Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Різне
| Оновлено 01 жовтня 2020, 03:42
728
0

За участь у протестах. У Білорусі баскетболістка заарештована на 15 діб

Єлену Левченко затримали в аеропорту перед вильотом на планове лікування

| Оновлено 01 жовтня 2020, 03:42
728
0
За участь у протестах. У Білорусі баскетболістка заарештована на 15 діб
FIBA. Єлєна Левченко

У Білорусі затримано і заарештовано на 15 діб відома білоруська баскетболістка Єлена Левченко.

30 вересня вранці Єлєна Левченко подзвонила адвокату і повідомила, що її затримали в аеропорту перед вильотом на планове лікування і реабілітацію і везуть в поліцейську дільницю в зв'язку з участю в незаконних масових заходах.

Потім в Ленінському суді Мінська пройшов суд над Левченко. За участь в несанкціонованих масових заходах спортсменці дали 15 діб арешту. Провину встановлювали по фотографії в Instagram. У залі суду було більше 25 осіб, що підтримують Єлену, в основному, спортсмени.

Єлена активно висловлювалася проти насильства в країні і за проведення повторних виборів, вона також входила в Вільне об'єднання спортсменів Білорусі, підписала відкритий лист до влади і силовикам і постійно ходила на недільні марші.

Зокрема, вона говорила: «Ніхто не може зрозуміти природу такої жорстокості силовиків. Влада користується старими методами – репресувати, залякати, побити. Щоб людина сховалася в нору та притихла. Тільки на таке й здатні. Але дух не вбити. Це вже зовсім інший народ».

Єлена Левченко – одна з найвідоміших білоруських баскетболісток. Вона чемпіонка Литви, дворазова чемпіонка Росії і дворазовий володар Кубка Росії, триразовий бронзовий призер Євроліги і бронзовий призер чемпіонату Європи. Виступала за збірну Білорусі з 2001 року, двічі граючи в складі національної команди на Олімпійських іграх. У 2010 році зіграла у фіналі жіночої НБА і була визнана кращою центровою чемпіонату світу.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.