Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
| Оновлено 07 жовтня 2020, 11:45
10584
8

60 мільйонів за неслуха: Йович не виправдав ані цента, вкладеного Реалом

Оглядач Sport.ua - про форварда «Реала», який у Мадриді не схожий сам на себе

| Оновлено 07 жовтня 2020, 11:45
10584
8
60 мільйонів за неслуха: Йович не виправдав ані цента, вкладеного Реалом
Твіттер Реала. Лука Йовіч

Перші поєдинки в Примері 20/21 у «Реала» вийшли непростими. Діючі чемпіони Іспанії вже розписали мирову з «Сосьєдадом» (0: 0) і вимучили важку перемогу над «Бетісом» (3: 2). У потім добули ще дві перемоги над «Вальядолідом» (1: 0) і «Леванте» (2: 0). Головний мадридський стрілок, нестаріючий Карім Бензема, поки забив один м'яч, а його наступники можуть або відправитися на прокачку до Італії (Йович і Майораля), або практично не виходять і гріють лавку (Маріано Діас).

Іспанця і серба ігровим часом Зідан також не балує і це при тому, що один з них купувався в якості головного наступника для зіркового француза і коштував мадридцям значних 60 мільйонів.

Лука Йович - головне розчарування нинішнього «Реала». Серб спромігся лише на дві сумні «банки» і це майже за 900 хвилин, проведених на полі. Посперечатися з ним може хіба що дорогий бельгієць, який обожнює бургери і не дуже любить тренування. Але, якщо у Азара багато проблем в Мадриді, викликаних зайвою вагою і його небажанням багато працювати, то у серба цілий комплекс причин, що заважають себе проявити.

«Реал» відправив до Франкфурта 60 мільйонів євро. Навіщо?

Навіть спочатку ця угода представлялася доволі дивною. По-перше, за плечима у Йовича значився лише один пристойний сезон у Бундеслізі, а серб уже удостоївся запрошення в зірковий «бланкос». Занадто різкий апгрейд для молодого нападника, який тільки заявив про себе на повний голос.

По-друге, цінник на 21-річного серба серйозно кусався, навіть незважаючи на реалії сучасного ринку. Дивно, що «Реал» навіть не спробував збити ціну, заплативши необхідну суму практично відразу. Ймовірно, на угоді наполіг особисто Зідан, який побажав отримати в обойму ще одного форварда на заміну своєму гаряче улюбленому співвітчизнику.

По-третє, не так давно мадридці вже обпікалися при покупці нового нападника. У команду повернувся Маріано, який перейшов з «Ліона» влітку 2018. Та не просто повернувся, а ще й з якими амбіціями! Вирішив забрати горду «сімку», але так і не став для «Реала» новим Роналду - моментально поплив і відразу ж присів у запас.


Твіттер Реала. Лука Йовіч і Флорентіно Перес

Чому все настільки погано?

З моменту свого переїзду до Мадриду Йович втратив у цінності практично половину. Зараз серб коштує всього 32 мільйони, в той час, як в «Айнтрахті» його прайс досягав елітних 60 мільйонів. Все тому, що нападник геть перестав забивати, а ще й серйозно зіпсував собі репутацію.

Багато в чому гольова посуха пов'язана з банальним браком ігрової практики. Втручався і коронавірус (Лука плавав у басейні разом із зараженим другом і був змушений піти на самоізоляцію), і вже більш звичні травми, які також залишали серба не при справах. Зараз говорять про те, що одна з причин - інтровертний характер Йовича, але все це залишається лише на рівні чуток і цілком може різнитися з реальністю.

Різниця в кількості голів у порівнянні з німецькими показниками - катастрофа. Але, якщо звертати увагу на просунуту статистику, то, наприклад, рівень очікуваних голів (xG) залишився приблизно таким же - 0,6 в «Реалі» і 0,65 в «Айнтрахті» (показник за 90 хвилин). Але реалізація Йовича тепер далеко не така хороша, як була в Бундеслізі.

Так, кількість ігрових хвилин (877) за повноцінний сезон, проведений в «Реалі», невелика, але свої шанси серб точно мав. Зідан давав можливість проявити себе, а Лука, як правило, виходив і не давав результат навіть проти досить посередніх опонентів. Хочеш більше грати - виходь і доводь, а не перебувай на полі в ролі привида Каспера. Яскравий приклад - кубкова гра проти «Сарагоси» (4:0). Тут всі обговорювали не розгромну перемогу «вершкових», а то, наскільки блякло і безпорадно виглядав сербський нападник, який вийшов у старті.

