Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ролан Гаррос
| Оновлено 02 жовтня 2020, 18:22
29491
28

Світоліна обіграла першу ракетку Росії на шляху до 1/8 фіналу Ролан Гаррос

Найкраща українська тенісистка продовжує перемагати на кортах Парижа

| Оновлено 02 жовтня 2020, 18:22
29491
28
Світоліна обіграла першу ракетку Росії на шляху до 1/8 фіналу Ролан Гаррос
Jimmie48 Photography. Еліна Світоліна

Перша ракетка України Еліна Світоліна (№5 WTA) здобула ще одну перемогу на Відкритому чемпіонаті Франції з тенісу.
 
У матчі третього кола українка здолала першу ракетку Росії Катерину Александрову (№31 WTA).
 
Ролан Гаррос. Третє коло
Еліна Світоліна (Україна) - Катерина Александрова (Росія) - 6:4, 7:5

Матч з Александровою не став якимось одкровенням для українських уболівальників. Всі ми очікували приблизно такої не найцікавішої гри з перемогою української тенісистки. Перша ракетка Росії на грунті виглядає в рази слабкіше, ніж на харді, і створити серйозних проблем навіть для Світоліної, яка грає відсотків на 80%, майже не може. Як би не розгорталися події на корті, в кінцевому підсумку Еліна все одно повинна була перемагати.
 
Зі старту матчу Катерина покладалася на свою атакуючу міць і хорошу першу подачу. Вона намагалася диктувати свої умови, але погода була на боці тенісистки, яка грала в більш захисній манері. Це змушувало росіянку більше ризикувати, а значить, більше помилятися. До слова, невимушених помилок Александрова за сьогодні зробила на 10 більше, ніж за два попередні матчі разом узяті. Звичайно ж, в цьому величезна заслуга Світоліної, яка за рахунок переважаючого класу і великого досвіду ще більше виманювала ці самі помилки.
 
У першій партії дівчата дуже добре захищали подачі, тільки в десятому геймі Еліні вдалося організувати брейк. Українка трохи додала під кінець сету, а суперниця не зуміла втримати концентрацію і напомилялася.
 
У другій партії інтрига і брейкпойнти були майже в кожному геймі, але дівчатам в більшості випадків вдавалося рятуватися. За рахунку 4:3 Світоліна мала подвійний прихований матчбол, але з реалізацією цього разу не вийшло. Справу довелося трохи відкласти, але росіянка знову дала слабину, коли подавала на те, щоб залишитися в грі. І якщо після першого разу вона ще могла щось змінити в цій зустрічі, то після другого - для неї все закінчилося поразкою.
 
Є перемога і вихід до четвертого кола, а значить минулорічний результат Світоліної перебитий. Погодьтеся, від жеребкування багато що залежить. Набагато приємніше грати в третьому колі проти Александрової, ніж проти Мугуруси.
 
Відзначимо, що Еліна виграла 16 з 18 останніх поєдинків проти тенісисток з Росії.
 
У наступному колі Світоліна зіграє проти Каролін Гарсії з Франції (№45 WTA).

Оцініть матеріал
(90)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стала відома сума преміальних для збірної України за вихід на Євро-2024
Футбол | 03 травня 2024, 19:12 8
Стала відома сума преміальних для збірної України за вихід на Євро-2024

Національна збірна України не буде обділена бонусами

Україна дізналася суперників у відбірковому раунді Євро-2025 U-19
Футбол | 03 травня 2024, 22:23 1
Україна дізналася суперників у відбірковому раунді Євро-2025 U-19

