Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
|
9491
26

Сергій ПАЛКІН: «У Шахтарі відбувається перезавантаження»

Незабаром команда повернеться на свій шлях, впевнений фахівець

Сергій ПАЛКІН: «У Шахтарі відбувається перезавантаження»
ФК Шахтар Донецьк. Сергій Палкін

Генеральний директор ФК «Шахтар» Сергій Палкін розповів про перемогу над «Олімпіком», відсутність глядачів, майбутню Лігу чемпіонів, гру Корнієнка та перспективи В’юнника.

– Ваші враження від поєдинку з «Олімпіком»?
– Дуже сподобався другий тайм. Я вважаю, що це наша гра. Якби ми весь час грали в такому темпі, з такою швидкістю, з такими моментами, рахунок був би значно більшим. Загалом матч сподобався. Дуже важлива для нас перемога з точки зору загальнокомандної психології, адже до цього була нічия і настрій, звичайно, не дуже. Важливо було переламати цей момент. Уважаю, далі буде значно легше і ми повернемось на свій шлях.

– Перший гол було забито з передачі Віктора Корнієнка. Як вам гра лівого захисника? Чи справджує сподівання?
– Якщо проаналізувати всі матчі, що він провів, навіть попередній з «Рухом», – він був одним з найсильніших. Корнієнко справджує сподівання і демонструє справді чудову гру. Крім того, він сміливий в усіх діях, видно, що він досить міцний психологічно. Гадаю, в нашій команді на нього чекає велике майбутнє. З «Олімпіком» він теж дуже сподобався – не лише через гольову передачу, а завдяки футболу, що демонструє.

– Вихованець «Шахтаря» Коваленко забив 20-й гол в УПЛ. На вашу думку, можливо, варто більше підключати молодих гравців до стартового складу?
– Я вважаю, що в нас такий час, коли в команді відбувається своєрідне перезавантаження. У нашій ситуації що більше ми залучатимемо молодих футболістів, то краще, то швидше станеться перехідний період, де сьогодні перебуваємо. Тете, Фернандо, Маркос Антоніо, Коваленко, Корнієнко – за цими хлопцями майбутнє. За шанси вони подякують нам своїм рівнем гри, що демонструватимуть.

– Три матчі на тиждень – це важко для команди психологічно й фізично?
– Звісно, фізично важко. Проте не слід забувати, що попереду в нас Ліга чемпіонів, – там буде така сама ситуація. У футболі це нормально. Ми маємо зробити все для того, аби команда фізично витримувала такий темп і демонструвала гарну гру. Не вважаю це певними виправданнями для того, щоб демонструвати негативний результат або погану гру. Ми повинні демонструвати той рівень гри «Шахтаря», якого очікують усі наші вболівальники. І, повторюся, фізично маємо бути дуже міцними. Коли лад із фізикою, коли ми вмикаємо швидкість, то демонструємо геть інший темп та рівень гри, а нашому суперникові надзвичайно складно підлаштовуватись під такий футбол.

– Поєдинок з «Олімпіком» проходив ще без глядачів. Наскільки для «Шахтаря» є важливою підтримка трибун?
– Ви ж розумієте, що матч без глядачів більше схожий на тренування. Футболісти теж це відчувають. Немає такого рівня тиску. Я був на грі з «Рухом» у Львові: це геть інше почуття. Відверто кажучи, вже навіть відвикаєш від таких емоцій, що є на стадіоні. Уболівальники допомагають команді перемагати. І «Рух» продемонстрував результат здебільшого завдяки вболівальникам. Сумно, що в нас така ситуація, коли одні клуби грають з уболівальниками, а інші – без. Уболівальник – 12-й гравець, який надає команді величезну підтримку.

– Богдан В’юнник забив п’ять м’ячів у матчі молодіжного складу. Що можете сказати про його гру?
– Передусім хочу привітати його, адже хлопець у кожній грі забиває! Наскільки я пам’ятаю, в чотирьох турах у нього дев’ять голів. Тренерський штаб першої команди дуже слідкує за еволюцією цього футболіста. Гадаю, найближчим часом ми однозначно запросимо В’юнника до першої команди. На сьогодні в нього потенціал топнападника. Дай Боже, аби той самий рівень він демонстрував і в першій команді, коли він там опиниться. Проте я впевнений у ньому, тому що він насправді дуже і дуже сильний футболіст.

Оцініть матеріал
(50)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, хто в Україні транслюватиме матчі Євро-2024
Футбол | 18 квітня 2024, 13:30 7
Стало відомо, хто в Україні транслюватиме матчі Євро-2024

MEGOGO — офіційний мовник УЄФА Євро-2024

Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи
Футбол | 19 квітня 2024, 06:30 3
Далі без Трубіна. Визначено півфінальні пари Ліги Європи

У півфіналах Ліги Європи зіграють: Марсель – Аталанта, Рома – Байєр

Коментарі 26
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Мирослав Пецух
Палкин пишет что идет перезагрузка,а я думаю что она долго еще будет идти.Во всяком случае при Каштру никаких сдвигов не будет.Разве что с Луческу...но сейчас Луческу запрягает другую команду и я уверен что эта перестройка затянется на долго...И чемпионами в этом году будут---как вы уже догадались Динамо.В этом вы можете убедится в конце сезона.А пока у меня все...Динамо удачи!!!
JulikoB
Сергей ПАЛКИН: «В Шахтере происходит перезагрузка»
---------------------------------------
Грузите апельсины бочками
PUTINHUILO
А это полное интервью??
Где мантра о возвращении на бамбасарену
И ни одного воспоминания о "солнцеликом"
JulikoB
«Динамо» Дрезден (нем. Dynamo Dresden) — немецкий футбольный клуб из города Дрезден, столицы Саксонии. Основан 12 апреля 1953 года под названием Sportgemeinschaft Dynamo Dresden.
Достижения
Чемпион ГДР
Gold medal icon.svg Победитель (8): 1953, 1971, 1973, 1976, 1977, 1978, 1989, 1990
Кубок ГДР
Gold medal icon.svg Обладатель (7): 1952, 1971, 1977, 1982, 1984, 1985, 1990
Третья лига Германии
Gold medal icon.svg Победитель (1): 2015/16
Международные.
Кубок Интертото (1): 1993.
---------------------------------------------------
Информация из Википедии. Немцы считают все свои титулы. Так просто, как пример, для совсем отбитых.
tima fialko
Не назвав Соломона.Швидше всього будуть продавать.
dd dent
Недозагрузка
Олег Тимофеюк
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил