Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 27 вересня 2020, 02:26
17217
5

Фінал Суперсеріі – спірний у багатьох компонентах. Але бокс буде відмінний

Лев Кравців у передчутті повернення по-справжньому потужного боксу

| Оновлено 27 вересня 2020, 02:26
17217
5
Фінал Суперсеріі – спірний у багатьох компонентах. Але бокс буде відмінний
Boxing Scene

Фінал другого сезону Всесвітньої боксерської суперсерії в крузервейті з'явився стрімко – так же, як і був скасований. Тоді через коронавірус фінальний поєдинок був перенесений зовсім незадовго до самого поєдинку. Тепер же бій Дортикоса і Брієдіса оголосили трохи більше, ніж за тиждень до самої події.

Фінал трапився після дивного і скандального півфіналу

Другий сезон Всесвітньої боксерської суперсерії в крузервейті видавався дивною витівкою з самого початку. Безумовно, хороших боксерів там достатньо і зараз, але після відходу Олександра Усика і Мурата Гассієва він уже не здавався настільки ж цікавим. І не тільки тому, що там не було українця.

Основна проблема - відсутність фінального інтересу. У фіналі зійшлися два боксери, яких перемагали минулі фіналісти, а максимум, що вони могли розіграти - це пояси, залишені абсолютним чемпіоном. Відчуття меншовартості то там, то тут з'являлося регулярно. Не через рівень боксерів, а через усі супутні обставини. Набагато цікавіше було б побачити другий сезон, переможець якого зустрівся б з абсолютом за всі пояси, але, мабуть, керівництво WSBB не знайшло кращу категорію на той момент.

Півфінали обох фіналістів виявилися діаметрально протилежними. Дортикос вийшов битися проти американця Ендрю Табіті. Двоє серйозних панчерів у рингу - потенційно або вибухонебезпечне шоу, або страшенна нудьга. Не враховуючи результату, весь поєдинок можна описати лише другим словом. Табіті і Дортикос створили мінімум небезпечних моментів, возилися до десятого раунду, поки Юнієр не влучив. Американець моментально відключився, звільнивши кубинцеві шлях до поєдинку в Латвії.

Брієдіс же на пару із Кшиштофом Гловацьким влаштували якусь дивну вакханалію, на яку було страшно дивитися. Поєдинок розпочався і проходив на досить високих швидкостях. Екс-суперник Усика в півфіналі домінував, але враховуючи, що в рингу зійшлися два фанати порушень правил, вибухнути могло в будь-який момент. Що і сталося: Гловацьки тицьнув суперника по потилиці після команди «стоп», а той у відповідь вдарив ліктем.

Все, що було далі, не піддається поясненню. Майріс не був покараний ні за що. Ні за удар ліктем, ні за подальші дії. Він відправив суперника в нокдаун, а потім добивав ще добрих десять секунд, хоча і гонг, і команди рефері закликали його зупинитися. У підсумку, боксера з Латвії не просто не зняли з бою, а й віддали йому перемогу технічним нокаутом у третьому раунді. При цьому сам Брієдіс відкрито заявив, що чув команди рефері, але все одно продовжував бити.

Звичайно, польська команда намагалася оскаржити результат поєдинку або хоча б домогтися реваншу. У першому вони не досягли успіху, а друге довелося відкласти через фінал Суперсеріі, до якого Майріс потрапив вкрай суперечливо, і пандемії коронавірусу.

Проте, фінал все ж постраждав. Всесвітня боксерська рада (WBC) заявив, що їхній пояс розігруватися в фіналі Всесвітньої боксерської суперсерії не буде. Все через жахливий півфінал у Латвії, де місцевий боксер порушив десятки пунктів правил і все одно переміг.

Тепер у фіналі WBSS на кону не буде і статусу абсолютного чемпіона, що додатково знецінює значущість турніру в очах фанатів. Хоча бій обіцяє бути відмінним.

Поєдинок повинен вийти відмінним

Бійці в фінал вийшли чудові. У обох всього по одній поразці в кар'єрі: обидві отримані в півфіналах минулої Суперсеріі. Обидва перебували у відмінній формі до карантину. Обидва вже давно гідні бути на чолі дивізіону.

Дортикос - великий, довгорукий кубинець з відмінною школою і силою удару. 88 відсотків поєдинків Юнієр закінчив достроково (22 з 25). Робота на дистанції, тактична війна і перестрілка - шлях кубинця в перемозі над ким завгодно. Якщо дати йому пристрілятися, дати відчути дистанцію і не зуміти прорватися через обстріли джебом і важкими прямими, можна прощатися зі свідомістю.


Boxing Scene. Юнієр Дортікос

Той же Дмитро Кудряшов полетів у жорстокий нокаут, давши працювати Дортикосу так, як той хоче і не спробувавши збити темп кубинця. Двійки-трійки прямих стали лягати в голову росіянина занадто часто. Все, що далі - справа техніки. Та ж історія і з Табіті. Незважаючи на те, що Юнієр здається великим і неповоротким, зі швидкістю і різкістю ударів там все відмінно. Як тільки Ендрю відкрився під двійку, кубинець закінчив гру.

Майріс Брієдіс, у свою чергу, вміє працювати у високому темпі. Чого тільки коштувала його війна проти Усика, де він виглядав вкрай гідно і програв лише рішенням більшості суддів. При цьому латвієць - відмінний провокатор. Поєдинок проти Гловацьки - найгірше, що він міг показати, але, насправді, Брієдіс відмінно злить суперників постійними дрібними фолами. Він вміє вивести опонента з себе і взяти за рахунок навичок.

Майріс без проблем працює на ближній і середній дистанції, класно обводить захист боковими і може тут же пробити точний аперкот, після чого зміститися з лінії атаки. Чудова зброя проти такого великого і довгорукого опонента.

Так хто ж є фаворитом?

Звертаючись до котирувань букмекерів, бачимо, що господар рингу Брієдіс є явним фаворитом. На його перемогу можна поставити з коефіцієнтом 1.5. На суперника - в середньому 2.55.

Виглядає все цілком логічно. У Латвії просто так перемогу супернику не віддадуть. Дивлячись на півфінал з Гловацьким, ми можемо бути більш ніж впевнені у цьому твердженні. Крім цього, у Брієдіса є все для перемоги над кубинцем. Він може діяти так, як Гассієв, тільки ще обережніше. Зрозуміло, що зрубати Дортикоса - завдання не з легких. Мурат бомбардував його всі дванадцять раундів і виграв тільки технічним нокаутом, зваливши опонента тричі. А той ще і відстрілювався по ходу справи.


Boxing Scene. Майріс Брієдіс

Майріс вміє працювати на середній дистанції комбінаціями. У нього дуже непогані робота корпусом і захист. Якщо вийде перевести бій в постійну боротьбу на середній і ближній, змусити Юнієра задкувати і не давати тому влаштовувати бомбардування прямими, у Брієдіса буде дуже багато шансів на перемогу.

Ключ же Дортикоса в роботі передньою рукою, важких правих прямих і готовності до темпу Майріса. Кубинець може зловити будь-кого і коли завгодно, але для цього потрібно постійно зберігати сили під постійним бомбардуванням опонента.

Незважаючи на всі відчуття вторинності і занадто раннього другого сезону Суперсеріі в крузервейті, фінал гідний того, щоб у суботу ввечері відкласти всі справи і сісти дивитися по-справжньому класний бокс.

Поєдинок Майріс Брієдіс - Юнієр Дортікос відбудеться в суботу, 26 вересня, в Мюнхені. Орієнтовно бій почнеться о 22:00 за київським часом.

Оцініть матеріал
(54)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Тренер Нганну назвав головну помилку Ф'юрі в поєдинку проти Франсіса
Бокс | 23 квітня 2024, 19:17 1
Тренер Нганну назвав головну помилку Ф'юрі в поєдинку проти Франсіса

Олександр Захожий вважає, що Тайсон не мав починати гратися з опонентом

ВІДЕО. Чемпіонат U19. Шахтар забив чотири м'ячі ЛНЗ
Футбол | 26 квітня 2024, 06:09 1
ВІДЕО. Чемпіонат U19. Шахтар забив чотири м'ячі ЛНЗ

«Гірники» без проблем розібралися із суперником

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ihor7003
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Frank Piter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
ihor7003
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
temamx2727
И почему я только сегодня узнаю за этот бой?))
K_Sarioglo@i.ua
Вообще-то финал вроде как состоится в Мюнхене, а не в Риге. Исправьте, пожалуйста.
А так, в общем да, со всем можно согласиться.