Команда Михайленка потрапила до групи з Нідерландами, Словенією, Казахстаном

Коментарі 28
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Andrian Harandzha
А хочете секрет перемог Світоліної: гра йде на рівних, я вимикаю, потім вмикаю, і Світоліна вже приймає привітання. А якщо серйозно: з перемогою) , а рівень гри можна буде оцінити в наступному колі: що Мертенс, що Гарсія - улюблениці Світоліної.
Stanislav Matusevych
Гра сьогодні була, як погода у Парижі. І погода явно вплинула на якість гри. Тим не менше, простих помилок було все одно забагато. При цьому заважати Александровій атакувати теж не дуже виходило. Далі суперниця, хто б нею не став, небезпечніша за мордорку, і з сьогоднішньою грою післязавтра буде вкрай важко.
І все ж, з перемогою! Перші 110 очок додалися до рейтингу. Тепер подивимося, як зіграють Гарсія та Мертенс.
axylinam
Приятная, почти чистенькая победа,второй сет можно было легче выиграть,в целом Свитолина молодчинка,провела хороший матч
olegg1261
Сьогодні ""валідоліна залишилась по за грою.На корті була Світоліна виважена та сконцентрована.Можливо вона грала не дуже ефектно,зате ефективно в вирішальний момент збирала волю в кулак і вигравала,як заключний гейм першого сету,або витягувала як 11 гейм в другому.Так тримати ЕЛЯ!
Vlad Ltava
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
olegg1261
P.S Додаток з приводу ефектності.Мені дуже сподобалось коли в 4 геймі другого сету Еліна своїм дропом поставила раком росіянку
Сергей Чёрный
Молодец
Sashamar
Отже, Ґарсія. Один плюс, принаймні, в цьому є. Гра знов відбудеться на Філіп Шатріє, тобто під дахом і не залежитиме від погоди
MiddleGreek
Про якість гри, звичайно, не йдеться. З обох сторін. З іншого боку, феєрій на на початкових раундах слемів ніколи й не було. Постійно чогось не вистачало, щоб переважити на брейкпоінтах. Однак, зробила все, щоб дотиснути в двох сетах. Далі Гарсія/Мертенс, одна приємніша за іншу, але такий психологічний бар'єр треба обов'язково долати.
Александр Ад
победа нелегкая,много ошибок было,но все ошибки заметьте не в решающие моменты!!!А учитывая все обстоятельства молодчинка Эля!Так держать!
Nikas
15 подряд победа 5 ракеткы мира Элина идёт на очередной рекорд, по игре хоть счёт лёгкий в 2 сетах но было видно что Элина шас далека от формы
Stanislav Matusevych
Гарсія. Їй вдалося за рахунок підтримки нечисленних глядачів камбекнути проти Мертенс. Еліна стабільно грає з Гарсією важкі трилери, окрім першого давнього матчу, і завжди їх програє. Але останній був 2,5 роки тому, коли француженка була піковою та знаходилася у топ-10. Зараз стабільності в її грі немає, але й сама Еліна нічого особливого на РГ не демонструє. Грати доведеться післязавтра на центральному корті (а куди ж ще цей матч французи поставлять?), і фавориткою буде саме Гарсія, що б там не ставили буки.
Sviatoslav Kudelych
"Отметим, что Элина выиграла 16 из 18 последних поединков против теннисисток из России".
Я нарахував 15, хоча це не принципово.
Дмитрий Украинский
Свитолина топчик, как всегда!!!
Sviatoslav Kudelych
Далося легше, ніж з мексиканкою. Легка перемога, побудована на помилках росіянки. Далі буде...
AleksMih
Все как всегда, почти нулевой арсенал перекрыла сверхнадежным функционалом
olya403
трохи не по темі, але... Бертенс після інвалідного візка веде в здорової Сінякової 5-2) Сінякова, мабуть, до матчу розслабилась і не очікувала такого))
Oleg Savchuk
Елінка гроза лаптєногих,скільки раз вона вже цих мокшів вибивала)))
Павел Павленко
Скоро мокші,при одному згадуванні Еліна Світоліна будуть втрати свідомість.
Ва Са
На захист Еліни скажу що- на цьому РГ жодна тенісистка ще не демонструє , в повній мірі , своїх справжніх навиків . ЖОДНА ..!! Не знаю по яких причинах ( можливо це погода , або зміна календаря ) але це факт . Багато вже років , роблю в бк ставки на спорт , теніс один з улюблених видів , тому переглядаю багато матчів і статистики , знаю на що здатні майже всі тенісисти і тенісистки , з першої - другої сотень , порівнюю нинішню майстерність гравців , з ( наприклад ) минулорічною і взагалі ,, та багато іншого . Тому й така думка . На мій погляд , на пік ,ще ніхто з гравчинь не вийшов .