Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 07 жовтня 2020, 13:49
653
3

ФЕДЕЦЬКИЙ: «Сподіваюся, наші хлопці витримають перевірку боєм з чемпіонами»

Екс-гравець збірної України - про майбутню зустріч з Францією

| Оновлено 07 жовтня 2020, 13:49
653
3
ФЕДЕЦЬКИЙ: «Сподіваюся, наші хлопці витримають перевірку боєм з чемпіонами»
УАФ

Екс-гравець збірної України Артем Федецький поділився очікуваннями перед товариським матчем збірних Франції та України, який відбудеться 7 жовтня в Парижі.
 
«Те, що сьогодні збірній України не зможуть допомогти футболісти донецького «Шахтаря», звичайно, великий мінус, все ж, саме гірники складають кістяк головної команди країни. З іншого боку, це додатковий шанс заявити про себе тим футболістам, які тільки стукають у двері збірної. А те, що тренер Андрій Шевченко випустить на поле дебютантів, я не сумніваюся.
 
Що я б їм порадив? Перш за все, пам'ятати, що вже тільки один виклик до збірної, це велика честь. Пам'ятаю, коли дізнався, що головний тренер збірної України Мирон Маркевич викликав мене у 2010 році для підготовки до поєдинку з литовцями, був найщасливішою людиною, тому що збулася моя мрія. По-друге, французи хоча і чемпіони світу, але такі ж люди з їхніми сильними і слабкими сторонами. Ось чому не варто їх боятися, тим більше, що після кожного виграного єдиноборства, після кожної чітко розіграної комбінації впевненість в своїх силах буде тільки зростати. По-третє, потрібно дуже відповідально поставитися до своїх дій, це саме той випадок, коли важливо зіграти з позамежною самовіддачею.
 
Швидше за все, в моїй кар'єрі у збірній саме перший матч з французами в плей-оф чемпіонату світу 2014 року - найбільш пам'ятний. Ми тоді в Києві здобули феєричну перемогу, а мені вдалося нейтралізувати лідера суперників Франка Рібері. На жаль, тих кількох днів до поєдинку виявилося недостатньо для належного відновлення і французи в Парижі завдяки довгій лаві запасних взяли реванш з більшим рахунком і ми до фінальної частини світової форуму не пробилися. Але це теж був дуже цінний досвід. До речі, я радий за 37-річного Франка Рібері, який продовжує залишатися на видноті, виступаючи за італійську «Фіорентину». Якщо відверто, то я теж міг би ще сезон-другий пограти на найвищому рівні, однак у мене з'явилися інші цікаві проекти, хоча для життєвого тонусу ще виступаю в чемпіонаті України серед аматорів.
 
Зараз для збірної головне як слід підготуватися до фінальної частини чемпіонату Європи. Хоча мені дуже цікаво, як проявлять себе наші дебютанти, сподіваюся, що вони витримають перевірку боєм з чемпіонами світу», - сказав Федецький.
 
Матч Франція - Україна розпочнеться на «Стад де Франс» в Сен-Дені о 22.10 за київським часом. Раніше гравці «Шахтаря» пішли на самоізоляцію і не зіграють в цій зустрічі, також у воротарів Андрія Луніна і Юрія Паньківа виявили коронавірус.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Список бомбардирів Ліги чемпіонів 2023/24 після голу Кейна, дубля Вінісіуса
Футбол | 01 травня 2024, 08:01 2
Список бомбардирів Ліги чемпіонів 2023/24 після голу Кейна, дубля Вінісіуса

Гаррі наздогнав Мбаппе (в обох – по 8), але француз ще має грати з «Боруссією Д»

Відбулися перші півфінальні матчі Ліги чемпіонів 23/24. Хто вийде у фінал?
Футбол | 02 травня 2024, 01:30 0
Відбулися перші півфінальні матчі Ліги чемпіонів 23/24. Хто вийде у фінал?

«Баварія» та «Реал» зіграли внічию (2:2), «Боруссія Д» мінімально обіграла «ПСЖ» (1:0)

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
dneprkby
С испанцами уже выдержали
Владимир Копяк
Его как послушаешь... Сказочник, еще про голубой вертолет нам раскажи, шутник однако...
Penal
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил