Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 02 лютого 2021, 16:59
41106
75

Залишитися живим. З ким Шахтар розділив групу смерті в Лізі чемпіонів

Експрес-представлення суперників «гірників» в найпрестижнішому турнірі Європи

| Оновлено 02 лютого 2021, 16:59
41106
75
Залишитися живим. З ким Шахтар розділив групу смерті в Лізі чемпіонів
ФК Шахтар

Перед жеребкуванням Ліги чемпіонів, розглядаючи потенційні варіанти для «Шахтаря», ми констатували, що завдяки перебуванню у другому кошику можливостей потрапити у так звану «групу смерті» в чемпіона України не так і багато. Але людина в цьому світі лише передбачає...

Насправді квартет В, в який в підсумку потрапив «Шахтар», може сміливо називатися якщо вже не групою смерті, то як мінімум одним з найсильніших в розіграші Ліги чемпіонів-2020/21. Судіть самі: разом з чемпіоном України в одній групі зіграють чемпіон Іспанії, віце-чемпіон Італії та четверта команда Німеччини. Чи могло бути ще крутіше? Мабуть, тільки в тому випадку, якщо б на місці «гірників» опинився повпред Англії - «Манчестер Сіті» або «Манчестер Юнайтед»...

Що ж, грати доведеться в будь-якому випадку, а тому давайте коротко ознайомимося з тим, що з себе представляють найближчі суперники «Шахтаря».

РЕАЛ МАДРИД

Загальна інформація: клуб заснований 6 березня 1902 року. Є рекордсменом за кількістю перемог в чемпіонаті Іспанії (34), а також Лізі чемпіонів (13). Грає на стадіоні «Сантьяго Бернабеу», місткість якого складає трохи більше 81 тисячі глядачів. У нинішній розіграш Ліги чемпіонів мадридці потрапили завдяки здобутому «золоту» в Ла Лізі-2019/20.

Головний тренер: Зінедін Зідан. 48-річний француз працює з «Реалом» з 2016 року з перервою на більшу частину сезону-2018/19. За цей час двічі приводив мадридців до перемог в чемпіонаті Іспанії, тричі - в Лізі чемпіонів, і по два рази «Реал» з Зіданом на чолі вигравав Суперкубок Іспанії, Суперкубок УЄФА і клубний чемпіонат світу. Має діючий контракт з «бланкос» до літа 2022 року.

AS.com

Кадровий потенціал: загальна вартість команди за оцінками порталу Transfermarkt становить 877 мільйонів євро. Найдорожчим футболістом «Реала» є бельгієць Еден Азар, контракт якого оцінюється в 80 мільйонів євро. Також в топ-5 найбільш дорогих гравців мадридців входять Каземіро (64 млн євро), Рафаель Варан (64 млн євро), Тібо Куртуа (60 млн євро) і Федеріко Вальверде (54 млн євро).

Найбільш досвідченими футболістами нинішнього «Реала» є 35-річний Лука Модріч, який ставав володарем «Золотого м'яча» у 2018 році, 34-річний Серхіо Рамос, що є капітаном команди, 32-річний Карім Бензема, 32-річний Марсело та 30-річний Тоні Кроос.

Ключові молоді таланти «Реала» - це бразильські атакуючі виконавці Родріго (19 років) і Вінісіус Жуніор (20 років), а також український голкіпер Андрій Лунін (21 рік), норвезький хавбек Мартін Едегор (21 рік) і його колега по амплуа з Уругваю Федеріко Вальверде (22 роки).

Останній сезон в ЛЧ: «Реал» грав в минулому розіграші турніру. На стадії групового турніру мадридці посіли друге місце в квартеті з «Парі Сен-Жермен» (1-е місце), «Брюгге» (3-е місце) і «Галатасараєм» (4-е місце). Турнірний шлях «бланкос» припинили вже на стадії 1/8 фіналу, поступившись за сумою двох матчів «Манчестер Сіті» (1:2 - вдома, 1:2 - на виїзді).

