Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WBO
| Оновлено 09 жовтня 2020, 15:18
6934
0

Берінчик знову переміг ноунейма. Тепер йому потрібно боксувати за титул

Лев Кравців — про перспективи українського боксера

| Оновлено 09 жовтня 2020, 15:18
6934
0
Берінчик знову переміг ноунейма. Тепер йому потрібно боксувати за титул
K2 Promotions

Денис Берінчик знову переміг. Сіміон взагалі незрозуміло, навіщо вийшов. Українець переміг яскраво, ефектно і ефективно. Але що далі і навіщо це все - незрозуміло.

Шансів у Сіміона виявилося ще менше, ніж передбачалося

Денис Берінчик був явним фаворитом. На Віорела можна було поставити з розрахунком від 10 до 18 до 1. В рингу це виглядало ніби 30 до 1. Українець буквально залетів у ринг, вилетівши в образі Супермена, і боксував так само.

Денис був ідеальним. Рухи, човник, робота на всіх дистанціях - це було прекрасно. З перших же секунд Берінчик почав активно перепрацьовувати суперника, виконуючи план тренера на всі сто. Єгор Голуб - тренер Дениса - відзначав, що хоче побачити від українця бокс, а не бійку. Дійсно, Берінчик часто загравався в попередніх поєдинках, пропускаючи абсолютно непотрібні удари.

У цьому бою така поведінка могла бути небезпечною. Сіміон, звичайно, віковий боксер, але саме рубка - шлях до його перемоги. Але Денис взагалі не дав шансів. Берінчик зближався, пробивав серію, витягав суперника на себе, знову пробивав і йшов за спину. Вже до другого раунду стало ясно: Віорел не розуміє, що відбувається, як себе вести в такій ситуації і звідки летять удари.

Якщо Шакур Стівенсон просто прибив Сіміона, то Денис відверто насолоджувався і знущався. Хочеш бій на ближній? Тримай кілька серій поспіль зі зміщенням у той момент, коли суперник відповідає. Потрібно працювати з далекої? Не проблема. Кілька влучень звідти, зближення, серія, розрив дистанції. У цьому поєдинку у Берінчика не було слабких сторін.

Чи був Беринчик таким крутим? Або суперник слабкий?

Правда десь посередині. З одного боку, Берінчик і Голуб виконали чудову роботу. Денис був збалансований, працював спокійно, сконцентровано і професійно. З іншого, Сіміон - явно не рівень українця. Не просто не рівня, а взагалі нема про що говорити. Це був бій майстра спорту проти третьорозрядника, не менше.

Бої з такими суперниками - хороший варіант, коли ти дебютант. Максимум, коли ти другий рік у рингу, з огляду на рівень Берінчика. Але не зараз, коли Денис говорить про поєдинок за титул, а біля поясу такі люди, як Райан Гарсія, Хорхе Лінарес та інші. А серед чемпіонів і зовсім Ломаченко з Лопесом. Який досвід дав поєдинок проти Віорела, враховуючи чемпіонські перспективи?

Безумовно, прогрес Берінчика очевидний. Він все ще стає кращим, все ще вчиться і розвивається. Йому є куди рости, і він активно цим займається. З іншого, в 32 займатися набором досвіду пізно. Потрібно вже йти за поясами або не йти нікуди зовсім.

Чи є шанси побитися за титул?

Зараз про це немає сенсу говорити. Олександр Красюк каже про поєдинок Дениса за пояс вже третій рік, а віз і нині там. Боксувати в топ-5, дійсно, є з ким. Люк Кемпбелл, Райан Гарсія, Хав'єр Фортуна, Лі Селбі, Еммануель Тагое та інші. Всі ці хлопці ведуть прямо до титулу.

Взагалі-то, наступний поєдинок Дениса точно буде крутим. Просто тому що ніякого іншого шляху немає. Все вирішить поєдинок Ломаченка і Лопеса. Переможець уже вирішить, що йому робити з поясом: захищатися проти обов'язкового претендента або віддавати.

Найімовірніше, WBO організовує відбірковий турнір, в якому візьмуть участь топи їхнього рейтингу: Лі Селбі, Райан Гарсія, Еммануель Тагое і Денис Берінчик. Фактично два бої до титулу. Два важких, але цікавих поєдинки - таких, на які чекав Денис.

Теоретично стати обов'язковим претендентом українець може вже влітку 2021 року. Звичайно, в разі перемог над суперниками, які є крутішими усього його послужного списку.

Які шанси в такому турнірі?

Найскладніший суперник тут - Райан Гарсія. Швидкий і рослий американець занадто великий для легкої ваги. Гарсія навіть трохи більш габаритний, ніж Теофімо - він вище і має більший розмах рук.

З Тагое і, тим більше, Селбі, можна битися. Кращий варіант, звичайно, Лі. Наших боксерів люблять у Великобританії, а Селбі показав себе посередньо в останньому поєдинку. Ясна річ, це зовсім не означає, що і в бою з Денисом він буде таким же, але британець - клієнт для такого Дениса, якого ми побачили сьогодні.

Берінчик, рівня поєдинку проти Сіміона - прекрасний. Будь-якому бійцеві буде важко проти нього. Тагое можна перемагати, як і того ж Селбі. З Гарсією впоратися буде непросто. Крім габаритів, у нього за спиною Оскар Де Ла Хойя, який точно не має наміру віддавати одного зі своїх найбільш грошових бійців на поточний момент. У будь-якому близькому протистоянні Денис не переможе за очками. Тут або нокаутувати, або домогтися ось такої ж перемоги, як і з Сіміоном.

Але це можливо, тільки якщо Гарсія впорається з Люком Кемпбеллом у грудні. А тут є великі сумніви.

Тобто, шанси стати обов'язковим претендентом є. Потрібно лише не відступати від того, що зараз стало виходити і тиснути на Красюка, щоб той перестав привозити в Україну середняків, а нарешті зайнявся ще одним своїм боксером.

У К2 є не тільки Усик. Берінчик вміє робити шоу і до рингу, і поза ним, а це прямий шлях до грошей у Великобританії і США. Потрібно лише повірити і вкласти сили в нього.

Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?
Футбол | 24 квітня 2024, 12:20 19
Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?

Колумністу Sport.ua Олексію Сливченку не сподобалося одне з останніх висловлювань легенди «Реала»

Лунін здивував Реал умовою, за якої він залишиться у команді
Футбол | 25 квітня 2024, 00:13 5
Лунін здивував Реал умовою, за якої він залишиться у команді

Український воротар хоче підвищення зарплати

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.