч по местному ТВ. Запомнилось то , что когда речь зашла о 15 тысяч болельщиках на матче, коментаторы в один голос говорили increible, что значит невероятно!
Yura Юрий
"Испанские СМИ: «Хук в подбородок." ...Хук в подбородок легко прогнозируемый удар в боксе ))) У нас ситуация скорее - "С ноги по яйцам" это таки неожиданность на ринге ))))
Dodogodori
Пам'ятаю гру з Іспанцями 3-4 років тому коли грали просто чудово , набагато краще ніж в чорашньому поєдинку , та все ж поступалися. А те що було зроблено із тим складом який грав вчора просто браво. Дякую за емоції збірній . По емоціям 2 місце , перше було в матчі Україна - Франція 2-0 , я впевнений багато хто пам'ятає той матч.
stopor2016
В слове хук - ошибка в последней букве ...
cooperchack
Зае..сь!)))
dd dent
Знай наших и кто во времена совка обыгрывал я о составе укр в сборной
Кузьма Кузьмич
Молодцы Украинцы,нетзотел смотреть но классно играли ,переживал до последней минуты ,выиграли,играли классно пассы и тд.а нашим по ходу кирдык сегодня хз
umnuy2
Циников красава-один матч один гол