Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 24 вересня 2020, 13:26
1820
0

Як виграти матч, в якому перевага по грі була у суперника

«Металіст 1925» здобув три важливі очки в непростому домашньому матчі з «Агробізнесом»

| Оновлено 24 вересня 2020, 13:26
1820
0
Як виграти матч, в якому перевага по грі була у суперника

Матч «Металіста 1925» проти волочиського «Агробізнесу» був дуже принциповим і важливим для обох команд. По-перше, обидві команди в цьому сезоні поставили собі за мету підвищення в класі, і матч, як то кажуть, був не за 3, а за 6 очок. Адже головне не тільки самому заробити три бали, але і не дати їх взяти конкуренту, який претендує на одну з путівок в УПЛ. По-друге, харків'яни в минулому сезоні програли «Агробізнесу» обидва матчі із загальним рахунком 0:6, а позаминулому, було навпаки, тоді команда з Хмельниччини поступилася харків'янам в двох поєдинках із загальним рахунком 0:4. І питання стояло руба - чи зуміють підопічні Кривенцова реваншуватися за минулий сезон або підопічні Чижевського продовжать переможну серію. До речі, це була дуель двох тренерів, котрі зовсім недавно очолили команди. Олександр Чижевський прийняв команду з Волочиська в січні цього року, а Валерій Кривенцов тільки в серпні прийняв «Металіст 1925» під своє управління.

 «Металіст 1925» проводив другий домашній матч і вдруге з обмеженою кількістю глядачів. На першій «домашці» було присутнє 1803 вболівальника, на матч з «Агробізнесом» прийшло 2512 шанувальників команди. Варто зазначити, що у Чижевського колектив більш зіграний, там не було такого оновлення складу, як у «Металіста 1925». У харківську команду в коротке міжсезоння влилося відразу 12 нових гравців. У заявці «Металіста 1925» на цю гру були присутні відразу 10 новачків команди цього сезону. До речі, з 12 новачків п'ятьом (Холоду, Резепову, Пецу, Ндукве і Максиму Коваленко) ще не виповнилося навіть 21-го року. А Антону Калайтану і Роману Толочку тільки недавно виповнився 21 рік. Троє новачків, які постарше (Жичиков, Гошкодеря, Кравченко) вийшли в стартовому складі, а ще троє (Холод, Коробка, Толочко) виходили на заміну в другій половині гри.

Олександр Чижевський вивів команду на цей матч у звичній схемі: 3-4-2-1 з парою опорних - Дідик і Косовський. Молодий коуч харків'ян Кривенцов кардинально змінює стиль гри харків'ян, який був за попереднього тренера Демченка. Зараз команда рідко використовує короткий пас, зараз багато забігів вперед і багато довгих передач і навісів. Тобто малюнок гри зовсім інший. Краще поєдинок розпочали гості, які відразу ж заволоділи ініціативою. На 10-ій хвилині нападник «Агробізнесу» Сергій Петров небезпечно пробив по воротах Сидоренка, але круглий пролетів повз. Потім були моменти у Гагуна і знову у Петрова, але господарів виручив воротар. В самому кінці першої половині гри господарі створили хороший момент, і це був перший удар харків'ян по воротах гостей. Небезпечно пробивав Ченбай, але голкіпер гостей Мозиль був напоготові і відбив удар.

Другий тайм «Металіст 1925» почав дуже активно, подавши два кутових і заробивши пенальті на 48-й хвилині матчу. До одинадцятиметрового привела комбінації у виконанні харківських бразильців і фол Дідика на Лукасі буквально на лінії штрафного майданчика. До точки, виконувати вирок, підійшов капітан харківської команди Ямполь. До цього, в попередньому сезоні, Ярослав тричі бив пенальті, і всі удари були точними. Але тут капітану «Металісту 1925» не вдалося перехитрити Мозиля, і м'яч після торкання рук воротаря гостей вдарився об штангу. Але від штанги круглий відлетів точно на ногу Ямполю. І Ярослав з другої спроби вразив ворота і вивів свою команду вперед.

«Агробізнес» кинувся відіграватися і знову заволодів ігровою ініціативою. Але довгий час нічого попереду у гостей не виходило. Чижевський випустив на поле свіжих гравців - Грушу і Семенюка. І після 77-ї хвилини «Агробізнес» включився на повну. Але господарів поля знову виручив Сидоренко, відбивши небезпечні удари Когута і Груші. Гості потужно атакували в кінцівці гри, в деяких моментах переходячи на половину поля харків'ян всім складом, крім воротаря. Але це був, мабуть, вечір воротаря «Металіста 1925» Дениса Сидоренка, він відбивав всі удари гравців «Агробізнесу».

За кількістю ударів, звичайно, гості перевершили господарів майже вдвічі: 14 ударів по воротах у волочиської команди і 8 у «Металіста 1925». У рамку воріт підопічні Чижевського зробили 6 «пострілів», в той час, як господарі били в площину воріт Мозиля всього 3 рази.

Після гри Валерій Кривенцов залишився незадоволений грою своєї команди, сказавши, що грали його футболісти дуже погано, але при цьому взяли три очки, що не може не радувати, бо, за словами коуча харків'ян, супроти них грав найсильніший клуб Першої ліги цього сезону.

_

Металіст 1925 - Агробізнес 1:0

Гол: Ямполь (49)

На 49-й хвилині Ямполь не забив пенальті (воротар).

Металіст 1925: Сидоренко, Жичиков, Шершень, Гошкодеря, Ченбай, Кольцов, Савін (Чідера 90 + 2), Ямполь, Кравченко (Толочко 71), Лукас Вентура (Коробка 76), Дерек Фрейтас (Холод 82).

Агробізнес: Мозиль, Гагун, Юхимович, Курило, Слотюк, Когут І., Когут М., Дідик (Груша 62), Косовський, Черненко (Семенюк 76), Петров (Семенець 82).

Попередження: Дерек (29) - Юхимович (60).

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.