Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 27 вересня 2020, 22:53
3346
12

Європа не зламала. Десна на своєму полі розібралася з Рухом

Чернігівський клуб здобув перемогу над дебютантом УПЛ

| Оновлено 27 вересня 2020, 22:53
3346
12
Європа не зламала. Десна на своєму полі розібралася з Рухом
facebook.com/desnafc

Після сенсаційної нічиї у минулому турі з «Шахтарем» головний тренер «Руху» Іван Федик вирішив на поєдинок у Чернігові не змінювати стартовий склад. А керманич «Десни» Олександр Рябоконь після поразки від «Вольфсбурга» зробив певні зміни: замість Гітченка, Картушова і Будківського на поле вийшли Єрмаков, Мудрик та Дегтярьов. Причому для Мудрика це була перша поява в стартовому складі «Десни».

Господарі поля активніше розпочали гру і Тамм, випередивши Бандуру, пробив над поперечиною воріт. Почав пристрілюватись по воротах і Гуцуляк, удар якого зумів парирувати воротар. А після наступного удару Гуцуляка м’яч влучив у руку Гліги, і арбітр призначив пенальті. Це був 1-й в УПЛ пенальті у ворота «Руху». Тотовицький лише вдруге в чемпіонатах пробивав з «позначки» і знову свого шансу не втратив. Для Бандури це вже 25-й пропущений гол з «позначки» - після 28-го пенальті.

Гості могли швидко зрівняти рахунок, коли Паст невдало відбив м’яч на Кухаревича, але той з вигідної позиції не влучив у рамку воріт. І все ж, зусилля «Руху» привели до взяття воріт суперника. Після флангової передачі Копини до центру штрафного красиво пробив головою Климчук, провівши свій 1-й гол в чемпіонаті у складі «Руху», а раніше в УПЛ футболіст відзначався у складі кам’янської «Сталі». Тим самим «Рух» від часу дебюту в УПЛ в кожній грі як забиває голи, так і пропускає – у 4-й грі.

Господарі поля намагалися вже у першому таймі змінити хід поєдинку на свою користь і це їм вдалося. Тотовицький вивіреним пасом вивів на ударну позицію Дегтярьова і той технічно пробив над рукою Бандури. Для «Десни», до речі, це був 100-й гол в УПЛ.

Другий тайм активніше розпочали гравці «Руху», у складі яких з'явився Русин, проте до небезпечних моментів справа не доходила. Натомість господарі поля при першій нагоді небезпечно контратакували. Міг оформити дубль Тотовицький, але пробив поруч зі штангою. Чернігівці поступово перехопили ініціативу і вже одну з атак завершував Будківський, котрий пробив надто неточно.

Міг збільшити рахунок Тамм, але Бандура у кидку рятує ворота після удару головою естонського легіонера. І все ж, зусилля джокерів «Десни» призвели до третього голу. Калитвинцев навісив до штрафного, де Будківський прийняв м’яч і сильним ударом пробив повз воротаря. Гра стала носити ще більш відкритий характер і обидві команди швидко переходили від оборони до атаки. Двічі поспіль небезпечно пробивав Русин, але Паст обидва рази ліквідував загрозу. Під завісу матчу у складі «Десни» дебютував Полегенько, для якого це вже 4-й клуб в УПЛ.

«Десна» здобула другу перемогу з початку чемпіонату знову на своєму полі з рахунком 3:1. Загалом гольовий клубний рекордний домашній серіал «Десни» збільшився до 9 ігор – 23 м’ячі. З іншого боку, «Десна» на своєму полі пропускає голи впродовж 7-ми матчів, що стало повторенням клубного антирекорду.

Українська Прем'єр-ліга. 4-й тур.

«Десна» - «Рух» - 3:1

Андрій Тотовицький (13, пенальті), Максим Дегтярьов (45), Пилип Будківський (71) - Юрій Климчук (30)

Андрій Мостовий (9), Віталій Єрмаков (45+1), Пилип Будківський (77), Юхим Конопля (87) - Андрій Кухарук (2), Ерік Гліга (12), Микола Кухаревич (26), Мар'ян Мисик (70)

«Десна»: Євген Паст, Тамм, Віталій Єрмаков, Владислав Огиря, Андрій Домбровський, Андрій Мостовий (Павло Полегенько, 92), Михайло Мудрик (Владислав Калитвинцев, 60), Олексій Гуцуляк (Ілля Шевцов, 92), Юхим Конопля, Андрій Тотовицький (Сергій Старенький, 90), Максим Дегтярьов (Пилип Будківський, 60)

«Рух»: Олександр Бандура, Ігор Дуць, Вадим Парамонов, Ерік Гліга, Ярослав Мартинюк, Юрій Копина (Володимир Заставний, 41), Іван Брикнер (Іван Калюжний, 60), Андрій Кухарук (Ростислав Русин, 46), Юрій Климчук (Богдан Бойчук, 74), Мар'ян Мисик, Микола Кухаревич (Ернест Антві, 74)

Арбітр: Денис Шурман (Київська область)

Стадіон імені Юрія Гагаріна (Чернігів)

ДЕСНА - РУХ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Юрій Назаркевич
Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Al Zolo
Десна была уставшей после ЛЕ.... Во Львое нет клуба достойного УПЛ
андрей ильяшенко
- Действительно оба Львовских коллективов в этом году главные фавориты на вылет в низший дивизион.
Hemingway
PFCLviv от ти де ховаєшся. Там тебе в новині про Львів Зоря всі вже зашукались А ти вирішив тут, де рахунок менший, потусити
Игорь Авто
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
DidOk
Десна 👍👌✋🏐🇺🇦
vv691
какого хрена эти сраные львовские команды делают в упл они проигрывают все что только можна им давно пора в класс б
ll_pogulianka_ll
Ого, "блакитний лєопольд" перетворюється в "чорно-жовтий" віник...)))
p.s. "екстракляса" в розпачі...
axylinam
Это даже не овцы,а типичные архаровцы
Al Zolo
скоро Фекалии будут ьиться с Карпатами всех мастей в 2 лиге-мож и Рух подтянется
Al Zolo
паре Карпат не хватает до компании Фекалий-это трио достойно первенства 2 лиги