Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга націй
| Оновлено 06 жовтня 2020, 20:43
26293
101

Андрій ШЕВЧЕНКО: «Шкода, що я не зміг привезти кращу команду»

Наставник збірної України поділився очікуваннями від товариського матчу з Францією

| Оновлено 06 жовтня 2020, 20:43
26293
101
Андрій ШЕВЧЕНКО: «Шкода, що я не зміг привезти кращу команду»
УАФ. Андрій Шевченко

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко на передматчевій прес-конференції поділився очікуваннями від товариського поєдинку з національною командою Франції.

«У нас дуже важка ситуація. Ситуація, яка сталася буквально за день до виїзду. Ряд провідних футболістів отримали травми. Потім ми дізналися, що два гравці «Шахтаря» отримали позитивні тести на коронавірус. Решта гравців «Шахтаря», викликані в збірну, пішли на самоізоляцію. Наскільки я знаю, всі їх повторні тести виявилися негативними. Довелося викликати інших футболістів, кількох з молодіжної команди. Спробували викликати голкіпера Паньківа в зв'язку з позитивним тестом Пятова. Паньків приїхав. Але після тестів, зданих у Франції, два воротаря виявилися позитивними — Лунін і Паньків.

Ситуація дуже важка. Але регламент є регламент. Ми довіряємо позиції французької влади, медичним закладам та медичним протоколам. Наскільки я знаю, матч буде гратися. Мені шкода, що я не зміг привезти кращу команду. Я поважаю збірну Франції, поважаю її тренера. Хотілося б привезти боєздатну команду, яка показала б хороший футбол. І у нас, і у Франції дві гри в Лізі націй. Ми граємо з Німеччиною та Іспанією. Наступні матчі вже офіційні. Ми постараємося зібрати команду, яка буде боєздатною завтра.

Це шанс для молодих футболістів проявити себе, але це великий ризик, адже це гра з найкращою командою світу. Хотілося б привезти кращу команду, щоб показати рівень нашого футболу.

Можу сказати, що ті завдання, які були переді мною поставлені, ми виконуємо. Головне завдання, яке я ставив — змінити якість гри національної команди, привести нове молоде покоління. Ми рухаємося. У нас були три позитивних роки. Команда добре провела відбір на чемпіонат Європи, вийшла з першого місця, показала хороший рівень футболу. Постаралися дати можливість молодим футболістам проявити себе. Багато з них грають в основному складі, команда дуже змінилася. На нас чекають нові турніри і нові виклики. Рівень потрібно підтримувати, маючи хороший запас. На жаль, запасу у нас сьогодні немає. Немає можливості зіграти з Францією найсильнішими гравцями.

Кожного гравця збірної Франції можна назвати дуже небезпечним. Франція — дуже хороша і збалансована команда. Центр останніх перемог — тренер Дідьє Дешам. Я дуже його поважаю за ту роботу, яку він зробив.

Чи посилиться збірна перед наступними матчами? Ми готуємо список футболістів, які будуть тестуватися завтра-післязавтра. Ми повинні розуміти ситуацію з футболістами «Шахтаря». Ми спробуємо швидко зробити повторні тести. Прилетимо до Києва і постараємося якомога швидше пройти тести, щоб отримати інформацію про те, що відбувається всередині команди.

Заміна Степаненку? У нас є футболісти на цій позиції. Очікуємо, що той, хто зіграє, покаже рівень не гірший за Тараса», — зазначив Шевченко.

Матч Франція — Україна відбудеться на стадіоні «Стад де Франс» у середу, 7-го жовтня, о 22:10 за київським часом.

Оцініть матеріал
(155)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 101
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
digsum
Странно такое слышать.. Для тренера сборной должна быть лучшая та, которую есть возможность собрать. Пацаны послушали и думают, а нафик нам за этого тренера булки рвать, мы тут все небоеспособные))
Vincent78
Хоть убей, не пойму смысла таких товарняков... Пол-команды нет, они принимают лягушатников. Бабки хотят отмыть, чтобы было чем платить зарплаты бездельникам типа Маркевича?
Vytas Meskauskas
Оборона Шахтера это худшее что можно пригласить в сборную. Еврокубки это показывают, Пятова давно менять надо, он раздает пасы сопернику и в Шахтер и в сборной, Степаненко тоже как дырка проходная. Шеве ориентироваться на Шахтер вообще не стоит там команда из иностранцев сейчас.
Alexey Antonenko
Ну хоть с нормальным вратарём сыграют, уже не плохо.
a.fedorenko1953
Что у наших тренеров привычка -вечно ныть перед игрой! Заранее готовят оправдание.
DKTheBest2
"Кращі" проти Іспанії відзначилися і зараз дружньо закосили.
SEMIRAMID
А теперь тройка ДАУНецких грязных девок вам команда " Подмыться и Спать"! Ну и мне уже к любимой красивой жене в постель пора! Уже зовёт!
SEMIRAMID
Уникальный случай в мировом футболе! Сборная Украины проведёт три подряд матча против трёх Чемпионов Мира последних трёх Мундиалей! Франция - чемпион мира 2018, Германия - Чемпион мира 2014, Испания - Чемпион мира 2010! Хорошо, что в составе сборной Украины будет отсутствовать се Дпунецкоие трухлявые бревна: Аятов, Степаненко, Коваленко, Марлос, Моралес и другие! Для динамовской молодёжи эти матчи станут хорошим опытом в преддверии Лиги Чемпионов!
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Lex Aries
Мне жаль, что я не смог привезти лучшую команду.
_______________________________________________
Эхх.. Шева! Долбнем ты был, таким и остался! А как играть сейчас тем игрокам, которых ты считаешь второсортными?! Шел бы ты тренировать Милан, где через полгода ( а то и раньше) будешь уволен...
DK1961
Иди потренируй сам. Ну, например сборную юзовки. Заодно призови в нее рахицкого, ордеца и тимощука играющим тренером.
JulikoB
Избавившись от кротового шлака, СбУ стала только сильнее. Шева лукавит.
SaneK
Будем надеяться что до матчей Лиги Наций лучшая команда выйдет с самоизоляции. Динамофаны, прежде чем минусить гляньте турнирную таблицу завершившегося сезона. В этом сезоне хотелось бы больше интриги, кто станет чемпионом.
Олег Тимофеюк
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Maks7777
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
serge_kr
Игроки Шахтера это сердце команды, жаль что не увидим их завтра
Maks7777
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил