Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Теніс в Україні
| Оновлено 30 квітня 2023, 03:49
2847
0

Олександра КОРАШВІЛІ: Мені лише 24, хочу повернутися до повноцінного життя

Українська тенісистка - про свою хворобу

| Оновлено 30 квітня 2023, 03:49
2847
0
Олександра КОРАШВІЛІ: Мені лише 24, хочу повернутися до повноцінного життя
Інстаграм Олександри Корашвілі

Українська тенісистка Олександра Корашвілі, у якої діагностували мієлодиспластичний синдром з мієлофіброзом, розповіла про свою хворобу.

«Я - професійна тенісистка і студентка в Університеті Оклахоми. У травні цього року я закінчила бакалаврат і вступила до аспірантури при даному університеті. На літо я повернулася додому в Україну. Під час своїх тренувань я стала швидко втомлюватися. Мій пульс був незвично швидким, а відновлення проходило дуже повільно. Спочатку я думала, що просто втратила форму, оскільки всі ми перебували вдома через карантин. Після закінчення одного з тренувань мій пульс був 120 ударів на хвилину протягом години. Я думала, що це пов'язано з тим, що на вулиці було дуже жарко і волого. Через тиждень, 8 серпня, я захворіла. Я сильно втомлювалася, у мене боліла голова, була задишка, втрата апетиту, втрата ваги і жар до 40 градусів.

Після довгих оглядів і незліченних аналізів мені поставили діагноз - мієлодиспластичний синдром з мієлофіброзом. Мій лікар сказав, щоб вилікуватися, мені необхідна трансплантація кісткового мозку. Зараз я на тому етапі, на якому мені можуть провести цю операцію без хіміотерапії. Нам необхідні гроші в найближчі два тижні, щоб почати цей процес.

Я дуже хочу здійснити свою мрію - одного дня стати професійною тенісисткою. Мені б хотілося повністю одужати і показати своїм прикладом, що людина здатна на все. Крім спорту, мені б хотілося створити сім'ю і кожен день радувати своїх близьких. Мені всього лише 24 роки, і я хочу повернутися до повноцінного життя», - сказала Олександра в рамках проекту «Behind the Racquet».

Корашвілі піднімалася на 414-е місце в одиночному рейтингу WTA в 2016 році і займала 202-у позицію в парній класифікації в 2015 році. В активі українки 3 одиночних титули на турнірах ITF і 14 в парному розряді. У 2013 році стала фіналісткою юніорського Australian Open в парі.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.