Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Лейкерс - Маямі. Прогноз і анонс на фінал плей-оф НБА

Той випадок, коли твоя колишня краща за твою нинішню

Лейкерс - Маямі. Прогноз і анонс на фінал плей-оф НБА
twitter.com/NBA

ЛеБрон Джеймс повертається до фіналу НБА вже з третьою командою. Титули з «Клівлендом» і... «Маямі», а також статус найсильнішого баскетболіста сучасності змушують нас думати, що ЛАЛ здатні виграти черговий титул, граючи на одній нозі і однією рукою. Саме так вважає баскетбольний експерт Скіп Бейлесс: «У цьому році у Леброна найпростіший шлях до чемпіонського титулу. Йому судилося стати чемпіоном».

З однією з тез Бейлесса точно можна погодитися: у ЛАЛ був найлегший шлях до Фіналу. Ні «Портленд» без Лілларда, ні «Х'юстон», який вирішив знову зламувати код баскетболу, програвши олд-скулу, ні солодка булочка «Денвер» не склали команді «Короля» гідної конкуренції. Очевидно, все чекали у фіналі Західної конференції сутички Джеймса і Ленарда. Але Док Ріверс у черговий раз довів свою некомпетентність на рівні НБА (перший тренер, який програв серію, ведучи в рахунку 3-1, двічі), а Кавай і Джордж на перевірку виявилися плюшевими ведмедиками. Очевидно, прокляття «Кліпперс» криється в їхньому керівництві, а не в чомусь надприродному.

Але ми зараз про «Лейкерс»: «Вихід у фінальну серію ніфіга не означатиме, якщо я не доведу справу до кінця. Я повинен завершити справу. Для цього я і прийшов у «Лейкерс», - заявив ЛеБрон. Як гратимуть ЛАЛ? Очевидно, команда задасть темп грі. Це буде битва двох команд, двох філософій, двох тренерів до тих пір, поки не настане четверта чверть і за справу не візьметься Джеймс. Якщо буде потрібно, звичайно.


twitter.com/NBA

«Не знаю, чи бачив я колись, щоб хто-небудь так брав під контроль гру в 4-й чверті, як це зробив ЛеБрон (в 5 матчі з «Денвером»)», - прокоментував вплив на командний результат Джеймса тренер Френк Фогель.

Але ж є відчуття, що клатчі у фінальній серії будуть регулярно. Саме на цю думку наштовхує один з найбільш критикованих трансферів Пета Райлі. До початку цього плей-оф уже точно: «Потрібно розуміти, що ви граєте проти найбільшого гравця в історії. Він змусить вас заплатити, якщо ви зробите помилку. Поставте ЛеБрона у вразливу ситуацію», - просить своїх партнерів по команді Андре Ігуадала. І дійсно, фактор Іггі та Хеслема недооцінений у цій серії. Ось чому так легко був битий «Денвер»? Ховард з'їв морально Йокіча. Рондо (брат Рондо) не давав розгулятися Мюррею, а кидок Девіса у другому матчі вирішив результат серії. У «Хіт» же є Андре і Юдоніс, які не дадуть образити свою молодь.

Варто окремо відзначити систему захисту «Маямі». Підопічні Еріка Споельстри грають нетипову зону, в якій двоє форвардів висуваються на периметр, а пара захисників прикриває кути майданчика. Як це стосується ЛАЛ? До Джеймса з м'ячем завжди буде виходити хтось із пари Батлер/Краудер - найкращі захисники команди. А під кільцем завжди знаходиться Бем Адебайо, готовий роздавати блок-шоти на всі боки.

Але це півбіди. «Мілуокі» і «Бостон» були обіграні надзвичайною мобільністю оборонної конструкції «Хіт». Поки м'яч після передачі Янніса долетить до Корвера, Лопеса або Міддлтона, захисник встигне підбігти до свого. Або м'яч і зовсім буде перехоплений. «Маямі» вміє перекривати лінії передач, здвоюватися на гравцю команди опонентів (Адетокумбо, Тейтум), який переважає у зрості та потужності. Чим не сигнал для ЛеБрона? «Хіт» розумні і швидкі в захисті. А снайпери «Лейкерс» залежать від настрою.

Такої ж думки дотримується і лідер «Хіт» Джиммі Батлер: «В першу чергу, ми будемо зосереджені на Леброні. Звичайно, не можна концентруватися тільки на ньому, тому що він оточений великою кількістю дуже хороших гравців. Але ти повинен знову і знову проходити один і той же тест. Цей тест - Леброн Джеймс».

А ось сам ЛеБрон коментує майбутній Фінал так: «Товариші по команді сказали мені, що потрібно повернути «Лейкерс» туди, де їм і місце. Мої плечі досить широкі, щоб нести велике навантаження, але мій розум набагато сильніше».

У «Лейкерс» є найкращий гравець сучасності, хороший підбір рольових виконавців і друга зірка Девіс. У «Хіт» є Батлер, тренер Спо і культура «Маямі». Тим дивніше той факт, що американські букмекери віддають перевагу у фінальній серії «Лейкерс», але самі жителі Америки ставлять на «Маямі». Дивно, але це саме той випадок, коли колишня ЛеБрона є привабливішою за нинішню.

В'ячеслав ШЕВЧЕНКО

Розклад матчів серії: 30 вересня, 2, 4, 6, 9, 11 і 13 жовтня.

Прогноз на серію: 4-2 на користь «Маямі»

Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів
Футбол | 19 квітня 2024, 10:17 1
Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів

Португалець виділив єдиний клуб, який очолював у своїй кар'єрі

Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?
Футбол | 19 квітня 2024, 13:00 22
Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?

Згадуємо тих представників Леверкузена, які опинилися за крок від видатного тріумфу

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Сергей 1
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил