Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 28 вересня 2020, 11:03
26923
1

Ісраель Адесанья – Пауло Коста. Прогноз і анонс на бій

Головний бій турніру UFC 253

| Оновлено 28 вересня 2020, 11:03
26923
1
Ісраель Адесанья – Пауло Коста. Прогноз і анонс на бій
twitter.com/ufc

Цими вихідними, в ніч проти неділі, UFC повертається на «Бійцівський острів» в Абу-Дабі (ОАЕ). На арені «Flash Forum» пройде PPV-турнір UFC 253, який прикрасять відразу два титульні поєдинки. У ко-мейн івенті Ян Блахович і Домінік Рейєс визначать нового чемпіона у напівважкій вазі, а в фінальному бою вечора чемпіон у середньому дивізіоні Ісраель Адесанья битиметься з Пауло Костою.

Передматчеві розклади

За свою історію UFC бачив небагато титульних поєдинків між двома непереможеними бійцями. Останнім таким прикладом був захист Рашадом Евансом титулу в напівважкій вазі проти Ліото Мачіди більше десяти років тому, тоді все закінчилося коронуванням нового чемпіона.

Адесанья, як і багато інших бійців, піднявся на вершину UFC кар'єрними сходами. Він дебютував у промоушені в 2018 році і з тих пір виграв кожен з восьми поєдинків. У квітні 2019 року він у видовищному поєдинку завоював тимчасовий титул, перемігши суддівським рішенням Келвіна Гастелама. Через півроку Адесанья став беззаперечним чемпіоном після того, як відправив у нокаут Роберта Віттакера на UFC 243. А в березні на UFC 248 відбувся його дебютний захист - Адесанья виграв у Йоеля Ромеро одноголосним рішенням суддів у одному з найнудніших титульних поєдинків в історії UFC.

Коста має приголомшливе резюме - рекорд 13-0 з 11 перемогами нокаутом. У 2017 році він почав кар'єру в UFC, нокаутувавши перших чотирьох суперників, включаючи екс-чемпіона UFC Джоні Хендрікса і Юраю Холла. У серпні 2019 року на UFC 241 Йоель Ромеро став першим бійцем, якого Коста не зміг фінішувати в ММА. Паулу здобув перемогу одноголосним рішенням суддів у видовищній сутичці і отримав статус претендента №1, проте операція на біцепсі надовго вибила його з колії, тому він був змушений поступитися Ромеро «правом першої ночі» з Адесаньєю.

Прогноз амбасадора Parimatch Марини Мороз:

«Зустріч бійців, які не мають в своїй кар'єрі поразок. Чемпіон Адесанья профільний кікбоксер, який володіє видовищною ударною технікою. У нього хороший захист від боротьби і в активі 19 перемог, з яких 14 нокаутом. Це говорить про ударну потужність чемпіона.

Коста володіє бійцівської базою бразильського джиуджитсу. У нього має 13 перемог, з яких 11 були здобуті нокаутом. Два нокаутери в клітці - і це дає нам право припускати, що бій не триватиме всі 5 раундів. Кості складно буде виграти за очками у більш технічного чемпіона, і я припущу, що бразилець шукатиме перемогу в ближньому бою, але буде зупинений більш досвідченим ударником Адесаньєю. Моя ставка: перемога чемпіона нокаутом».

Прогноз бренд-амбасадора Parimatch Ярослава Амосова:

«У цьому бою зійдуться два дуже крутих спортсмена! Дуже цікаво, що ніхто ще не програвав в професійних боях. Тому хтось точно втратить свій нуль у графі поразок.

Чемпіон непередбачуваний, завжди може здивувати якимсь рідкісним ударом, також дуже добре дихає в боях.

Але в цьому бою я віддам перевагу Пауло Кості. Мені здається, що він не поступається в кардіо, дуже потужний, впевнено б'є, думаю, і боротьба у нього трохи краще, ніж у Адесаньї. Ну, а бій покаже, хто буде переможцем».

Сильні сторони

Стилістично Адесанья багато в чому нагадує легенду UFC Андерсона Сільву, коли той був на піку кар'єри. Як і Сільва, нігерієць із Нової Зеландії використовує вивірені, прицільні удари для знищення своїх суперників, демонструючи при цьому неймовірні рефлекси, що дозволяє йому уникати відповідного покарання. Але, як показав бій з Гастеламом, в Адесанью можна влучити. Однак, як і у пікового Сільви, у нього також гранітна щелепа, і дуже часто на випади суперників він відповідає неприємною контратакою.

Як не дивно для чинного чемпіона UFC, є ще багато питань про гру Адесаньї, на які потрібно отримати відповіді. Він ніколи не був повалений суперником на землю, і тільки Марвін Ветторі по-справжньому перевіряв його у клінчі.


twitter.com/ufc. Ісраель Адесанья

Однак малоймовірно, що Коста протестує його в цих аспектах. «Ластик» прийшов у третій сезон TUF: Brazil з репутацією грепплера, оскільки у відборі він переміг гільйотиною свого суперника. Але з моменту прибуття в UFC в 2018 році він зарекомендував себе як неймовірно сильний ударник.

Коста - візуально один з найбільш страшних бійців в UFC, в цьому він схожий на Алістара Оверіма зразка 2010 року. Як і «Рим», Коста переслідує свого опонента з постійним пресингом, викидаючи потужні панчі в голову і тулуб, одночасно намагаючись розбити його в клінчі колінами і ліктями.

Коста відрізняється від Оверіма тим, що, судячи з його бою з Юраєю Холлом і Ромеро, у нього досить міцне підборіддя. Оверім ніколи добре не тримав удар, але Коста, неодноразово пропускаючи серйозні удари від Ромеро, не переставав йти вперед. Звичайно, він сильно виснажився в тому бою, але він також наніс неймовірну кількість ударів по кубинцеві в спробі фінішувати його, чого не робив з ним жоден інший противник, включаючи Адесанью.

Прогноз на бій

По суті, цей бій повинен зводитися до двох простих питань. Чи зможе Коста перевести Адесанью в партер і побити його там до зупинки? Або чи зможе «Останній Стайлбендер» зловити суперника гострими контратаками, коли той буде намагатися рухатися вперед, відправивши його в нокаут або довівши справу до перемоги за очками?

Неймовірно складно зробити якийсь вибір, тому що ми ніколи раніше не бачили, як хтось із них програвав, і жоден з них ще не зустрічався з таким противником, як у ці вихідні.


twitter.com/ufc. Пауло Коста

Однак Х-фактором цілком може стати здатність Кости боротися. Звичайно, він насправді ще не задіював свої грепплерські навички в UFC, але в його рекорді є перемога сабмішном. Ми бачили, як він переводив униз своїх суперників на TUF, і Адесанья, можливо, не очікує, що бразилець атакує його таким чином. Навряд чи у Кости вийде змусити чемпіона постукати, але руйнівна робота граунд-енд-паундом цілком можлива.

Адесанья більш витривалий, але з огляду на стиль Кости, бій може не пройти всю дистанцію. Вважаємо, що, як і 11 років тому в бою Еванса і Мачіди, ми побачимо становлення нового чемпіона UFC.

Перемога Кости технічним нокаутом у 3-му раунді

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Миколенко розповів про нефутбольне хобі. Воно не подобається його дружині
Футбол | 28 квітня 2024, 13:46 2
Миколенко розповів про нефутбольне хобі. Воно не подобається його дружині

Український захисник «Евертона» грає в комп'ютерні ігри замість риболовлі

Забарний очолив цікавий європейський рейтинг у категорії до 21 року
Футбол | 28 квітня 2024, 12:05 16
Забарний очолив цікавий європейський рейтинг у категорії до 21 року

Український захисник «Борнмута» не пропустив жодної хвилини в цьому сезоні АПЛ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vital
Сміливий прогноз, з яким важко погодитися...