Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 27 жовтня 2020, 12:41
4646
11

ЗАХОВАЙЛО: «Ціна Циганкова після ЛЧ може подвоїтися або навіть потроїтися»

Спеціаліст - про результати жеребкування групового етапу Ліги чемпіонів

| Оновлено 27 жовтня 2020, 12:41
4646
11
ЗАХОВАЙЛО: «Ціна Циганкова після ЛЧ може подвоїтися або навіть потроїтися»
ФК Динамо Київ. В'ячеслав Заховайло

Відомий футбольний менеджер В'ячеслав Заховайло прокоментував підсумки жеребкування групового етапу Ліги чемпіонів для київського «Динамо» і «Шахтаря».
 
- Як вам результати жеребкування ЛЧ для «Динамо» і «Шахтаря»?
- Чудове жеребкування з усіх боків. Нарешті ми зможемо оцінити, на якому рівні знаходяться наші клуби. Жовтень-листопад для України буде казковим - збірна зіграє з Францією, Іспанією та Німеччиною, а «Шахтар» і «Динамо» з «Інтером», «Ювентусом», «Барселоною» і «Реалом».
 
Не потрібно лякатися імен. Всі команди рівні, а гра починається за рахунку 0:0. При правильній організації гри і дисципліни можна творити чудеса навіть проти таких опонентів. Сподіваюся, що українські клуби покажуть себе з кращого боку.
 
Ще один важливий нюанс - маркетинг і комерція. Українські вболівальники отримали хороші афіші разом з рішенням УЄФА дозволити повернути глядачів на стадіони. Крім того, наші футболісти мають можливість на тлі серйозних суперників привернути увагу європейських клубів і збільшити свою трансферну вартість. Ціна, наприклад, Циганкова за умови успішних виступів у Лізі чемпіонів, може подвоїтися або навіть потроїтися.
 
Пікантності в групі «Динамо» додає зустріч з «Ференцварошем», який очолює колишній гравець і тренер київського клубу Сергій Ребров. Це важлива тема, тому що в Європі говорять тільки про трьох українських тренерів - Реброва, Скрипника та Рябоконя. Вони мають свій почерк, стиль, своє розуміння гри і можуть розвиватися, йдучи в ногу з часом.
 
Щодо протистояння Реброва і Луческу нагадаю, що Сергій Станіславович з «Динамо» двічі перегравав «Шахтар» Мірчі в боротьбі за «золото» УПЛ. Такий успіх киян тоді був однією з причин звільнення Луческу. Тому тренерський поєдинок буде принциповим.
 
Додам, що «Динамо» має позитивний досвід зустрічей з нинішнім тренером «Барселони», Рональдом Куманом. У 2012 році динамівці двічі здолали його «Фейєноорд» у кваліфікації Ліги чемпіонів (2:1 вдома і 1:0 на виїзді). Стиль, структура гри і бачення футболу тренера не змінюється тривалий час. Вболівальники кажуть тільки про зірок футболу, проте такі речі потрібно теж враховувати. Повірте, щоб Мессі грав без м'яча, досить дуже активно діяти в опорній зоні і перекрити канали доставки м'яча.
 
Перші результати Луческу в «Динамо» кажуть про клас тренера. Мірча вміє підготувати футболістів до матчу, дуже багато уваги приділяє тактиці і індивідуальним бесідам. Такі методи дозволили в стислі терміни зрушити ситуацію в команді з мертвої точки.
 
- На папері все виглядає так, що «Динамо» і «Шахтар» будуть боротися за треті місця в своїх групах Ліги чемпіонів. Це реальний сценарій?
- Не варто боятися гучних імен. У футбол грають однакові люди. Хочу нагадати слова метра і ікони Валерія Васильовича Лобановського: «Дисципліна і порядок завжди б'ють клас». Якщо «Динамо» прийме до уваги ці слова, то на киян чекає успіх.
 
Важливу роль буде грати психологічна готовність гравців. Ніхто не може сказати, що «Динамо» і «Шахтар» - недосвідчені європейські бійці. Футболісти на рівні збірних і клубів зіграли чимало матчів. Вважаю, що «Динамо» і «Шахтар» не побояться іменитих суперників в Лізі чемпіонів. Я радий, що нам не потрапилися британські клуби, тому що ми програємо англійцям в атлетизмі. Те ж можна сказати і про італійців. З іспанцями в цьому плані легше, однак, коли вони починають кружляти, то у наших футболістів виникають «травми» хребта і запаморочення.
 
Саме це ми нещодавно побачили в матчі збірних України та Іспанії. Щоб конкурувати на такому рівні, потрібно змінювати систему підготовки, особливо в дитячому футболі. На жаль, у нас на дитячому, юнацькому та професійному рівнях тренери тільки вдають, що розуміють футбол, а насправді гальмують розвиток гри.

Оцініть матеріал
(26)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
padlo95
Или даже уменьшится в трое!!!
Kevko
По Цыганкову, как и некоторым другим вопросам, - иллюзии.
Penal
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
vital
Цікаво, а перелічені Заховайло 3 тренери в нього на контракті? Бо декілька інших імен він точно не згадав. Наприклад, Вернидуб, Григорчук.
iravik83
для того чтоб цена на него выросла нужно не мечтать а выходит и показывать игру именно игру на поле с такими соперниками!!а мечты и иллюзии ну то такэ!!
Kris Nolty
футбольный менеджер??? известный?? а что он менеджировал?
Олег Тимофеюк
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
dgurkis
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
ManUtd
Да хоть, упятериться. Всё равно его никто просто так не отпустить. Ярмола не даст соврать
mayakovskiy1
Ахаха)))) Наркоман. Динама будет разгром лена в 4 матчах с владением мячом 10 против 90. А даже если Цыганков покажет что-то с мертвыми Венграми цену за такое не поднимают