Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 10 жовтня 2020, 15:39
3732
14

Луїш КАШТРУ: «Вірус атакував нас дуже жорстко»

Наставник «Шахтаря» розповів про ситуацію в команді

| Оновлено 10 жовтня 2020, 15:39
3732
14
Луїш КАШТРУ: «Вірус атакував нас дуже жорстко»
ФК Шахтар Донецьк. Луїш Каштру

Головний тренер «Шахтаря» Луїш Каштру розповів про тренування з обмеженнями та майбутній напружений графік матчів команди.

– Ситуація змінюється стрімко: у четвер стало відомо про нові випадки інфікування в команді. Як ви можете це прокоментувати?
– Нині ми в дуже важкій ситуації. Іти від реалій, шукати якісь відмовки і жаліти себе не будемо. Знаємо, що світ зараз переживає великі труднощі – кількість випадків усюди зростає. Вірус атакував нас дуже жорстко, ми тренувалися з шістьма польовими гравцями й трьома воротарями. Звісно, підготовку це ускладнює. Попереду матч зі «Львовом», за три дні – «Реал», ще за три – «Ворскла», а потім одразу «Інтер»… У нас було все сплановано, проте зараз дотримуватися плану ми не зможемо. Наразі не знаємо, хто з інфікованих футболістів відновиться за 10 днів. Навіть якщо дехто й повернеться, в нас залишиться тільки два дні до поєдинку з «Реалом». Тому дуже складно зараз про щось говорити – усе відбувається ось так. Ми не робимо із себе жертв, однак дуже засмучені ситуацією. Слід шукати рішення. Так само, як і завжди, дивитимемось реальності в очі з усією відповідальністю. Ви можете розраховувати на нас, на те, що ми працюватимемо щодня дедалі сильніше. Почуваємось дуже погано через те, що гравці та співробітники хворі, але радіємо, що продовжуємо наш шлях. І продовжимо його успішно.

– Як плануєте адаптувати тренувальний процес за відсутності збірників і хворих футболістів?
– Важливо бути максимально обачним, тому ми будуємо наші вправи так, аби хлопці не контактували на полі один з одним. Наступного тижня вже доведеться працювати разом і контактувати, адже попереду матч зі «Львовом». Найважливіша гра дня нас – завжди наступна. Слід готуватися до «Львова» вже з координованою командою.

– Коли зможуть повернутися до тренувань футболісти, які перебувають на самоізоляції? Чи не плануєте тимчасово замінити їх хлопцями з молодіжного складу?
– У нас 70 футболістів, які можуть грати: це перша команда, дубль та U19. Вибір чималий. Потрібно грати, і ми робитимемо це. З більшими чи меншими труднощами, однак ми повинні мати впевненість у тому, що хлопці, які гратимуть, – найкращий вибір на певний матч, аби домогтися необхідного результату. Зараз ми переживаємо пандемію, ситуація складна. Дякувати Богові, маємо чим на неї відповісти.

Оцініть матеріал
(26)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 14
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Miroslav Scherbina
та что там Европы - галактики и ближайших туманностей.
Diego Armando
Є така команда, "Вірус"?
UKRAINE FAN
Маски нужно одевать и по вечеринкам меньше шлятся!
Trasher311987
А чем вы думали когда по арендам игроков распихивали?
Я просто немного поиграю в экстрасенсов, и уже заранее знаю, как будет петь этот товарищ, когда будет провал в лч и Упл.
Поэтому уважаемые болельщики Шахтера если ваш клуб будет играть не стабильно, а вы будете петь про корону, заранее предупреждаю буду смеяться
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил