Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

27 вересня 2020, 14:10
Трансляція
Формула 1
Гран-прі Росії 2020. Гонка
Гонка завершена
Формула 1
| Оновлено 15 листопада 2021, 15:49
4558
4

Боттас красиво виграв Гран-прі Сочі, дивна помилка Хемілтона

Льюїс Хемілтон сам собі придумав проблеми на Гран-прі Росії

| Оновлено 15 листопада 2021, 15:49
4558
4
Боттас красиво виграв Гран-прі Сочі, дивна помилка Хемілтона
Skysports.com. Хемілтон і штраф в 10 секунд

Топ-10: Боттас, Ферстаппен, Хемілтон, Перес, Ріккардо, Леклер, Окон, Квят, Гаслі, Альбон

Очко за найшвидше коло: Валттері Боттас (Мерседес)

Льюїс Хемілтон впевнено виграв кваліфікацію Гран-прі Сочі, проте його основні суперники навряд чи засмутилися. Коло починається з довгої прямої, і сам Хемілтон визнавав, що йому буде важко утримати лідерство під напором Макса Ферстаппена і Валттері Боттаса. Крім того, через проблеми в кваліфікації Льюїс стартував на шинах софт, тоді як конкуренти були на більш вигідному в цьому випадку медіумі.

Однак Хемілтон утримав лідерство! Боттас зумів обійти Ферстаппена, але на напарника місця і швидкості не вистачило. У топ-5 піднялися два пілоти Рено. На першому ж колі виїхала машина безпеки через аварії Сайнса і Стролла.

На рестарт всі лідери зберегли свої позиції, але прийшла інформація від стюардів, які оштрафували Хемілтона на 10 секунд за порушення правил перед стартом гонки! Виявляється, британець практикував процедуру старту не у відведеному для цього місця (на виїзді з піт-лейн), а прямо посеред траси. Це визнали небезпечним і оштрафували гонщика. Дивна помилка і пілота, і команди. Що заважало практикуватися в тому місці, де всі і завжди відпрацьовують процедуру старту?

Льюїс одним з перших поїхав на піт і був змушений стояти 10 секунд, щоб «відпрацювати» свій штраф. У гонку Хемілтон повернувся 11-м на гумі хард і наміром більше не заїжджати до боксів. За 20 кіл до кінця Хемілтон відставав від Боттаса на 20 секунд і навряд чи претендував на перемогу, однак поборотися з Максом за 2-гу позицію ще було можна.

У лідерах залишилися Боттас і Ферстаппен, які на шинах медіум могли протриматися довше. У підсумку після свого піт-стопа Боттас виїхав першим з 10 секундами переваги над Ферстаппеном і 15 секундами переваги над Хемілтоном.

Так лідери і фінішували: Боттас, Ферстаппен, Хемілтон. Варто відзначити впевнений пілотаж Боттаса. На старті випередив Ферстаппена, скористався помилкою Хемілтона і красиво довів справу до перемоги. У загальному заліку фін відіграв всього 11 очок, але потрібно з чогось починати, якщо Валттері ще хоче боротися за титул.

Відмінну гонку провів Серхіо Перес, який завершив етап 4-м, а також Шарль Леклер. Пілот Феррарі знову знищив свого напарника і привіз для кризової Скудерії 6-е місце. Себастьян Феттель закінчив 13-м.

Загальний залік

1. Льюїс Хемілтон (Мерседес) - 205
2. Валттері Боттас (Мерседес) - 161
3. Макс Ферстаппен (Ред Булл) - 128

4. Ландо Норріс (Макларен) - 65
5. Алекс Альбон (Ред Булл) - 64

Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ihor7003
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Sonnenaufgang
Нет трансляций, нет украинских гонщиков, каждый год один и тот же чемпион. Соответственно нет и интереса у украинцев к гонкам. Точно так же, как и к американскому футболу. Да и в мировом масштабе Формула-1 с точки зрения зрелищности за последние годы притерпела существенную диградацию. Сейчас это больше бизнес и технологии, чем гонки. От спортсменов мало что зависит.