Матчі проти «Шахтаря»: до цього з «гірниками» мадридці перетиналися лише одного разу. Було це в групі Ліги чемпіонів-2015/16, і обидва поєдинки завершилися перемогами «Реала». Спершу мадридці на своєму полі розбили «гірників» з рахунком 4:0 (гол Бензема і хет-трик Роналду), а потім здобули перемогу в Україні з мінімальним розривом - 4:3 (на дубль Роналду, голи Модріча і Карвахаля в стані «Шахтаря» своїми м'ячами відповіли Дентіньо, а також Алекс Тейшейра, який записав в актив дубль).

ІНТЕР МІЛАН

Загальна інформація: клуб заснований 9 березня 1908 року. Має в активі 18 перемог в чемпіонаті Італії (другий разом із «Міланом» показник після «Ювентуса», у якого 36 національних титулів), а також 3 - в Лізі чемпіонів, остання з яких датована сезоном-2009/10. Грає на стадіоні «Джузеппе Меацца» (він же - «Сан-Сіро»), місткість якого складає трохи більше 80 тисячі глядачів. У нинішній розіграш Ліги чемпіонів «нерадзуррі» потрапили завдяки другому місцю, зайнятому за підсумками Серії А-2019/20.

beIN Sports

Головний тренер: Антоніо Конте. 51-річний фахівець, який почав тренерську кар'єру в 2005-му, працює в «Інтері» з літа минулого року. За цей час не встиг розжитися трофеями, але був дуже близький до цього в прем'єрному сезоні, оформивши «срібло» в національному чемпіонаті і ставши фіналістом Ліги Європи. Чинний контракт Конте з «Інтером» розрахований до літа 2022 року. Незважаючи на чутки про можливий відхід зі стану «нерадзуррі» після завершення минулого сезону, Конте вдалося домовитися з керівництвом клубу, і продовжити роботу.

Кадровий потенціал: загальна вартість команди за оцінками порталу Transfermarkt становить 707 мільйонів євро. Найдорожчим футболістом «Інтера» є бельгійський центрфорвард Ромелу Лукаку, вартість трансферу якого оцінюється в 85 мільйонів євро. Також в топ-5 найбільш дорогих гравців «нерадзуррі» входять Лаутаро Мартінес (70 млн євро), Крістіан Еріксен (60 млн євро), Стефан де Врей (60 млн євро) і Ашраф Хакімі (54 млн євро).

Найбільш досвідченими футболістами нинішнього «Інтера» є 36-річний голкіпер і капітан команди Самір Ханданович, 35-річний фулбек Ешлі Янг, 34-річний резервний воротар Даніеле Паделлі, 34-річний фулбек Александар Коларов, а також 33-річний центральний хавбек Артуро Відаль, якого «нерадзуррі» в поточне трансферне вікно встигли «виписати» з «Барселони» на правах вільного агента.

Головні молоді таланти «Інтера» - це 21-річний форвард, вихований у власній академії, Андреа Пінамонті, а також його однолітка Алессандро Бастоні, що починав грати в футбол в академії «Аталанти» і виступає на позиції центрального захисника. Крім того, не можна скидати з рахунків 21-річного Ашрафа Хакімі, що діє справа на фланзі та якого «Інтер» в це вікно викупив у «Реала» за 40 мільйонів євро, і також підписаного зовсім нещодавно 23-річного центрального хавбека Ніколо Бареллу, який перейшов з «Кальярі» за 25 мільйонів євро.

Останній сезон в ЛЧ: «Інтер» брав участь в минулому розіграші турніру, але не зумів вийти з групи в плей-офф турніру, поступившись першими двома рядками «Барселоні» і дортмундській «Боруссії», але випередивши чеську «Славію». Понизившись до Ліги Європи, «Інтер» послідовно пройшов «Лудогорець» в 1/16 фіналу, «Хетафе» в 1/8 фіналу, «Байєр» в чвертьфіналі та «Шахтар» у півфіналі, а у вирішальному поєдинку поступився «Севільї» з рахунком 2:3.

Матчі проти «Шахтаря»: «Інтер» до нинішнього моменту тричі грав проти «гірників». Два матчі «нерадзуррі» та донеччани провели в кваліфікації Ліги чемпіонів-2005/06. Тоді в Донецьку «Інтер» виграв 2:0, а в Мілані команди розписали результативну нічию (1:1). Останній поєдинок команд не приніс «гірникам» ніякої радості, адже в півфіналі Ліги Європи-2019/20 італійці розгромили українців з рахунком 5:0.

БОРУССІЯ МЕНХЕНГЛАДБАХ

Загальна інформація: клуб заснований 1 серпня 1900 року. П'ять разів у своїй історії «чорно-біло-зелені» ставали чемпіонами Німеччини, але в останній раз це траплялося більше чотирьох десятиліть тому - в сезоні-1976/77. Вищим досягненням «Боруссії» в Лізі чемпіонів та її прабатьку Кубку європейських чемпіонів є вихід у фінал в сезоні-1976/77, коли команда Удо Латтека програла «Ліверпулю» (1:3), тренером якого був Боб Пейслі. Грають менхенгладбахці на стадіоні «Боруссія-Парк», який був відкритий в 2004 році і вміщує трохи більше 54 тисяч глядачів. У нинішній розіграш Ліги чемпіонів німці потрапили завдяки тому, що зайняли четверте місце в розіграші Бундесліги-2019/20.

ФК «Боруссія» Менхенгладбах

Головний тренер: Марко Розе. Цьому фахівцеві всього 44 роки, і працювати на тренерському терені він почав з 2009-го. Спочатку допомагав Томасу Тухелю в «Майнці» та Мартіну Шмідту в другій команді цього клубу. Потім очолив «Локомотив» з Лейпцига, де провів тільки сезон, а потім поїхав тренувати в Австрію. Після чотирьох років роботи з юнаками і молодіжною командою «Зальцбурга» був призначений головним тренером першої команди, де провів два сезони, після чого влітку 2019-го отримав пропозицію очолити «Боруссію» з Менхенгладбаху. Ключовими трофеями в тренерській кар'єрі Розе є дві перемоги в чемпіонаті Австрії і одна - в Кубку цієї країни, здобуті з «Зальцбургом». Контракт тренера з «Боруссією» розрахований до літа 2022 року.

Кадровий потенціал: загальна вартість команди за оцінками порталу Transfermarkt становить 315 мільйонів євро. Ключовим активом «чорно-біло-зелених» є 23-річний швейцарський опорний півзахисник Деніс Закаріа, оцінюваний в 40 мільйонів євро. Також в топ-5 найбільш дорогих гравців «Боруссії» входять чемпіон світу-2014 Маттіас Гінтер (32 млн євро), син чемпіона світу-1998 Ліліана Тюрама Маркус Тюрам (32 млн євро), а також 30-мільйонні Алассан Плеа з Франції та Ніко Ельведі, що представляє Швейцарію.

Найбільш досвідченими футболістами менхенгладбахської «Боруссії» є 34-річний лівий фулбек Оскар Вендт, резервні воротарі Макс Грюн (33 роки) і Тобіас Зіппель (32 роки), а також правий вінгер Ібраїма Траоре (32 роки) і капітан команди 32-річний Ларс Штіндль , що діє на позиції центрального атакуючого хавбека.

Молоді в «Боруссії» довіряють не настільки активно, а тому виділити тут можна хіба що орендованого у «Лейпцига» 21-річного форварда Ханнеса Вольфа, на якого «Боруссія» має опцію викупу, а також 23-річного словака Ласло Бенеша, який в стані «чорно-біло-зелених» перебуває з 2016 року, але за першу команду провів поки тільки 41 поєдинок.

Останній сезон в ЛЧ: сезон-2019/20 «Боруссія» Менхенгладбах провела в Лізі Європи. Потрапивши в одну групу з «Ромою», «Істанбул Башакшехіром» та «Вольфсбергом» німці зайняли лише третю сходинку, пропустивши вперед турків та італійців, і на тому закінчили європохід. В останній же раз в Лізі чемпіонів «чорно-біло-зелені» грали в сезоні-2016/17. Тоді в кваліфікації вони спокійно пройшли «Янг Бойз» (3:1, 6:1), а ось в групі зуміли зайняти лише 3-е місце, пропустивши вперед «Барселону» і «Манчестер Сіті», але випередивши «Селтік».

Матчі проти «Шахтаря»: менхенгладбахці ніколи раніше не перетиналися з «гірниками» в офіційних поєдинках.

Оцініть матеріал
(153)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Шалений початок матчу Жирона – Барселона! 1:1, Довбик уже забив
Футбол | 04 травня 2024, 19:43 0
ВІДЕО. Шалений початок матчу Жирона – Барселона! 1:1, Довбик уже забив

Рахунок на 3-й хвилині відкрив Андреас Крістенсен, Артем одразу ж відповів

Дмитро ХРИСТИЧ: «У Дивізіоні 1A Україні потрібно прагнути до медалей»
Хокей | 04 травня 2024, 00:35 0
Дмитро ХРИСТИЧ: «У Дивізіоні 1A Україні потрібно прагнути до медалей»

Наставник оцінив успішний чемпіонат світу

Коментарі 75
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
zzg77
У Динамо в группе первая команда Италии и вторая команда Испании, у Шахтера наоборот. Так почему же у Шахтёра группа тяжелее?? Тем более Интер послабее Юве, Барсы и Реала. А Боруссия вполне проходимый для Шахтёра объект.
sahka1981
2 октября 2020 10:29
Экс-игрок "Шахтера" Гайван: "Клуб поставил компенсацию за меня 75 тысяч гривен, а потом, чтобы убить, поднял до 450" Из футбола в футзал"
Бывший футболист «Шахтера» Валерий Гайван рассказал об обязательных компенсациях, которые требуют от игроков при уходе из донецкого клуба.
– Делали материал про Кравчука из «Олимпика», он рассказал про тебя. Кравчук сказал, что ему выставили 100 тысяч гривен компенсации. Его родители выплатили, сейчас он играет в молодежке и в УПЛ за «Олимпик».
– Андрею скостили, потому что родители выплатили. Именно родительские деньги. Мне же после окончания контракта с «Шахтером» позвонил «Верес». Гоменюк тогда принимал «Верес» во второй лиге. Он мне позвонил, мы договорились. Я его предупредил по поводу этой компенсации. Он сказал, что постараются решить.
Я приезжаю, начинаются переговоры с «Шахтером», Хахлев начал. Сначала звучит сумма 75 тысяч гривен. «Верес» соглашается. Тогда стоп, уже 150 тысяч гривен. Вообще не понимаю, как они брали эту сумму, но в два раза. «Верес» подумал и согласился. А они, чтобы убить, подняли до 450. Мне Хахлев сказал, что он два месяца команду может содержать на такие деньги.
Как они высчитывают. В контрактах прописано, что за каждый год 150 тысяч – это в детском. Когда подписываешь профессиональный контракт с «Шахтером» с 16-17 лет – там высчитывается по зарплате. Твоя зарплата за первый год умножается на два, за второй – на три. Это общая сумма – компенсация.
Там получалось не больше 120-150 тысяч, какие там зарплаты были после детского футбола.
– Ты пытался обращаться к юристам?
– Все знают, что с «Шахтером» судиться бесполезно. Там все прописано, все указано, они ставят условия. Все юристы говорят, что с «Шахтером» судиться бесполезно. Я понимал, что 450 тысяч никто не потянет, кроме «Динамо» и «Шахтера», которые такую сумму и выставляют.
- Это, условно, родителям бы пришлось квартиру продавать. Думали об этом?
– Я сразу сказал: «Зачем такой футбол, если за него еще нужно самому платить». Решил попробовать в футзале. Вот начал.
- Эта компенсация на футзал не действует?
– Не действует, это другой вид спорта. Это то же самое, что я бы пошел в волейбол или баскетбол. Мы уточнили этот момент, что в футзал играть можно, – сказал Гайван. "
Elblanko
Головне зробити висновки. За реал не скажу, а от з інтером і борусією, подобатися можна.
Vbolivalnyk-Peter
Для повноти картини доповніть матеріал такою ж інформацією про Шахтар.
Trasher311987
Подождите, так все эксперты говорили год назад игроки команды должны играть в реале и Сити.
Все говорили об опыте.
А здесь я вижу до лч уже проиграли группу.
А где хотя бы попытки, мы возьмём реванш у Интера?
Где собственно характер?
Меня волнует другое, на календаре 02.10.20
Команда стартует в лч, тем же составом,той же защитой.
Состояние президента клуба увеличилось до 7 млрд
Вопрос:
Где усиление состава ?
Колян Захарченко
О, это реально похороны.
Кто то там писал что только Реал страшен а Интер и Боруссия М. среднячки на одном уровне.
То есть чувака вообще не смущает недавний матч Шахты с Интером в ЛЕ
euro2012_za_2012euro
На случай ужесточения карантина и возможного переноса "домашних" матчей Шахтера на нейтральное поле - хороший вариант фартовая Шальке-Арена с волшебным тоннелем-выходом на поле в виде угольной шахты.
gvs58
Устал от журналюг! Какой-то ДИБИЛ придумал ''группу смерти'' и понеслось... Они думают, что они оригинальны? Они тупые!!! Нет ''групп смерти''! или тогда все такие! Нормальный жребий! Хотели слабее команды? это в ЛЕ! А здесь по другому не бывает. Всегда есть, как минимум, три сильные команды.
Arpat Arpat
Какая там група смерти, насмешили. Кроме Реала все остальные среднячки, одного уровня. У Динамо група посерьезней
Vbolivalnyk-Peter
Особисто в мене емоції після жеребкування двоякі. З одного боку хочеться, щоб кротів опустили усі, щоб горе-експерти з геьельс-канали та дибілкуваті самозакохані фани-гівномети (це стосується далеко не усіх вболівальників гірників, а тільки тих хто не так вболіває за Шахтар, як просто наліво та направо обсирає Динамо часто безпідставно) позакривали роти (бажано надовго). З іншого - хочеться вірити (хоча маю величезні сумніви особливо зважаючи на їхню гру в захисті), що Шахтар дійсно Команда, яка здатна боротися з такими монстрами як Реал та Інтер за вихід до наступного етапу ЛЧ.
Игорь Петров
Беда Шахтера, центральные защитники и вратарь, как на втором этаже сдержать Рамоса и Лукаку - вопрос? Будь эти две линии укомплектованы , можно было бы смело говорить о выходе из группы, а так маловероятно.
Андрей Овчаренко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
euro2012_za_2012euro
Шахтёр хорошо играет с немцами. ( Кроме игр с Баварией и Боруссией Д).
С Боруссией М
Можно играть и решать Вопрос о попадании в плей-офф ЛЕ.
В Чемпионате Германиии они проиграли в гостях Боруссии Д 0:3. И дома сыграли 1:1 с Унион Берлин, с которым и делят 14-15 места.
erty
волков вчера и греки прошли-это не показатель
немецкая деревня с мега клюбом в ничью сыграла
а вот Боруссия М в последних шести играх наказала Баварию три раза,три победы и три поражения!
erty
остаться в живых против трех "катков" задача архисложная!
onco-clown
Я считаю, что лучше порадоваться интересной сильной оппозиции для наших клубов, нежели трусливо плеваться, дескать ой не пройдем, потеряет ЧУ в рейтинге... Надо принимать и работать с тем что есть.
Также насчет Динамо есть историческая интрига: в конце 90-х Динамо успешно играло с Барселоной, а что будет спустя почти 20 лет уже при Луческу?
erty
вот это именно гомноед отписался в 03.10.2020 11:07 на этой ветке,хотя вернее сказать плоскоумный краснопопный гамадрил с мозгами амебы в черепной коробке.Где их таких выводят?
mayjumanji
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Юрий Тютюшев
Что будет в графе забитые пропущеные)))) 3-30?
Michel
Объективно - учитывая текущее состояние Шахтера, выход в ЛЕ - будет чудом. Расчет на удачу и то, что соперники во встречных играх друг с другом потеряют нужные очки...
Да, блть, пожары, засуха, неурожай огурцов, а тут еще, сука, такая жеребьевка.....