Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат України
| Оновлено 27 вересня 2020, 08:54
1547
0

Артем ПРИМА: «Медаль Олімпійських ігор в естафеті? Все можливо»

Найкращий спринтер літнього чемпіонату України в Чернігові - про свою перемогу

| Оновлено 27 вересня 2020, 08:54
1547
0
Артем ПРИМА: «Медаль Олімпійських ігор в естафеті? Все можливо»
Sport.ua

Один з лідерів чоловічої збірної України з біатлону Артем Прима дав інтерв'ю Sport.ua після перемоги в спринті на літньому чемпіонаті України в Чернігові.
 
- У нас зараз підготовчий період. Ми цілеспрямовано готуємося до зими. Хороші і тривалі тренування, і силові. Вся підготовка йде на зиму. А це для нас контрольні старти, щоб ми могли перевірити себе, в якій формі ти знаходишся на даний момент. Не більше того. Тобто ніхто жодних завдань не ставив. Потрібно просто пробігти, постаратися чисто відпрацювати на вогневому рубежі, ну і подивитися, в яких кондиціях знаходишся на даний момент.
 
- Відсутність закордонних підготовчих зборів сильно вплине на результати взимку?
- Про це можна буде зробити висновки вже взимку, коли пройдуть старти. Зараз важко щось сказати. У попередні роки ми весь час готувалися в Європі, оскільки в Україні немає нормальних баз. Слава Богу, зараз ми перевірили в Сянках, там хороша база, хороші умови. Буквально ще 2 кілометри роллерки докласти і буде взагалі здорово. Ця база в даний момент найкраща в Україні. Нехай вона і не наша, а паралімпійська, тобто не чисто для біатлону її робили, але, тим не менш, вона нас прийняла, ми там добре попрацювали. Провели чотири збори, дуже дякуємо. Подивимося, як воно буде після зими.
 
- Ви повинні були виступити в Тернополі на шоу-гонці, але її відмінили. Як поставилися до цього і як вам ідея змагань в такому форматі?
- Такі гонки - це добре, і добре, що хоча б одне місто зробило крок вперед. І керівництво міста, і Діма Підручний старався, і інші хлопці допомагали її провести. Дуже шкода, що не вдалося її провести, тому що потрібно робити вищу популярність біатлону. Тому що це такий вид спорту, думаю, дуже цікавий. У світі багато хто дивиться. Такими шоу-гонками можна залучити не тільки уболівальників, молодь, а й спонсорів. Думаю, інтерес буде рости божевільний. Так що дуже шкода, що не вийшло. Сподіваємося, що в наступному році щось таке буде проводитися і в Тернополі, і в інших містах нашої країни. Ми всі хлопці і дівчата із задоволенням би там виступили. Нам це тільки в плюс.
 
- Вийти на рівень подібних гонок в Гельзенкірхені і Вісбадені реально?
- Та все реально. Немає ніколи жодних планок, які не можна поліпшити. Завжди можна зробити краще. Я вважаю, що можна підкорити будь-які вершини, якщо до цього йти.
 
- З нового сезону забороняють використання фтору в біатлоні. Позитивно чи негативно до цього ставитеся?
- Важко сказати, немає жодних думок. Багато що говорять, багато про що пишуть. Прийде зима, буде якесь зібрання зі спортсменами. Тобто більш детально все скажуть, тому що це так навколо все. Начебто так, але не на 100 відсотків. Тобто начебто заборонили, але ближче до стартів скажуть. Може спробуємо, і тоді вже буде видно, наскільки це добре чи погано.
 
- У минулому сезоні в Нове-Мєсто ви посіли друге місце в естафеті на етапі Кубка світу. Чи можна замахнутися на медаль Олімпійських ігор-2022 в Пекіні?
- Це біатлон. Не можна сказати, що щось неможливо. Можливо, в принципі, все. Якщо естафетна четвірка спрацює, то може бути хороший результат, а там вже Богу видно.
 
Денис ШАХОВЕЦЬ з Чернігова
 

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.