Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 26 вересня 2020, 09:21
13062
34

Чому Динамо і Шахтар грають в один час?

Оглядач Sport.ua дивується рішенню клубів і УПЛ

| Оновлено 26 вересня 2020, 09:21
13062
34
Чому Динамо і Шахтар грають в один час?
ТК Футбол

Напевно, цей «збіг» помітили майже всі: матчі «Динамо» і «Шахтаря» в п'ятому турі УПЛ відбудуться в один день і один час. Поєдинок «Десна» - «Шахтар», як і зустріч «Динамо» - «Зоря», відбудуться четвертого жовтня о 17.00. Матч за участю чемпіона України покажуть на телеканалі «Футбол», зустріч за участю віце-чемпіона - на «2+2». Отже, два центральні матчі в турі пройдуть в один час.

Виникає цілком логічне запитання, що межує з обуренням: чому так? Чому дві наші найбільш рейтингові команди грають в один і той же час, чому не враховано інтереси телеглядачів?

У зв'язку з цим на захист аж ніяк не найслабших можна було б заїкнутися про те, що, мовляв, таким ось чином клуби і УПЛ борються за уболівальників на стадіонах. Але в тому-то і справа, що, розуміючи наші нинішні реалії, таких практично не буде. Як ми знаємо, в Києві футбол проходить при порожніх трибунах, а якщо в Чернігові і пустять глядачів на арену імені Гагаріна, то їх зі зрозумілих причин виявиться занадто мало. Тому питання аж ніяк не в уболівальниках на стадіоні та їхній чисельності, а в тих, які по «той бік екрану». Чому їм, чи то пак нам, не дають можливість нормально побачити обидва матчі, а таким ось чином змушують «клацати» телевізійним пультом? Адже така ситуація - нонсенс! Чесно кажучи, навіть у маревному сні важко уявити, що в Ла Лізі «Реал» і «Барселона» можуть грати в один день і в один і той же час. Адже там розуміють, що інтереси вболівальників - як на аренах, так і телевізійних, понад усе. На жаль, в зв'язку з цим у нас інші пріоритети.

Щоб зрозуміти, чому сталося саме так, давайте спочатку коротко поговоримо про матчастину. Отже, як правило, базовими днями для поєдинків туру є субота і неділя. Базовим часом (так званими слотами) для проведення матчів є, як правило, наступний: 14.00, 17.00 і 19.30. Найменш престижний (назвемо його так) час початку поєдинків туру - 14.00 (у всякому разі, до початку зимового періоду футбольного календаря). Це час не для наших грандів. Вони, як правило, грають або в 17.00, або о 19.30. Причому, що показово, останнім часом і «Динамо», і «Шахтар» практично завжди (за рідкісними винятками) самостійно визначають і день, і час початку своїх домашніх поєдинків.

А далі - що вдалося дізнатися з цього приводу від «добре поінформованих джерел». В даному випадку так ось вийшло, що обидва «заклятих друга» захотіли зіграти в неділю, четвертого жовтня, і саме в 17.00. За запевненнями наших співрозмовників, їм неодноразово намагалися натякнути, що бажано два цих матчі розвести за часом, дати можливість побачити поєдинки всім бажаючим. І, що цікаво, така можливість дійсно була. Особливо у «Шахтаря», матч якого покажуть на «Футболі».


ФК Десна

Справа в тому, що четвертого жовтня на «плюсах» буде тільки одна футбольна телетрансляція - якраз матчу «Динамо» і «Зорі». Час початку гри був афішований завчасно, тому зрушити його нижче по сітці програм вже не вийде: там все зайнято різною нефутбольною тематикою. А ось на телеканалі «Футбол» у «Шахтаря» була можливість перенести гру з «Десною» на 19.30. І, наскільки відомо, чернігівський клуб був не проти такої ініціативи. Не були проти такого ні в УПЛ, ні на самому каналі. Та й «Колос» з «Маріуполем», які зіграють якраз о 19.30, теж могли піти назустріч в цьому питанні (тобто, помінятися початком часу телемовлення). Але «Шахтар» з якихось своїх причин зміщувати час гри не захотів.

Тому два головних поєдинки п'ятого туру, а може і всього першого кола, відбудуться в один день і в один і той же час. І як їх дивитися телеглядачам - питання п’ятдесяте.

Так, обурюватися можна довго і нудно, але лише собі на шкоду. На жаль, тут нічого нового. Як в анекдоті: покупець, звичайно, завжди правий, але цих прав, якраз, більше саме у продавця.

Так що «клацайте», панове, «клацайте»...

Оцініть матеріал
(42)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 34
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
axylinam
Когда футбольные функционеры имбицилы,то и не такого можно ожидать
Trasher311987
Валерий так вы аналитику делаете на Футболах, так спросите прямо у Денисова))))?
В моем понимании дела не очень хорошие у наших украинских каналов в связи с пандемией.
И пошла жёсткая конкуренция по просмотрам.
Допустим я буду смотреть Динамо потому что я болею за Динамо.
Мне не интересен Шахтер в качестве прямой трансляции, можно открыть текстовую и глянуть.
Но факт что в нашем футболе бардак это давно всем известно.
Bop
у кротов бомбежка началась...
шахтер и так в очень ограниченном показе в кабельных сетях.
из эфирного тв шахтер сам ликвидировался.
тут и размышлять не о чем...
всегда бы так. одно время показа - а зритель сам сделает свой выбор.
ну а зрителей однозначно будет больше у Динамо!
вперёд!
Maslyaspor
Що за постановка питання взагалі! Чому Динамо і Шахтар ??? Тут 4 клуби! Які зайняли чотири перші місця минулого чемпіонату! Моя особиста точка зору така що Футболи маючи 3 канала змогли б вирішити це питання дуже просто , з транслятором 2+2 складніше , в них сітка мовлення формується складніше.Були би Футболи на такими заангажованими то я впевнений єдиний пул давно б вже існував.
Alex323
Судячи з кілоькості часу, що затратив пан Олег-
це старий пенсіонер з запліснявілими мізками, який не може нічого нового придумати крім "ПАПРІГАЙ".
Ха -ха
VAD
Ну вот и ответ на вопрос о пуле где все бы делалось в интересах одной команды...
UKRAINE FAN
Да всем как то пох.. Как будто у нас АПЛ и все смотрят все матчи. Тут хотя бы весь матчь своей команды вытерпеть.
El_Maestro
Мне кажеться настоящие почетатели футбола будут вообще смотреть в это время Барселона-Севилья или МЮ-Тоттенхэм
Олег Судак
Це все змова фокстротів,ельдорад і інших розеток.Щоб кожен вболівальник придбав собі другий телевізор. А взагалі ситуація,звичайно,дибільна.Наші в єврокубках грали в 21-15,21-45,22-00.і нічого.
Alex323
Ха-ха.
Гівновкид Олежки не діє.
Михаил Степанов
для Шахтера деньги и собственный интерес превыше всего.
olexyn
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
zzg77
Странно для Футболов, так как большинство будет смотреть Динамо с Зарёй. Шахтер будут смотреть только Палкин с Денисовым, ну и Сабо с Грачёвым.
pricolist
Конечно же странная ситуация, я б с удовольствием посмотрел оба матча в прямом эфире, а так нужно делать выбор. Вот в таких ситуациях и нужен единый транслятор (пул), чтоб клубы не сами выбирали время поединков
olexyn
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Reddit Video
Потому что гладиолус.
stopor2016
Потому , что остальное время на хвутболах занято показом АПЛ и Испании...
Анатолий Маковський
Вроди як господар і телевидиня вибирають время матчу
Олег Тимофеюк
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Олег Тимофеюк
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил