Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 14 серпня 2021, 20:46
2478
1

Скучили за біатлоном? 27 вересня пройде гонка за участю головних зірок

Денис Шаховець анонсує шоу-гонку у Вісбадені, яка стане єдиним літнім стартом сезону

| Оновлено 14 серпня 2021, 20:46
2478
1
Скучили за біатлоном? 27 вересня пройде гонка за участю головних зірок
xc-ski.de. Йоханнес і Тар'єй Бьо

Дочекалися! Вже сьогодні, 27 вересня, в німецькому Вісбадені відбудуться перші міжнародні біатлонні змагання після закриття головного зимового виду спорту на карантин! Правда, поки не під егідою IBU, але традиційна шоу-гонка цього разу все одно викликає особливий інтерес.

Спочатку гонка City Biathlon Wiesbaden повинна була відбутися ще 16 серпня, але до кінця минулого місяця в Німеччині діяло обмеження на проведення масових заходів. Гонку могли скасувати за прикладом літнього чемпіонату світу, який не відбувся вперше за свою 25-річну історію. Однак, організатори дочекалися покращення епідеміологічної ситуації і тепер готові до проведення.

Історія

Вперше подібний захід було проведено в 2005 році в невеликому німецькому місті Пюттлінген, переможцями тоді стали представники Німеччини Міхаель Грайс і Каті Вільхельм. Гонка стала щорічною, але в 2014 році її вирішили скасувати. Повернення літнього міського біатлону відбулося в 2018 році в Вісбадені, майбутня гонка стане вже третьою в цьому місті.

Віта Семеренко

У 2012 році жіночу виставкову гонку в Пюттлінгені виграла українка Віта Семеренко. Пізніше запрошення також отримували Олена Підгрушна, Валя Семеренко і Юлія Джима, але вони в трійку призерів не потрапляли. А ось українські біатлоністи-чоловіки жодного разу не виступали в гонці City Biathlon. В цьому році історію міг переписати Дмитро Підручний, але через COVID-19 йому не вдалося цього зробити. Детальніше про це розповімо пізніше.

Формат

Декілька слів про формат. Гонки пройдуть на лижоролерах з масовим стартом, в них візьмуть участь по 9 біатлоністів. Спочатку відбудеться кваліфікація, де спортсмени подолають по два кола довжиною в 1600 метрів, перед якими пройдуть дві стрільби - по одній з положень лежачи і стоячи.

Якщо не вдасться закрити всі мішені п'ятьма пострілами, на кожному вогневому рубежі можна буде використовувати по три запасних патрони. Якщо навіть після восьми пострілів не вдалося закрити всі мішені, спортсмен буде змушений відійти в «штрафний майданчик» і відбути там по 10 секунд за кожну незакриту мішень. Це покарання замінює проходження штрафного кола.

За підсумками кваліфікації визначаться лише стартові позиції на фінальний раунд. У переможців «розминки» буде зовсім невелика перевага, яка полягає в більш вигідній стартовій позиції і декількох метрах дистанції, шанси на перемогу все одно будуть приблизно рівні.

У фінальному раунді біатлоністам доведеться подолати вже шість кіл по 1600 метрів кожне. Між ними потрібно заїхати п'ять разів на стрільбу: дві перші будуть з положення лежачи, а інші три стоячи. Ця гонка більше підходить для снайперів: ті, хто швидко і точно стріляє, «на папері» мають більше шансів на тріумф, ніж швидкісні бігуни.

Юлія Джима

Учасники

Спочатку очікувалося, що у Вісбаден приїдуть всі головні зірки світового біатлону, але не обійшлося без форс-мажору. Склад учасників був змінений чи не на половину. Спочатку Доротеї Вірер і Лукасу Хоферу Федерація зимових видів спорту Італії заборонила їхати на міжнародні змагання. Потім травмувалися полька Моніка Хойніш і німкені Каролін Хорхлер і Ванесса Хінц. А за пару днів до старту українець Дмитро Підручний був змушений знятися з перегонів через позитивний тест на коронавірус. Також захворів німець Філіп Хорн.

Втім, є невеликий шанс, що Україна все-таки буде представлена ​​на цих змаганнях. Справа в тому, що президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак домовився з організаторами про запрошення Валі Семеренко в якості запасної. Однак, 33-річна українка виступить тільки в тому випадку, якщо хтось ще відмовиться від участі.

Пропонуємо ознайомитися зі стартовими складами:

Жінки:

 Марен Хаммершмідт
 Яніна Хеттіх
 Інгрід-Ландмарк Тандреволд
 Марі Едер
 Жюлья Сімон
 Катерина Юрлова-Перхт
 Лєна Хеккі
 Маркета Давідова
 Клер Іган

Чоловіки:

 Йоханнес Тінгнес Бьо
 Тар'єй Бьо
 Бенедикт Долль
 Лукас Фратцшер
 Кантен Фійон Майє
 Яков Фак
 Міхал Крчмарж
 Юліан Еберхард
 Серафін Вістнер

Як бачимо, в цьому році склад учасників, незважаючи на форс-мажорні обставини, досить зірковий. Особливо варто відзначити норвежця Йоханнеса Бьо, який вигравав загальний залік Кубка світу останні два сезони.

Розклад і трансляції

Вся програма виставкової гонки запланована на 27 вересня. Спочатку відбудуться жіноча і чоловіча кваліфікації, а після невеликої перерви розпочнеться фінальний раунд. Гонка буде транслюватися в прямому ефірі на німецькому телеканалі ZDF, з часом початку можна ознайомитись нижче.

Жінки: початок кваліфікації – 14:15 за київським часом, початок фіналу – 15:45.

Чоловіки: початок кваліфікації – 14:45 за київським часом, початок фіналу – 16:40.

Sport.ua проведе текстові трансляції шоу-гонки City Biathlon Wiesbaden.

У матеріалі використані фото сайтів biathlon.com.ua, city-biathlon.com

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Neirobi
наших нет, зачем смотреть