Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 22 вересня 2020, 14:54
967
1

В Англії стартував European Masters

Юліан Бойко поступився Джадду Трампу в першому раунді

| Оновлено 22 вересня 2020, 14:54
967
1
В Англії стартував European Masters
wst.tv. Ніл Робертсон

В англійському Мілтон-Кінсі розпочався другий рейтинговий турнір сезону. Втім, перший - Ліга чемпіонів - хоча і стартував раніше, але завершиться тільки в кінці жовтня (до слова, фінал буде зіграний тут же, в Мілтон-Кінсі; поки ж гравці проводять перший груповий етап). А от переможець European Masters стане відомий вже 27 вересня.

Формат турніру класичний: 128 снукеристів почнуть з 1/64 фіналу. Поєдинки аж до чвертьфіналу гратимуться до 5-ти перемог. Півфінали зіграють до 6-ти, а фінал - до 9-ти виграних фреймів. Призовий фонд склав 407 тис. фунтів, з них 80 тис. дістануться переможцеві, а 35 - фіналісту. Автор найбільшої серії отримає бонус у розмірі 5 тис. фунтів.

Перший ігровий день особливих несподіванок не приніс. Чинний володар титулу, Ніл Робертсон, обіграв Санні Акані (5:3). Виграли свої матчі Джек Лісовський, Алістер Картер, Люка Бресель, Кайрен Вілсон, Скотт Дональдсон, Меттью Селт. Марк Вільямс продемонстрував відмінну форму. У поєдинку з Ешлі Хагіллом (5:0) він оформив 3 сенчурі і серію в 82 очка. Відносно несподіваними стали поразки Курта Мафліна (програв Мартіну О'Доннелу 3:5) і Ноппона Саенгхама (поступився №97 посіву Аллану Тейлору, який за кар'єру жодного разу не пробивався далі 1/16 фіналу). Головною ж сенсацією першого дня змагань став виліт Джона Хіггінса. Він у впертій боротьбі поступився Мартіну Гоулду (4:5), причому всі 9 фреймів суперники завершували півсотеннимі брейками.

Ну і не можна не сказати про дебют в Світовому турі наймолодшого в історії снукериста. Юліан Бойко, який тільки наступного дня відзначав 15-річчя, зустрічався з Джаддом Трампом. На жаль, українець не зміг впоратися з нервами, допускав величезну кількість помилок у найпростіших ситуаціях. Тож кращий гравець минулого сезону (за версіями журналістів і вболівальників) без проблем виграв - 5:0. Трампу знадобилося для цього лише 48 хвилин. Відзначимо, що Джадд вже почав сезон, вигравши свою групу на першому етапі ЛЧ, тоді як українцю доведеться провести свої матчі в цьому турнірі лише 5 жовтня. Джадд, до речі, оформив свій перший сенчурі в поточному сезоні, в 4-й партії матчу з Бойком набравши 105 очок за підхід.

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Сергей Журавко
Жаль мальца.Ну ничего,пусть набирается опыта.Может в ЛЧ выстрелит.