Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 27 вересня 2020, 22:42
2033
1

Луїш КАШТРУ: «Ми будемо боротися до останньої секунди»

Португальський наставник - про першу перемогу за місяць

| Оновлено 27 вересня 2020, 22:42
2033
1
Луїш КАШТРУ: «Ми будемо боротися до останньої секунди»
ФК Шахтар

Головний тренер «Шахтаря» Луїш Каштру розповів про перемогу над «Олімпіком» - 2:0.

- Ви практично не довіряли Коваленку місце в старті, але сьогодні саме він був одним з кращих. Справа навіть не в забитому м'ячі, а в русі і насиченні зони завершення. Чому Віктор грав так мало в останніх матчах?

- Ми завжди довіряли Віктору Коваленку. У минулому сезоні він провів велику кількість поєдинків. Це дуже цінний футболіст, який дає дуже хорошу динаміку в центрі. Зараз ми пережили певний момент переходу з минулого сезону в новий. У нас не було міжсезоння і зборів. Вже було кілька матчів на одному тижні. Ми використовували інших футболістів на позиції атакуючого півзахисника. «Десятку» грав Тайсон, а сьогодні ми відтягнули його на фланг. На цьому місці вийшов Коваленко. Ми знаємо, що це футболіст, який додає нам балансу в центрі. Можливо, він не так рішучий в останній третині, як Тайсон, але це гравці з абсолютно різними якостями, які доповнюють один одного. Я дуже задоволений його продуктивністю як в матчі, так і в тренуваннях. Коваленко в минулому сезоні провів багато поєдинків і буде продовжувати так само. Я розумію: коли гравець забиває гол, коли добре себе показує, люди починають оцінювати його. І я також сьогодні можу дати хорошу оцінку.

- Все виглядає так, що Тайсону явно не вистачає мотивації на матчі УПЛ. Як будете вирішувати цю проблему?

- Це не проблема. Тайсон дуже дисциплінований, дуже мотивований, дуже уважний і дуже суворий. Він завжди намагається домагатися гарного результату для «Шахтаря». І все це відчувається протягом тижня по тому, як він працює, як він взаємодіє з партнерами. Я повністю впевнений в Тайсоні, як і в усіх футболістах нашої команди.

- Скоро старт групового етапу Ліги чемпіонів. Які аспекти ще необхідно підтягнути?

- Потрібно додавати завжди і у всіх аспектах. Немає жодної ідеальної команди. Всі намагаються рухатися до ідеалу. Це наша професія. Важливо, щоб команда завжди була уважною при обороні і мала достатню креативність, яка нас характеризує, в атаці. У нас той же тренер і ті ж гравці, що і в минулому сезоні, - нічого не змінилося. Якщо ми провели минулий сезон, зумівши домогтися найкращого рейтингу за всю історію (12-е місце), дійти до півфіналу Ліги Європи, рекордно відірвавшись на 23 очка від другого місця в чемпіонаті України, то це показує всі наші якості. Ми як мінімум хочемо показати себе так само, як у минулому сезоні, як максимум - ще краще.

- Чи задоволені ви парою нападників Мораес - Фернандо? Чи потрібно посилення, на ваш погляд?

- Ми разом з адміністрацією клубу прийшли до рішення, що продовжуємо з тими гравцями, які у нас є. На даний момент на позиції дев'ятого номера у нас є три гравці - Фернандо, Мораес і Дентіньо. Ці футболісти дуже багато працюють, і ми в них віримо.

- Що з Соломоном і Степаненком?

- Степаненко травмований, а у Соломона сьогодні релігійне свято, в яке не можна працювати.

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Panama2830
Що робить літера "я" після слова "секунди"в заголовку??? Безграмотні......