Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 07 жовтня 2020, 06:32
2858
1

Владислав КОЧЕРГІН: «У групі Ліги Європи у нас один фаворит - Лестер»

Півзахисник «Зорі» прокоментував виступ луганського клубу в останніх матчах

| Оновлено 07 жовтня 2020, 06:32
2858
1
Владислав КОЧЕРГІН: «У групі Ліги Європи у нас один фаворит - Лестер»
ФК Зоря

Хавбек «Зорі» Владислав Кочергін в ексклюзивному інтерв'ю Sport.ua розповів про нічийний матч луганчан із «Динамо», про жеребкування Ліги Європи і можливий виклик до збірної України.

— Владиславе, як оціните нічию в матчі з «Динамо»?
— Для «Зорі» - це позитивний результат зіграти з «Динамо» на виїзді внічию. Тим більше при рахунку 1: 1 у нас був хороший момент. Хлопці задоволені. Те, що забив, радий цьому. Шкода, що це не переможний гол. Але будемо працювати далі, щоб вигравати такі важкі матчі.

— У матчі з «Динамо» гравці «Зорі» багато били здалеку. Це вказівка ​​Скрипника? Ви в таких епізодах, як в моменті з голом, намагаєтеся завжди пробивати?
— Не те, щоб відомості, але, той футболіст, який з м'ячем, вирішує бити здалеку чи ні. Такої вказівки не було. Сам як вирішиш - так і буде.

— Здавалося, що «Зоря» грала першим номером з «Динамо». Так і було або здавалося з боку?
— Ми в кожній грі намагаємося контролювати м'яч. Не знаю, чи грали ми першим номером, але ми не дивимося на суперника. Ми дивимося на свою гру і відштовхуємося від своїх сильних якостей. Ми не ставимо «автобус» біля своєї штрафної, не граємо так, «аби відбитися!». Ми намагаємося грати в атакуючий футбол. Думаю, у нас це виходить.

— З «Шахтарем» могли перемагати, і з «Динамо» теж. І все-таки нічиї - це позитив у поєдинках із грандами?
— В принципі, так, тому що в матчах з такими командами - нічия є хорошим результатом. Тим більше, з огляду на те, як ми почали сезон, такі результати для нас є хорошими.

— Ви почали сезон з голів у ворота грандів. Націлили «пушку» на лідерів УПЛ?
— Хочеться забивати в кожній грі, ясна річ, але не завжди виходить. Я радий, що забив «Шахтарю» і «Динамо». Але хочеться забивати всім, тому для цього тренуюся і працюю, щоб частіше забивати.

— Після двох поразок на старті сезону ви зібралися і видали три класних матчі. Була серйозна розмова з тренером або сама собою гра налагодилася?
— Ну, звичайно, і тренер нам пару слів сказав. І, в принципі, кожен для себе розуміє, що так не можна. І вдало для нас склалася календарна гра з «Шахтарем». До того моменту ми себе налаштували, всі розуміли, що «Шахтар» - сильна команда, без настрою в матчі з ними далеко не заїдеш. Тому те, що нам довелося грати з «Шахтарем» у 3-му турі і те, що ми вдало з ними зіграли, це був хороший імпульс для футболістів. Ми знову повірили в себе і ось набираємо форму та оптимальні кондиції і намагаємося поліпшуватися з кожним днем.

— Наступний матч у «Зорі» з «Колосом», щоправда, аж 17 жовтня. «Колос» — небезпечний суперник?
— Так звісно. «Колос» - хороший суперник, бойовий, з характером. Десь не пощастило їм у Лізі Європи, але в чемпіонаті України вони непогано йдуть. Хороший суперник, з яким завжди важко грати. Але будемо намагатися показати свою гру, атакуючий футбол і спробуємо перемогти!

— Взагалі на початку сезону в турнірній таблиці щільно всі йдуть. Про що це говорить? Рівень чемпіонату піднімається?
— Це потрібно у експертів питати: піднімається чи ні. Але, якщо судити по турнірній таблиці, можна сказати, що вирівнюється чемпіонат. Всі розуміють, що з усіма можна грати. І, можна сказати, що зрівнюється рівень команд.

— Як ви сприйняли жеребкування Ліги Європи? Можна з цієї групи виходити?
— Група хороша з одним фаворитом на папері. Це «Лестер». Але з усіма можна грати. Я не думаю, що «Лестер» сильніший за «Шахтар». Тому будемо намагатися виходити на кожну гру і доводити, що ми не просто так потрапили до групового етапу. І, звичайно ж, ми теж хочемо вийти з групи. Будемо віддаватися повністю, щоб отримати позитивний результат.

— «Брагу» проходили два роки тому в Лізі Європи. Вже якісь довідки наводили по команді?
— Ще ніяких довідок не наводили. Коли було жеребкування, ми готувалися до «Динамо». Подивилися жеребкування всією командою разом. Вже ближче до ігор будемо знайомитися з суперниками.

— Те, що «Брагу» вже проходили, буде якимось плюсом, додатковою впевненістю?
— Можливо, і буде, але все одно не думаю, що це якусь роль грає. Але ми все одно розуміємо, що з такими командами можна грати.

— Футболістів «Шахтаря» не буде в збірній України в поєдинку з Францією. Невідомо, чи приїдуть вони на Іспанію та Німеччину. Є шанс отримати виклик в збірну?
— Не знаю, чи є шанс (сміється). Це тренерський штаб повинен вирішувати. Я працюю. Звичайно ж, це мрія - потрапити в збірну України. Я для цього тренуюся і працюю над собою. А там уже все залежить від тренера збірної України, який робить вибір. Але, звичайно, хочеться потрапити в збірну і спробувати свої сили. Але до збірної треба приїжджати повністю готовим футболістом. Я думаю, можливо, мені ще рано. Ну, подивимося!

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Гол і асист Довбика, шедевр від Порту. Жирона знову здолала Барселону
Футбол | 04 травня 2024, 21:31 80
Гол і асист Довбика, шедевр від Порту. Жирона знову здолала Барселону

Команда Мічела достроково виборола путівку до Ліги чемпіонів

Журналіст пояснив, завдяки чому Наполі може купити Судакова
Футбол | 04 травня 2024, 23:23 3
Журналіст пояснив, завдяки чому Наполі може купити Судакова

Якщо неаполітанці продадуть Осімхена, то зможуть розраховувати на два топові вхідні трансфери

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Newvlad
Это комплимент перед первым матчем? Чем Лестер лучше АЕКа или Браги? Ваш фаворит 0:3 в последнем туре ПЛ влетает. Все равны, не ссыте.