Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 28 квітня 2023, 04:29
6468
19

Від 3 до 7. Співробітник СБУ замість відряджень судив футбольні матчі

А міг би просто бізнес кришувати

| Оновлено 28 квітня 2023, 04:29
6468
19
Від 3 до 7. Співробітник СБУ замість відряджень судив футбольні матчі
УПЛ

Слідчі Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань направили до суду кримінальне провадження за звинуваченням співробітника Головного управління військової контррозвідки Департаменту контррозвідки Служби безпеки України в тому, що він під час службових відряджень самовільно відлучався з місця служби, щоб бути арбітром на футбольних матчах.

«Вважаючи, що керівництво не буде перевіряти і контролювати його фактичне перебування у відрядженнях за певними місцями несення обов'язків військової служби, не отримавши відповідних дозволів начальника, даний співробітник СБУ більше 10 разів самовільно виїжджав в інші міста України, де брав безпосередню участь в суддівстві футбольних матчів в якості арбітра», - розповів начальник управління з розслідування військових злочинів Головного слідчого управління ГБР Ярослав Льошенко.

У разі доведення провини обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 7 років, передбаченого ч. 3 ст. 409 КК України.

Оцініть матеріал
(61)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стали відомі оцінки Довбика та Циганкова за історичний матч із Барселоною
Футбол | 04 травня 2024, 22:25 4
Стали відомі оцінки Довбика та Циганкова за історичний матч із Барселоною

«Жирона» обіграла «синьо-гранатових» 4:2 та вперше в історії вийшла до Ліги чемпіонів!

Філадельфія планує підписати зіркового баскетболіста у літнє міжсезоння
Баскетбол | 05 травня 2024, 06:12 0
Філадельфія планує підписати зіркового баскетболіста у літнє міжсезоння

Клуб націлився на Джиммі Батлера, Брендона Інгрема та Пола Джорджа

Коментарі 19
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Сергей Иванамофф
Ну этот хоть в хорошей форме, а бывают толстопузые, что и 5 раз не отожмутся.
Садить даже на полгода не вижу повода, т.к. он никого не убил и не продавал инфу врагу. Да, дурак. Можно уволить. У нас убийцы Кати Гандзюк получили меньшие сроки.
BaZia
Я вважаю що вилучення з лав СБУ - це вже найсерйозніше покарання для такого виду провинності, бо злочином це назвати важко. Ну і накласти штраф у розмірі сотні, декілька сотень неоподатковуваних мінім громадян. А позбавляти людину волі від 3 до 7 років? Шановні у нас в країні люди п'яні за кермом спричинюють ДТП із загиблими, злочинці гвалтують, педофілією і розбещенням займаються, страшні злочини проти екології які завдають непоправної шкоди, розкрадання державного майна, хабарі в особливо крупних розмірах на митницях, кордоні і т.д. І люди уникають відповідальності, а тут людина вирішила підзаробити неправочинним шляхом, а таке відчуття начебто влаштував бордель чи наркопритон і кришував
kum_Poltava_
"А міг би просто бізнес кришувати", і цим все сказано.
Hasan Kurmangaliev
доказательство:
Зокрема, ст.25 Закону №1700 особам, уповноваженим на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, забороняється:
1) займатися іншою оплачуваною (крім викладацької, наукової і творчої діяльності, медичної практики, інструкторської та суддівської практики із спорту) або підприємницькою діяльністю якщо інше не передбачено Конституцією або законами України.
Сергей 1
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Юрий Карпенко
Умники, читайте внимательно текст, он занимался этим во время командировок то есть не в свободное от работы время
DKTheBest2
Дивно, що так дрібно.
Завжди так було,є і буде, що менти і сбушники всі без винятку бандити, вбивці, крадіі і виродки.
Hasan Kurmangaliev
Согласен с Владимиром Копяком. Это дисциплинарное нарушение, а не уголовное. Гос служащий имеет право заниматься судейской работой на спортивных соревнованиях.
Владимир Копяк
А фамилию аритра, по совместительству работающего в СБУ Украины, слабо назвать? Я так понимаю, что если он судил игры в других городах, то он был аттестованым арбитром УАФ минимум в аматорской Лиге Украины. Если это так, то уж кому-кому, а СБУ должно знать об этом, иначе это вообще в никакие ворота не лезет... А по-поводу сроков отсидки за такие дела, не смешите мои тапочки. Максимум что ему могу дать, так это выговор или сообщение о не полном служебном соответствии, журналисты явно не дружат с мозгами... А парню совет - подумай, где больше бабок можно заработать - крышивать бизнес или иметь приличные деньги на футболе, плюс всегда на свежем воздухе.
roman75zpr
У всех у них есть свои маленькие секреты... Но про этого можно будет и фильм снять когда-то, а ему денег с этого заработать за то, что идею подкинул
Сергей 1
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
turist86
ага, виявляється, заробляють на круті тачки за допомогою свистка (майже як колись у ДАІ)
Секретний автопарк СБУ (розслідування)
На запитання, чи можуть співробітники дозволити собі авто вартістю 40 тисяч доларів, начальник «главку» відповідає: «Співробітник не може, але у нього є родичі, батьки».
https://www.radiosvoboda.org/a/27310114.html
FanatUA
Скоріш за все він брав хабарі перед матчами, фіксував це на камеру і т.д.
Прийшов з доказами до керівництва і отримав по шапкі!