Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 27 вересня 2020, 07:20
3815
5

Лідер опікся. Ворскла і Маріуполь не зуміли відкрити рахунок

Колектив Остапа Маркевича зумів першим відібрати очки у підопічних Юрія Максимова

| Оновлено 27 вересня 2020, 07:20
3815
5
Лідер опікся. Ворскла і Маріуполь не зуміли відкрити рахунок
ФК Ворскла

У четвертому турі національної першості «Ворскла», яка після трьох перемог одноосібно очолювала турнірну таблицю, приймала «Маріуполь». Але і азовці підійшли до полтавської битви в піднесеному настрої, адже після фіаско в Олександрії підопічні Остапа Маркевича здобули дві перемоги. До того ж, «Маріуполь» є досить незручним суперником для «зелено-білих»: здолати суперників полтавці не могли більше двох років. Відзначимо і затяжне виїзне турне маріупольців. Матч проти «Ворскли» став четвертим в серії гостьових зустрічей, а в рідному місті азовці зіграють аж на початку грудня.

Незважаючи на статус фаворитів, полтавчанам на початку поєдинку довелося захищатися. Гості агресивно почали зустріч і за стартову десятихвилинку подали цілих шість кутових. Один з них завершився перспективною скидкою у воротарський, але в потрібному місці опинився Кулач. Маріупольці стрімко переходили центр поля і намагалися не збавляти швидкості. Високий темп підтримували і полтавці, які при найменшій можливості намагалися вибігати в контратаки.

Згодом господарі поля відсунули гру від своєї штрафної і почали більше тримати м'яч. Але напружена безкомпромісна гра, в якій суперники «вгризалися» в кожен м'яч, проходила без великої кількості гольових ситуацій біля воріт. Були хороші моменти для ударів у Сікана і Якубу, але форварду «Маріуполя» забракло влучності, а ганцю - сили. А ближче до перерви футболісти зменшили оберти, і на перерву команди пішли з нулями на табло.

Друга половина зустрічі почалася з небезпечного моменту біля воріт «Ворскли». Бондаренко зробив проникаючу передачу в штрафну на хід Сікану, і удар форварда встиг заблокувати Різник. Був шанс розпечатати ворота господарів поля і у Горбунова, який зі штрафного з центральної зони пробив трохи вище воріт.

Суперники намагалися не затримувати м'яч в центрі поля, гра йшла на зустрічних курсах. При цьому команди використовували високий пресинг, максимально намагаючись ускладнити опонентам вихід з оборони. Але час минав, а рахунок залишався «сухим». Не було і по-справжньому небезпечних моментів, які можна було б зарахувати до гольових. Тільки на 75-й хвилині Гальчуку довелося продемонструвати всю свою майстерність, коли голкіпер в стрибку відбив м'яч після удару Пердути.

І полтавці, і маріупольці до фінального свистка показували свої наміри вирвати перемогу. Ще один шанс відзначитися результативним ударом упустив Пердута, який з-за меж штрафного пробив трохи вище поперечини. Такий бойовий поєдинок не залишився і без вилучення. У компенсований час Петерман примудрився отримати два «гірчичника», за кілька миттєвостей до закінчення зустрічі покинувши поле.

Але незважаючи на всі старання команд, матч завершився без голів. Тим самим «Ворскла» продовжила свою безвиграшну серію в протистояннях з азовцями. У наступному турі полтавчани зіграють в гостьовому поєдинку з «Дніпром-1», а команда Остапа Маркевича буде в Ковалівці боротися з «Колосом».

Українська Прем'єр-ліга. 4-й тур.

«Ворскла» – «Маріуполь» - 0:0

 Скляр, 49, Пуцлін, 90+1 – Быков, 17, Гальчук, 20, Топалов, 53, Петерман, 90+3

 Петерман, 90+5 (друге попередження)

«Ворскла»: Різник – Альюн, Чеснаков, Яворський – Якубу, Пуцлін, Скляр, Пердута – Степанюк (Ребенок, 66), Кане – Кулач (Васін, 66).

«Маріуполь»: Гальчук – Стасюк, Чоботенко, Биков (Ігнатенко, 81), Кирюханцев – Чех – Топалов (Петерман, 81), Мишньов, Бондаренко, Горбунов (Кащук, 69) – Сікан (Кулаков, 62).

Арбітр: Володимир Новохатний (Київ).

Стадіон: «Ворскла  ім. А. Бутовського» (Полтава).

Удари (у площину): 6 (3) – 6 (4)
Кутові: 4 – 8
Оффсайди: 3 – 2.

ВОРСКЛА-МАРИУПОЛЬ.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Температура: 26°C

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vladislav Pohily
Не дивлячись на рахунок, гра була дуже класною. За темпом наче гру з АПЛ подивився. Старт чемпіонату радує.
BekXan
Классная игра обоих команд.Никто не хотел уступать.Ворскла выглядит отлично с физухой вообще всё отлично.Главное с такой отдачей и играть в каждом матче и будет результат.Обоим командам респект.
zzg77
Отношусь нейтрально к обеим командам, но судья в последние 20-25 минут явно подсуживал Ворскле. Что, кстати, выглядит очень странно.
Олег Тимофеюк
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил