Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
| Оновлено 09 жовтня 2020, 18:32
11583
4

Вже не каталонці: 11 найдорожчих колишніх гравців Барселони

Sport.ua – про гравців, які покинули «синьо-гранатових» за останні роки

| Оновлено 09 жовтня 2020, 18:32
11583
4
Вже не каталонці: 11 найдорожчих колишніх гравців Барселони
Твіттер Барселони

«Барселона» далеко не завжди успішно діє на трансферному ринку. За останні 6 років каталонці витратили понад 1 млрд євро на нових гравців. Однак не всі дорогі придбання себе виправдали. Філіпе Коутіньо спочатку провів невдалий сезон, а потім відправився у «Баварію» на правах оренди. Антуан Грізманн виступає зі змінним успіхом, а Усман Дембеле постійно травмований. А за кожного з цих футболістів «синьо-гранатові» заплатили більше 100 млн євро.

«Барселону» також багато критикують і за вихідні трансфери. Особливо сильно нинішньому керівництву каталонського клубу дістається від уболівальників за продаж вихованців. Багато хто також незадоволений від’їздом Луїса Суареса, особливо тим, як «синьо-гранатові» з ним попрощалися. Говорячи про це, можна скласти непогану команду гравців «Барселони», загальною вартістю 404 млн євро, які в різний час пішли з клубу. Далі – 11 найдорожчих колишніх футболістів «синьо-гранатових» за нинішньою трансферною вартістю.

Голкіпер

Яспер СІЛЛЕССЕН (нинішня трансферна вартість – 12 млн євро)

У липні 2019 року «Барселона» обмінялася воротарями з «Валенсією». Каталонці продали «кажанам» Яспера Сіллессена за 35 млн євро. Натомість вони придбали Нето за 26 мільйонів. Тут, втім, «синьо-гранатових» немає за що критикувати. По-перше, вони трохи «наварили» у фінансовому плані. По-друге, «Барселона» дозволила Сіллессену вийти з-під тіні Марка-Андре тер Штегена і стати основним голкіпером у «Валенсії». Хоча «кажани» самі хотіли недавно продати нідерландця через фінансові проблеми.

Захисники

Марк БАРТРА (14 млн євро)

Бартра є вихованцем «Барселони». З 2009 року каталонці почали залучати молодого захисника до ігор за першу команду. У 2012-му році іспанець остаточно покинув «Ла Масію». Після цього Марк провів ще 4 сезони в статусі гравця першої команди, але не можна сказати, що вони були для нього успішними в ігровому плані. З кожним роком захисник грав усе менше. У сезоні 2015/16 він провів всього 13 матчів у Ла Лізі. У підсумку, «Барселона» продала Бартру дортмундській «Боруссії» в 2016-му році за 8 млн євро. Через 2 роки після цього футболіст перейшов у «Бетіс» за 10,5 мільйона. У стані «вердібланкос» Бартра нарешті знайшов себе.

Єррі МІНА (20 млн євро)

Кар’єра Міни в «Барселоні» була швидкоплинною. У січні 2018 року колумбієць перейшов у каталонський клуб з бразильського «Палмейраса» за 11,8 млн євро. Вже через 6 місяців «синьо-гранатові» продали футболіста «Евертону» за 30 мільйонів. Міна зіграв усього 6 матчів за «Барселону», відзначившись однією результативною передачею. Каталонці вважали, що колумбієць не буде гідним партнером для Жерара Піке в центрі оборони. При цьому трансфер гравця назвати провальним не можна, оскільки «синьо-гранатові» на ньому непогано «наварили».

ESPN

Люка ДІНЬ (28 млн євро)

Француз перейшов у «Барселону» з «ПСЖ» в 2016-му році за 16,5 млн євро. Однак надовго Дінь в каталонському клубі не затримався. Люка програвав боротьбу за місце в складі Жорді Альбі, якому каталонці до цих пір не можуть знайти гідного конкурента. У підсумку, «синьо-гранатові» продали фулбека «Евертону» в 2018-му році за 20 млн євро. У Ліверпулі Дінь відразу став «своїм». З першого сезону в складі «ірисок» француз є гравцем основи, регулярно відзначаючись результативними передачами, а іноді ще й голами.

Нелсон СЕМЕДУ (40 млн євро)

Трансфер Семеду – «найсвіжіший». 23 вересня поточного року португалець офіційно змінив «Барселону» на «Вулверхемптон». Англійці заплатили за футболіста 30 млн євро. При цьому, за даними Transfermarkt, ринкова вартість гравця вища на 10 мільйонів. На місце Семеду каталонці підписали 19-річного Сержіньо Деста з «Аякса» за 21 млн євро. Чи виправдали ці трансфери себе – складно сказати. Молодий американець зіграв у Ла Лізі поки тільки 15 хвилин. Зрозуміло тільки те, що «синьо-гранатові» зробили вкладення на перспективу.

Півзахисники

Андре ГОМЕШ (22,5 млн євро)

У липні 2016 року Гомеш перейшов у «Барселону» з «Валенсії» за 37 млн євро. Перший сезон в каталонському клубі видався непоганим для португальця, але в другому він уже майже не грав. У серпні 2018 року «синьо-гранатові» віддали футболіста в оренду «Евертону». Через рік «іриски» оформили повноцінний трансфер хавбека, заплативши за нього 25 млн євро. У Ліверпулі справи у португальця йдуть набагато краще. Те ж саме можна сказати і про решту гравців «Евертона», які перейшли в клуб після відходу з «Барселони».

Тьяго АЛЬКАНТАРА (48 млн євро)

Втрата Тьяго, можливо, стала однією з найбільших для «Барселони» за останні роки. Алькантара покинув каталонський клуб ще 7 років тому. Тоді, в 2013-му, «Баварія» заплатила за футболіста 25 млн євро. У Мюнхені іспанець виграв практично все те ж, що і в «Барселоні», включаючи Лігу чемпіонів. У вересні 2020 року Тьяго поїхав за новим викликом до «Ліверпуля». «Баварія» отримала за одного з кращих центрхавів світу сміховинні 22 млн євро. Але це пов’язано з тим, що футболіст був на спливаючому контракті. Переговори з «Ліверпулем» проходили складно, та «рекордмайстер» все-таки відпустив іспанця.


Cordon Press

Артур МЕЛО (56 млн євро)

Далеко не всі футболісти залишають «Барселону» з почуттям вдячності. Артур – один із них. У липні 2018 року хавбек перейшов з «Греміо» за 31 млн євро. Бразилець до останнього відмовлявся переходити в «Ювентус», але керівництво каталонського клубу буквально змусило його переїхати в Турин. У підсумку, футболіст покинув «синьо-гранатових» зі скандалом, відмовляючись виступати за них після карантину. У вересні поточного року «Барселона» оформила досить дивну угоду. Каталонці продали перспективного Артура «Ювентусу» за 72 млн євро. На його місце «синьо-гранатові» підписали Міралема П’яніча за 60 мільйонів, який старший за бразильця на 6 років. Це рішення керівництва «Барселони» поки не виглядає розумним.

Нападники

Луїс СУАРЕС (28 млн євро)

Ситуація із Суаресом вийшла дуже емоційною. У футболіста залишався 1 рік за контрактом з каталонцями, але він різко став їм непотрібним. Переговори щодо розірвання договору проходили складно. «Синьо-гранатові» так сильно хотіли позбутися уругвайця, що відпустили його безкоштовно і, до того ж, до одного з прямих конкурентів – у «Атлетіко». Ліонель Мессі був дуже засмучений тим, як керівництво клубу обійшлося з його найкращим другом. Сам Суарес теж плакав під час останнього тренування і на прощальній прес-конференції, а потім забив 2 голи в дебютному матчі за «матрацників».

МАЛКОМ (30 млн євро)

У липні 2018 року «Барселона» перехопила Малкома у «Роми» в останній момент. Каталонці заплатили за футболіста «Бордо» 41 млн євро. Через рік «синьо-гранатові» продали бразильця «Зеніту» за 40 мільйонів. Малком мало грав у «Барселоні», проводячи на полі в середньому менше тайму, тому погодився на переїзд у Санкт-Петербург. Не можна сказати, що перехід у «Зеніт» став занадто широким кроком назад для форварда. У Петербурзі він грає більше, ніж в Каталонії, і вже встиг виграти кілька титулів разом із «синьо-біло-блакитними». Але, ймовірно, надовго футболіст в РПЛ не затримається.


Global Look Press

НЕЙМАР (128 млн євро)

Історія Неймара і «Барселони» триває досі. У серпні 2017 року бразилець розбив тріо MSN, перейшовши в «ПСЖ». Парижани заплатили за футболіста рекордні 222 млн євро. Минуло вже 3 роки, але форварда досі пов’язують із «синьо-гранатовими». Неймар то судиться з «Барселоною», то хоче повернутися. Каталонці теж хотіли возз’єднатися зі своїм колишнім гравцем, але зараз це вже малоймовірно. Бразилець свого часу не зміг і тепер уже, напевно, не зможе покинути Париж найближчим часом. Та й чи варто його залишати? У Франції Неймара люблять і оберігають усі – починаючи від власників «ПСЖ», закінчуючи керівництвом Ліги 1. Це, напевно, важливіше, ніж гонитва за тінню Мессі.

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(73)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?
Футбол | 19 квітня 2024, 13:00 23
Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?

Згадуємо тих представників Леверкузена, які опинилися за крок від видатного тріумфу

Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів
Футбол | 19 квітня 2024, 10:17 1
Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів

Португалець виділив єдиний клуб, який очолював у своїй кар'єрі

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vitaliy Kuzuniy
Дани Алвеса забыли вспомнить.
DKTheBest2
Гучно сказано.
Каталонцем з вишенащваних є лише Бартра.