Але що там говорити про гру, якщо і за межами стадіону Лука був далеко не прикладом для наслідування. Спочатку він пішов від дружини, моделі Анджели Маніташевич, яка в 2019-му народила йому дитину. Відносини з Анджелою тягнулися практично з дитинства, але Йович проміняв її на 29-річну Софію Мілошевич - чергову модель, яка вже крутила романи з футболістами. До речі, саме через неї в подальшому у Луки виникли проблеми з «Реалом».

Справедливості заради, ситуація з моделями не мала ніякого відношення до клубу, стало бути, і обговорювати особисте життя Луки в сенсі його ігрової кризи не варто. Однак все це було рівно до того моменту, коли в період карантину Йович попросив мадридське керівництво відпустити його в Сербію. «Реал» не став утримувати Луку в Іспанії і пішов назустріч своєму нападнику, взявши обіцянку, що той буде перебувати вдома і обмежить свої контакти з друзями. Всім цим Йович із легкістю знехтував і вирішив по повній відтягнутися на дні народження своєї нової подруги. У Сербії діяв суворий режим карантину, а Лука разом з купою друзів і знайомих пустував у басейні і робив усе для того, щоб це потрапило до мережі. У підсумку, всі подробиці вечірки опинилися в Інтернеті і «Реалу» це явно не припало до смаку. Мало того, що Йовичу загрожувало кримінальне покарання, так ще й тести довелося здавати, при цьому дотримуючись найсуворішої самоізоляції.

Майбутнє Йовича в Мадриді - суцільний туман

Поповзли наполегливі чутки про те, що безвідповідальний серб може покинути «Реал» і відбути принаймні в оренду в один з клубів Серії А. Серед головних претендентів значилися «Мілан», «Інтер» і «Рома». Однак трансфер не відбувся.


Твіттер Реала. Лука Йович

«Іноді я переглядаю відео своїх ігор минулого сезону і сам себе питаю: «Що трапилося?» Таким питанням задався Йович в одному зі своїх інтерв'ю. Здається, що подібні думки йому тільки заважають, і, цілком можливо, що і в Італії у Луки нічого не вийде і він знову повернеться до Мадриду. Все-таки навряд чи зараз хтось всерйоз розглядає саме покупку серба. «Реал» постарається хоч якось відбити 60-мільйонну угоду, але більше 30 за Йовича не запропонують, тому найбільш реальним є варіант з орендою. Напевно, вже зимою.

Можливо, «Реал» ще отримає в свої ряди класного форварда. Йовичу всього 22 і він цілком здатний розвиватися. Але поки все виглядає так, що мадридці придбали хлопця, для якого неважливі будь-які обмеження, а іноді, і в цілому футбол.

Ілля ПАНАЄВ

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(32)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хавбек збірної України назвав проблему команди перед Євро-2024
Футбол | 27 березня 2024, 18:32 0
Хавбек збірної України назвав проблему команди перед Євро-2024

Маліновський вважає, що треба перестати пропускати першими

Хацкевич розповів, чи були в Яремчука проблеми з режимом та алкоголем
Футбол | 28 березня 2024, 14:52 0
Хацкевич розповів, чи були в Яремчука проблеми з режимом та алкоголем

Колишній головний тренер «Динамо» вважає Романа найпрофесійнішим футболістом з тих, кого він бачив

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
digsum
Йович с Ребичем забили Шахтеру. Реал подумал - топ-игрок)) Милан поступил профессиональнее, Ребича взяли в аренду и он не снизил к себе требований.
PaulK77
В динамо його на перевиховання 😀
dima_zp
В реал берут за красивые глаза и мордаху)) Непонятно как там оказался Модрич) А вообще такое впечатление, что если серб более-менее перспективен, то сразу цепляют ценник как на бразилию)
OKs100
Вот что бывает, когда в 20 лет заработал несколько десятков миллионов долларов и тебе говорят тренироваться и играть в футбол. Зачем это делать, если можно гулять и тратить свои миллионы?