Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 26 вересня 2020, 14:45
3251
7

БУРЯК: «Нехай Динамо показує погану гру, але виграє Лігу чемпіонів»

Відомий фахівець підвів підсумки єврокубкового мід-віку

| Оновлено 26 вересня 2020, 14:45
3251
7
БУРЯК: «Нехай Динамо показує погану гру, але виграє Лігу чемпіонів»
ФК Динамо

Незважаючи на виліт із Ліги Європи «Колоса» і «Десни», Леонід Буряк знайшов позитив у виступі українських клубів в єврокубках цього тижня.

— Леоніде Йосиповичу, як оціните гру «Колоса» в матчі Ліги Європи з «Рієкою»?
— Достойно зіграли, гідно виступили. Всі порадувало, крім результату. Але це все досвід. Якщо команда грає і займає позиції, що дозволяють виступати в Лізі Європи, це про щось говорить. Наступного року, якщо «Колос» потрапить в єврокубки, ці набиті гулі їм тільки допоможуть і у них вже є досвід. В єврокубках інший футбол, до якого треба звикнути. В принципі, і перша гра з «Арісом», і друга з «Рієкою» були гідно проведені.

— Що думаєте про момент, який не використав Євген Селезньов?
— Звичайно, це ключовий момент. Але «Колос» грав на виїзді з досить хорошою командою. Може, все по-іншому було б. Але звинувачувати когось у нереалізованому стовідсотковому моменті не став би. Селезньов вибачився за той епізод. Це футбол.

— Якби справа дійшла до серії пенальті, можна вважати, що у «Колоса» було б більше шансів, ніж у «Рієки», враховуючи, що Євген Волинець - фахівець із відбиття одинадцятиметрових ударів?
— Зараз так гадати не став би. Вони вилетіли, тому давайте ставити на цьому крапку. Тому що ворожити можна на чому завгодно: хто взяв би пенальті, хто не взяв би, хто як у воротах грає. Але для першого разу вони виступили гідно.

— А як оціните гру «Десни» в матчі з «Вольфсбургом»?
— «Десні» трохи складніше було, ніж «Колосу». Чернігівці провели два різних тайми. В першому таймі у «Десни» взагалі шансів не було. «Вольфсбург» - організована німецька команда. Німці досить багато пресингували, а коли тебе пресингують, треба володіти майстерністю і готовністю до таких ситуацій. Другий тайм «Десна» зіграла краще. Тому давайте виступи «Колоса» і «Десни» в Лізі Європи занесемо в позитив. Звичайно, не беручи до уваги результати.

— Як думаєте, вилучення Тамма вплинуло на результат? У рівних складах «Десна» могла б зачепитися?
— Можливо. Але «Вольфсбург» міг додати. Адже є команди, які за рахунком грають. Якщо не дивитися гру, абстрагуватися і подивитися на підсумковий рахунок 2:0, можна сказати, що це досить хороший результат, який не викликає ніяких сумнівів. Але, знову ж таки, скажу, що у виконанні «Десни» було проведено два різних тайми.

— Відхід з «Десни» Філіппова і Фаворова вплинув на гру «Десни»?
— Думаю, так. Коли йдуть лідери, футболісти, які представляють якусь цінність для команди, це завжди відчутно. Потрібен час, щоб, образно кажучи, Селезньов або інший якийсь футболіст зайняв цю нішу і відповідав рівню.

— Що скажете по «Динамо» у протистоянні Ліги чемпіонів з «Гентом»?
— «Динамо» було фаворитом цієї дуелі і залишається ним і після матчу в Бельгії. Кияни в першому матчі домоглися досить переконливого результату, перемігши на виїзді з рахунком 1:2. Але є друга гра. Тренер «Гента» каже, що з «Динамо» можна грати і його команда це доведе. Зараз тренерському штабу киян потрібно побудувати тактику так, щоб домогтися результату і потрапити в основну сітку Ліги чемпіонів. Але і як сказав президент київського клубу, «Динамо», звичайно, потрібно покращувати гру. З «Гентом» другий тайм кияни краще провели. Проте у «Динамо» є виконавці, які повинні грати трохи краще і зробити хорошу картинку для вболівальників.

— Як думаєте, українські легіонери «Гента» вплинули на хід першої зустрічі?
— Пишуть зараз, що в поразці «Гента» винні українці. Я б так не говорив. Яремчук отримав травму, Безус отримав дві жовті картки. Але, дійсно, такому досвідченому футболістові, гравцю збірної протягом трьох хвилин отримати дві картки і піти з поля, звичайно, прикро.

— Луческу, будучи тренером «Динамо», показав себе з найкращого боку?
— Він давно себе вже показав. Але зараз в «Динамо» є проблеми, але є і результат. Але, знаєте, нехай з такою ж поганою грою кияни виграють Лігу чемпіонів. Немає питань.

— Ви говорите, з поганою грою...
— Так про це і президент «Динамо» говорить. Киянам треба покращувати процес гри. Але і повторюся, нехай ось так все котиться і «Динамо» виграє Лігу чемпіонів.

Потрібно розуміти, що є об'єктивні причини. Тільки кілька турів зіграли, багато травмованих футболістів. У непростій ситуації Луческу прийняв «Динамо». У команди багато проблем. Але подивимося, як воно буде.

Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Куртуа прокоментував скандальний епізод із нібито голом у ворота Луніна
Футбол | 24 квітня 2024, 08:01 1
Куртуа прокоментував скандальний епізод із нібито голом у ворота Луніна

21 квітня «Реал» Мадрид обіграв «Барселону» з рахунком 3:2

Стала відома точна сума, за яку Перес готовий продати Луніна
Футбол | 24 квітня 2024, 07:01 8
Стала відома точна сума, за яку Перес готовий продати Луніна

За останніми чутками, Андрій не погодився на продовження контракту та може залишити клуб

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Юрий Карпенко
Плохая игра у Динамо может быть только при таких недотренерах как Буряк и его друзья динамовские сердца
Вячеслав Самойлов
У Буряка есть слово-"паразит" - союз "но". В этом небольшом вью - 14 раз повторил, порой 2-3 раза в 2-х строчках его вставляет...
tima fialko
Якщо Буряку треба призи,а не гра,то навіщо будувати стадіони для глядачів
olexyn
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
lizerginnn
Поделись тем, что курил, господин Буряк. Какую Лигу Чемпионов выиграет Динамо??? Они пусть до ворот научатся добегать и ударом завершать хотя бы в 50% случаем. Чтобы мы видели за матч 10 голевых моментов. Сейчас за матч 2 раза ударят по вопротам и случайно выиграют. Заголовочек - жесть.
zakharka
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил