Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 06 жовтня 2020, 08:18
7082
3

Три вилучення в Дніпрі, втрати грандів, коронавірус у Шахтарі

Найцікавіші події п'ятого туру УПЛ - в нашому традиційному огляді

| Оновлено 06 жовтня 2020, 08:18
7082
3
Три вилучення в Дніпрі, втрати грандів, коронавірус у Шахтарі
ФК Динамо

У турі синхронно втратили очки «Динамо» і «Шахтар»: обидва наших гранди зіграли внічию (проти «Зорі» і «Десни» відповідно). Стало бути, розрив між командами Луческу і Каштру залишився колишнім - два очки. А взагалі п'ятий ігровий день приніс відразу п'ять нічийних результатів. Та й дві перемоги виявилися з мінімальним розривом у рахунку.

Гол туру

«Браво, браво» - так партнери вітали Кане за гол у ворота «Дніпра-1». На настільки піднесені епітети малійський легіонер команди Максимова дійсно заслужив. Ібрахім отримав м'яч в центрі поля, по ходу накрутивши трьох опонентів, і сильним ударом в кут воріт змусив капітулювати Сарнавського. Красі удару «підіграла» і штанга, від якої м'яч залетів у сітку. Дійсно класний момент, яких в нашому чемпіонаті не так вже й багато.

Вилучення туру

Відразу три червоні картки пред'явив арбітр в матчі «Дніпро-1» - «Ворскла». Що цікаво - жодної прямої, у всіх випадках друга жовта. Спочатку поле покинув Цуріков. Як здалося, в тому епізоді суддя Іванов все-таки помилився - особливої ​​грубості з боку Андрія не було. А ось в двох інших епізодах повторні «гірчичники» були по ділу: і у випадку зі Скляром, і в випадку з Кане. Цікаво, що Кане після порушення не став чекати вердикту арбітра і сам покинув поле. Але і вердикт не змусив себе довго чекати.

Рятівник туру

Ібрахім Кане міг стати героєм матчу в Дніпрі, але для цього статусу півзахиснику «Ворскли» не вистачило буквально однієї миті. На четвертій доданій до часу другого тайму хвилині Кане отримав друге попередження і залишив поле, а на 90+5 хвилині гри дніпряни забили рятівний другий гол. Нічию для команди Йовичевича вирвав Булеца. Сергій відзначився після хорошого сольного проходу. Правда, назвати його удар таким, який не береться, язик не повернеться: радше за все, був невеликий рикошет плюс голкіпер гостей Різник не побачив момент удару.

Дербі туру

Зустріч «Руху» і «Львова» вийшла емоційною, але з точки зору якості гри - не дуже. Начебто і моментів суперники створили біля чужих воріт досить, але ось її величності гри в тих моментах було замало. Матч можна поділити на дві частини: до вилучення гравця «Руху» і після нього. На 67 хвилині арбітр Кутаков вилучив Парамонова нібито за фол останньої надії, але, як здалося, порушення в діях футболіста «Руху» навряд чи було, швидше фол в атаці. Отримавши чисельну більшість, «Львів» створив пару реальних моментів для взяття воріт, але жахлива реалізація звела все нанівець.

Пенальті туру

Гра в Кропивницькому між «Інгульцем» і «Минаєм» завершилася нічийним результатом 1:1, і обидва голи були забиті після ударів з одинадцятиметрової позначки. Спочатку таким нехитрим чином відзначилися гості (зусиллями Нурієва), потім було алаверди у виконанні Сітчінави. Більше в цій грі з точки зору креативу згадати особливо нічого. А ось з точки зору дурниць - можна: півзахисник гостей Піняшко примудрився отримати дві жовті картки за сім хвилин і швиденько покинув поле.

Нетримання туру

Наставник «Миная» Василь Кобін аж надто перенервував перед матчем з «Інгульцем»: випив багато і кави, і води. Наслідки не змусили себе довго чекати: тренеру довелося бігти «по нужді» прямо під час матчу.

Грубість туру

Ніщо не віщувало ні біди, ні подібної поведінки півзахисника «Олександрії» Банади. Але на останніх секундах першого тайму гри з «Олімпіком» 28-річний «хвилеріз» для чогось відразу зарядив з правої по Політилу, а коли той впав, добив лежачого. Навіщо - питання залишилося без відповіді. Арбітр матчу Козиряцький покарав грубіяна прямою червоною карткою. Ось на такій мінорній ноті, та ще й програючи 0:3, закінчила команда Шарана перший тайм у Києві. Надій на другу половину гри у гостей було небагато, проте, вони зуміли відквитати два м'ячі. Підсумок - перемога команди Климовського 3:2.

Атака туру

Тур порадував відразу декількома красивими атаками, які призвели до взяття воріт. Але найбільш ефектна, на наш погляд, вийшла у виконанні футболістів «Десни». В середині першого тайму, коли чернігівці неабияк пошарпали захист «гірників», їм вдався зразковий випад. Гуцуляк, який «розперезався» в цьому матчі (в хорошому сенсі цього слова), накрутив на лівому фланзі атаки відразу трьох (!) опонентів, змістився в штрафний майданчик, звідки видав точну передачу на Тотовицького. Колишньому гравцеві «Шахтаря» залишалося тільки не влучити м'ячем у Пятова. З цим завданням Андрій блискуче впорався.

Сльози туру

Раз на рік і палиця стріляє. На 77-й хвилині матчу «Десна» - «Шахтар» у складі «гірників» замість Коваленка вийшов Дентіньо. Бразильський півзахисник - рідкісний гість у стартовому складі «Шахтаря». Та й не в стартовому теж. Але саме Дентіньо вдалося стати джокером. Через дві хвилини після виходу на поле бразилець зумів забити гол, який приніс донеччанам нічию. На більше чемпіонів не вистачило. Відразу після забитого м'яча Дентіньо розплакався.

Слова туру

Після гри в Чернігові наставник «Шахтаря» Луїш Каштру так і не зміг відповісти, чому його команда не виграла: «Ми зробили помилки, які ненормальні, атипові для нас. Ми буквально даруємо супернику можливості забивати такі голи. Це не наше, це - не ми. Ми відпрацьовували ці нюанси весь цей час, і я думав, що сьогодні ми будемо в цьому краще. Незважаючи на те, що хлопці чудово працювали кожен день на тренуваннях, ми не змогли додати сьогодні в нашій обороні».

Вірус туру

Несподівана і малоприємна інформація прийшла практично відразу після фінального свистка в Чернігові. За повідомленням офіційного сайту «Шахтаря», два гравці першої команди - Андрій П'ятов і Тарас Степаненко - здали позитивні тести на коронавірус. Також КОВІД-19 підтверджений у двох співробітників клубу. П'ятого жовтня гравці першої команди пройдуть повторний тест на коронавірус. А тим часом «Шахтар» в повному складі пішов на самоізоляцію.

Фінт туру

Гра проти «Зорі» для «Динамо» склалася непросто. Точніше, важко склалася. Команда Скрипника зіграла просто, надійно, але агресивно. Саме луганчани першими відкрили рахунок: Кочергіну вдався класний удар, але все ж цей м'яч повинен був тягнути Бущан. Цього разу свою команду динамівський голкіпер не врятував. А врятував її Вербич. Після передачі Де Пени словенський півзахисник, який зіграв у цьому матчі на позиції нападника, філігранно обіграв Абу Ханну - красиво, в один дотик, після чого пробив і голкіпера Шевченка. Правда, з другої спроби.

Воротар туру

Одна з головних причин, через що «Динамо» не виграло в «Зорі», це надійна гра голкіпера луганчан Шевченка. На рахунку капітана «Зорі» - відразу кілька серйозних сейвів. Удари від Караваєва, Шапаренка і особливо від Де Пени - Микита тягнув все. Навіть у випадку з забитим м'ячем Вербича голкіпер «Зорі» зробив все, що міг: він не дав себе переграти в моменті з першим ударом, і лише на добиванні пропустив гол.

Іменинник туру

У день матчу проти «Зорі» півзахиснику «Динамо» Шапаренку виповнилося 22 роки. Микола дуже хотів зробити собі подарунок у вигляді забитого м'яча. І мав для цього дві можливості. Але в обох випадках голкіпер «Зорі» Шевченко не був налаштований підносити молодшому товаришеві приємні сюрпризи.

Суддя туру

Матч «Колос» - «Маріуполь» плавно котився до нічийного результату. Господарі були набагато ближчими до взяття воріт Гальчука, але воротаря приазовців тричі виручав каркас воріт. Проте, підопічні Костишина змогли перемогти. Але зробили це завдяки суддівській помилці. На п'ятій доданій до часу другого тайму хвилині арбітр Копієвський призначив пенальті у ворота «Маріуполя» за фол Сагуткіна на Ільїну. Фол дійсно був, але не в штрафному майданчику, а в метрі до нього. Однак суддя вирішив інакше. Удар Оріховського з «точки» був точним.

Збірна туру

Шевченко - Мостовий, Вернидуб, Петров, Корнієнко - Кочергін, Кане, Булеца, Тотовицький, Гуцуляк - Вербич. 

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
DICTATOR_UA
Сайт перетворився в гівно,через те що вам пох*р на неадекватів.
Більше сюди не зайду, і всім раджу
Maks7777
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил