Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат України
| Оновлено 23 вересня 2020, 14:58
1221
0

Літній чемпіонат України. Тищенко виграв гонку переслідування

Другим став Богдан Цимбал, третім — Руслан Ткаленко

| Оновлено 23 вересня 2020, 14:58
1221
0
Літній чемпіонат України. Тищенко виграв гонку переслідування
biathlon.com.ua. Артем Тищенко

У другій змагальний день літнього чемпіонату України з біатлону в Чернігові проходять гонки переслідування. Першими на дистанцію вийшли чоловіки. Переможець вчорашнього спринту Артем Прима рішенням тренерів команди був звільнений від гонки переслідування, і сьогодні можливість поборотися за золото відкрилася для інших хлопців.

Але спочатку здавалося, що боротьби не вийде. Богдан Цимбал зі старту мав значну перевагу над суперниками і після двох рубежів в стрільбі лежачи, де він промахнувся всього один раз, тільки нарощував перевагу. Але стрільба стоячи у Богдана вийшла не найліпшим чином: на третьому рубежі він допустив два промахи, дозволивши впритул підібратися до себе Артему Тищенку, який перші 15 пострілів провів без штрафу!

Розв'язка персьюта пройшла в найкращих традиціях контактних гонок: на вирішальну стрільбу Цимбал і Тищенко прийшли разом — Артем навіть зайняв першу установку і свій перший постріл також зробив раніше. Напруга моменту не дозволила чернігівському спортсмену зробити четвертий «нуль», але навіть два промахи не стали трагедією, оскільки Богдан відповів трьома колами штрафу. На фінішному колі змінити ситуацію у Цимбала вже не вийшло, і Тищенко впевнено переміг, обмінявши сьоме місце спринту на золото гонки переслідування!

На останньому з решти призових місць по ходу гонки був справжній калейдоскоп: Доценко, Труш, Семенов — всі претендували на медаль. Але «бронза» дісталася Руслану Ткаленку, який зробив маленьке диво на останньому колі, не тільки відігравши значне відставання від Віталія Труша, а й зробивши комфортний запас до фінішу. Віталік залишився четвертим, Сергій Семенов повторив вчорашній п'ятий результат, а на шосте підсумкове місце з 16-го стартового прорвався Тарас Лесюк.

Гонка переслідування. Чоловіки

1. Артем Тищенко (0+0+0+2) 33:31
2. Богдан Цимбал (1+0+2+3) +22
3. Руслан Ткаленко (1+1+1+1) +41
4. Віталій Труш (0+1+2+1) +51
5. Сергій Семенов (0+0+1+3) +1:29
6. Тарас Лесюк (0+ 2+1+1) +2:30

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.