Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 22 вересня 2020, 14:42
2333
1

Абрамович купував гравців конкурентів Челсі через офшорну компанію

Власника лондонського клубу запідозрили в порушенні правил ФІФА

| Оновлено 22 вересня 2020, 14:42
2333
1
Абрамович купував гравців конкурентів Челсі через офшорну компанію
ФК Челсі. Роман Абрамович

Власник лондонського «Челсі» Роман Абрамович через офшорну компанію купував гравців у командах-конкурентах «синіх», повідомила компанія BBC з посиланням на документи американської фінансової розвідки. У двох матчах Ліги чемпіонів 2014-го року Абрамовичу частково або повністю належали «12 гравців на полі».

Абрамович інвестував в гравців інших команд через компанію, що базується на Британських Віргінських островах. Про це говорять звіти про підозрілі транзакції, що надійшли від банків в FinCEN — спеціальний підрозділ по боротьбі з фінансовими злочинами у складі міністерства фінансів США.

Йдеться про компанію Leiston Holdings, яка використовувала заборонену тепер практику TPO (third-party ownership, «володіння третьою стороною»). Вона має на увазі, що інвестори купують частку майбутньої трансферної вартості футболіста у клубів, яким потрібні гроші. У число гравців, правами на яких частково володіла Leiston, входив Андре Каррільо. У складі лісабонського «Спортінга» він грав проти «Челсі» в Лізі чемпіонів в 2014-му році. У двох матчах групового етапу турніру Абрамовичу частково або повністю належали «12 гравців на полі». У виїзному поєдинку «Челсі» обіграв «Спортінг» з рахунком 1:0, в домашньому взяв гору з рахунком 3:1.

29-річний Каррільо виступав за «Спортінг» з 2011-го по 2016-й роки. Зараз контракт гравця належить «Бенфіці», а сам він на правах оренди виступає за саудівський клуб «Аль-Хіляль».

Практика TPO була заборонена в англійській Прем'єр-лізі з 2008-го року. З 2015-го її також заборонила ФІФА. «Той факт, що транзакції могли бути конфіденційними, не означає, що вони були незаконними або порушували будь-які діючі правила або положення», — заявила BBC представник Абрамовича. Вона підкреслила, що переводи «відносяться до періоду до того, як ФІФА змінила свої правила».

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
DKTheBest2
Схоже що й в ізраїльському паспорті Абрамовича срепи затріщали.