Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 23 вересня 2020, 15:25
1285
0

Ольборг - Мотор. Прогноз і анонс матчу Ліги чемпіонів

Запоріжців чекає випробування найсильнішою командою Данії

| Оновлено 23 вересня 2020, 15:25
1285
0
Ольборг - Мотор. Прогноз і анонс матчу Ліги чемпіонів
ГК Мотор

Гра «Ольборг» - «Мотор» відбудеться в середу, 23 вересня, в Данії. Початок поєдинку о 19.45 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал «Спорт 1».   

Свій перший єврокубковий виїзд в нинішній Лізі чемпіонів «Мотор» здійснить в Данію, де йому належить помірятися силами з чемпіоном цієї північної країни - «Ольборгом».  

В останні роки червоно-білі (саме такі клубні кольори носить «Ольборг») стають справжнім грандом у себе на батьківщині. Незважаючи на довгу історію клубу, всі основні успіхи прийшли до нього в нещодавньому минулому. За останні десять сезонів «Ольборг» п'ять разів ставав чемпіоном Данії (2010, 2013, 2017, 2019, 2020) і один раз виграв національний Кубок (2019).

Успішний виступ на внутрішній арені дозволив команді позмагатися з кращими клубами Європи в Лізі чемпіонів, причому не безуспішно. Данці тричі з п'яти спроб пробивалися в топ-16 турніру і у них є всі можливості для того, щоб повторити цей результат в нинішньому, шостому для себе виступі.

Особливо на славу вдалася «Ольборгу» минула Ліга чемпіонів. По ходу групового турніру данці двічі здобули перемоги над німецьким «Фленсбургом», гідно поборолися з іспанською «Барселоною», зіграли внічию з угорським «Піком», здобули перемоги над рівними за класом командами і посіли підсумкове четверте місце в групі, пропустивши вперед тільки грандів європейського гандболу. Отримавши в суперники по 1/8 фіналу цілком прохідний португальський «Порту» данці серйозно розраховували на перший в історії команди вихід до чвертьфіналу турніру, але їхні плани зруйнував коронавірус.

Склад у «Ольборга» досить рівний і в ньому небезпеку може нести кожен з гравців основної ротації. За іменами в ньому виділяються два представника задньої лінії, ветерани данського гандболу Хенрік Мольгаард (35 років) і Мадс Крістіансен (34 роки). Перший ще нещодавно відіграв три сезони в зірковому французькому «ПСЖ», де був далеко не на останніх ролях, а другий - після довгих виступів за найкращі клуби Данії відправився грати в Бундеслігу, де також провів три сезони. Обидва гравці поповнили склад «Ольборга» влітку 2019 року і зіграли дуже велику роль в успішному виступі данців в минулому сезоні.

У першому турі нинішньої Ліги чемпіонів «Ольборг» в гостях обіграв словенський «Цельє» - 31:29. Найрезультативнішим у складі данського клубу став лінійний Магнус Йенсен, на рахунку якого сім м'ячів. У національному чемпіонаті «Ольборг» до нинішнього моменту зіграв чотири зустрічі і у всіх здобув перемоги. Такий блискучий результат дозволяє суперникам запорожців впевнено очолювати турнірну таблицю внутрішньої першості.

«Мотор» відправився в Данію не в оптимальному складі (відсутні травмовані Геннадій Комок та Максим Бабічев), але з пристойним посиленням. Після травми відновився і рветься допомогти команді досвідчений правий крайній Юрій Кубатко і готовий дебютувати в «Моторі» один новачок клубу. Команду посилив легіонер з Іспанії Карлос Моліно Косано, який виступає на позиції лівого напівсереднього. Іспанець має багатий досвід виступів в єврокубках, а в сезоні 2015/2016, захищаючи кольори іспанської «Ла Ріохи» грав проти «Мотора» в Лізі чемпіонів і закинув у ворота запоріжців шість м'ячів.

Варто відзначити, що в сезоні 2014/2015 запорожці вже грали з «Ольборгом» в Лізі чемпіонів і на груповому етапі команди обмінялися виїзними перемогами. Спочатку «Мотор» поступився данцям в Києві - 25:28, а після взяв переконливий реванш у лігві «Ольборга» - 36:30.

Незважаючи на те, що це буде поєдинок всього лише другого туру найсильнішого клубного турніру Європи і вся боротьба за плей-оф ще попереду, успішний результат в ньому дуже важливий для обох команд. І український, і данський клуб поступаються за силою фаворитам і з дуже великою часткою ймовірності поведуть боротьбу за одне з останніх прохідних місць в плей-оф. Тому перемога над прямим конкурентом вже зараз дуже важлива з турнірної точки зору. Побажаємо запоріжцям привезти цю перемогу з дуже непростого виїзду.

Прогноз Sport.ua: перемога «Ольборга».

Sport.ua проведе текстову онлайн-трансляцію матчу «Ольборг» - «Мотор».

 
  • 1,23
  • 14,00
  • 5,65
Сделать ставку
 
  • 1,22
  • 13,50
  • 5,50
Сделать ставку
 
  • 1,2
  • 12,0
  • 6,2
Сделать ставку

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.