Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 09 жовтня 2020, 12:54
2226
0

Руслан РОТАНЬ: Через коронавірус у Шахтарі недорахувалися трьох футболістів

Наставник молодіжної збірної України - про підготовку до матчів відбору на Євро-2021

| Оновлено 09 жовтня 2020, 12:54
2226
0
Руслан РОТАНЬ: Через коронавірус у Шахтарі недорахувалися трьох футболістів
УАФ. Руслан Ротань

Сьогодні, 5 жовтня, українська молодіжка розпочала тренувальний збір перед матчами відбіркового турніру Євро-2021 (U-21) - проти Румунії (9 жовтня) та Північної Ірландії (13 жовтня). Перший матч підопічні Руслана Ротаня зіграють в Києві на «Оболонь-Арені», а в Північній Ірландії зустріч пройде у Баллімені на стадіоні «Шоуграндс».

У перший день збору Ротань відповів на питання кореспондента Sport.ua

– Руслане Петровичу, вашій команді належить провести два важливих матчі у відборі на Євро-2021. Який план на цей збір?
– Хлопці вже зібралися, вчора приїхала перша група. Це гравці, які свій матч чемпіонату провели позавчора. Сьогодні до обіду збирається група гравців, які грали вчора. Потім у нас відбудеться повноцінне тренування. Одна група буде відновлюватися, а інша - виконувати повний обсяг. З завтрашнього дня ми починаємо повноцінно готуватися до матчів з Румунією і Північною Ірландією.

– Як би ви охарактеризували своїх найближчих суперників?
– Румунія, думаю, особливого представлення не потребує. Це команда, яка бореться за перше місце. Багато гравців з її складу брали участь ще на минулому чемпіонаті Європи в Італії. Гідна команда, з хорошою групою атаки. Матч буде цікавий, ми постараємося показати гідну гру, щоб гра і результат нас задовольнили.

– Наскільки на вашій команді позначилася ситуація з коронавірусом у «Шахтарі»?
– На сьогоднішній день ми втратили трьох футболістів: Корнієнко, Трубін і Судаков. Ми в терміновому порядку викликали інших хлопців. Плюс, ми відправили в головну команду трьох основних захисників. Але це нормальний процес, так і повинно бути, ми тільки раді постачати футболістів до національної збірної. Якраз настав час хлопцям показати себе. Для них це великий шанс.

– У числі тих, кого викликали у збірну України, є Ілля Забарний. Як ви оціните його прогрес останнім часом?
– Дійсно, прогрес у Іллі дуже великий. Він різко увірвався до основи «Динамо». Ми за ним давно стежили і хотіли набагато раніше викликати. Якщо він буде так само продовжувати працювати, уважно слухати тренерів, то у нього велике майбутнє, хороший потенціал, всі про це знають.

– Ситуація у вашій відбірковій групі така, що боротьба за перше місце вже неможлива, більш реально боротися за другу сходинку. Наскільки це завдання здійсненне для тієї команди, яка у вас є зараз?
– Що стосується результату, я б не хотів на хлопців тиснути і казати, що нам потрібен результат. У нас в команді сьогодні відсотків 60 молодих футболістів, які будуть готуватися на наступний відбірковий цикл. Сьогодні їм цей тиск точно не потрібен. Вони все прекрасно розуміють, що результат для нас важливий. Але перше завдання для них - переживати за гру, щоб вони виконували наші вимоги. Так, результат може як бути, так і не бути, це мої запитання. Важливіше - гра, яку показують наші хлопці. Ви бачили, що попередній збір в ігровому плані був досить успішним. Тренери національної збірної вже звертають увагу на наших хлопців. Це для нас найкраща нагорода, щоб наших гравців викликали в розташування національної збірної.

– Один з двох майбутніх матчів ви проведете вдома. Чи пройде ця гра з частково відкритими трибунами? Можете розраховувати на підтримку вболівальників?
– Наскільки я знаю, на сьогодні 30% стадіону може бути заповнено уболівальниками. Ми сподіваємося на підтримку в матчі з Румунією, адже граємо для вболівальників.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.