Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Італія
| Оновлено 20 вересня 2020, 02:07
3323
6

Тріумф Юве, гонитва Конте, ренесанс Мілана. Чого чекати від сезону Серії А

Sport.ua представляє прев’ю чемпіонату Італії сезону 2020/2021

| Оновлено 20 вересня 2020, 02:07
3323
6
Тріумф Юве, гонитва Конте, ренесанс Мілана. Чого чекати від сезону Серії А
Твіттер Ювентуса

Минулий сезон Серії А був незвичайним лише з точки зору організаційних моментів: через паузу, пов'язану з епідемією коронавірусу (яка тривала три місяці), чемпіонат завершився рекордно пізно - першого серпня. Але на цьому несподіванки закінчуються: найкращою командою країни дев'ятий рік поспіль став «Ювентус». І нехай нікого не бентежать підсумкові цифри в графі «очки», які стверджують про те, що другий «Інтер» відстав від першого «Юве» лише на один бал, а «Аталанта», яка фінішувала третьою - на п'ять. На жаль, такий невеликий відрив - показник не стільки серйозної конкуренції на фініші сезону, скільки того, що, вирішивши свої турнірні завдання, «Стара синьйора» в останніх турах дозволила собі грати «на розслабоні».

З точки зору чемпіонської інтриги і новий сезон, найімовірніше, пройде під знаком домінування «Ювентуса». Хоча, здається, вперше за останні років сім туринському гранду буде по-справжньому складно.

«Ювентус»

І складності ці пов'язують, в першу чергу, з персоною нового наставника. До речі, так уже виходить, що «бьянконері» вже третій сезон поспіль починають з новим тренером. У минулому сезоні команду очолював Саррі, перед цим - Аллегрі, зараз же тренерський місток довірили Пірло. Саме в колишньому легендарному футболістові «Юве» і збірної Італії багато хто бачить «ахіллесову п'яту» незмінного чемпіона Італії. Справа в тому, що 41-річний Андреа - абсолютний дебютант на тренерському містку. Причому дебютує він не в якому-небудь «Сассуоло» або «Удінезе», а в беззастережно кращій команді країни. Це і величезна відповідальність, а ще більше - тиск.


Твіттер Ювентуса. Андреа Пірло

Попередник Пірло - Саррі - в результаті так і не зміг впоратися з подібним тиском, хоча, як тренер, мав незрівнянно більший досвід і авторитет. Пірло ж в зв'язку з цим може похвалитися тільки «туринським серцем». Цього немало, але чи вистачить для такої складної місії? Ще дві проблеми «Юве» - суто ігрові: дуже віковий захист і поки що відсутність партнера для Роналду і Дібали в атаці. Ігуаїн пішов, але Суарес, Джеко (або хто-небудь ще) не прийшов. Хоча в зв'язку з цим все можна виправити: трансферне вікно на Апеннінах відкрите до п'ятого жовтня, так що обов'язково когось ще куплять - найбільший бюджет у Серії А дозволяє комплектуватися по-царськи. Саме останній фактор і переважить, на наш погляд, в підсумкову користь «Юве» в чемпіонській гонці.

Хто буде пити кров «Ювентусу»?

В першу чергу той, хто «його породив». Мається на увазі Антоніо Конте, на чолі з яким «Юве» здобув перші три з нинішніх дев'яти поспіль чемпіонств. Колишній капітан «біло-чорних» свого часу залишав команду через брак мотивації і бажання придбати новий досвід. Зараз тренерська доля закинула його в «Інтер». З мотивацією у Конте зараз все в повному порядку. Та й з його командою - теж: доведено і виступами в Лізі Європи, і на внутрішній арені.


Твіттер Інтера

З Лаутаро і Лукаку «Інтернаціонале» бачиться головним конкурентом «Юве» в новому сезоні. Але в цілому рівень туринців вище, і для того, щоб з ними конкурувати, міланцям потрібно обов'язково посилити дві-три позиції в середині поля і в захисті. Чи зможуть?

А що ж ще один міланський гранд?

У зв'язку з цим змішані почуття. З одного боку, «Мілан» практично ідеально провів заключну частину минулого сезону, вигравши після коронавірусної паузи дев'ять з 12 матчів. У зону Ліги чемпіонів така спритність потрапити не дозволила тільки тому, що відставання від першої четвірки на момент відходу на вимушений простій було майже катастрофічним. Але, з іншого боку, нинішній «Мілан» все одно залишається «річчю в собі»: ця команда якщо і здатна на велике, то разово, не на тривалій відстані. Легендарний Ібрагімович - це їхнє все. Добре, але замало, бо великому шведу вже під сорок. Піолі на чолі - теж якось не особливо вражає. Так, підписали шалено талановитого Тоналі, але все одно «россонері» з точки зору міцності складу поступаються і «Інтеру», і «Юве». Але ось поборотися за топ-4 вони зможуть. Наш прогноз: «Мілан» в підсумковій таблиці буде в четвірці.


Твіттер Мілана

Що буде з «Аталантою»?

Тут все теж непросто. Минулий сезон для «богині» - фантастичний. Дебютувавши в Лізі чемпіонів, бергамаски ледь не пробилися в півфінал - не вистачило кількох секунд. Поряд з «Міланом», «Аталанта» стала справжнім відкриттям другої частини сезону. Та й підсумкові 98 забитих м'ячів в чемпіонаті говорять самі за себе. Але ось чи здатна команда нашого Маліновського знову шуміти, дивувати і доводити? Хотілося б, щоб одна з найбільш самобутніх команд Європи продовжувала жити в своїй казці. Хоча з цього приводу наш прогноз буде не надто втішним. Здається, що, все ж, «Аталанта» пройшла свій пік. Лідери команди вже далеко не хлопчики, їм за тридцять. До того ж, незрозуміло, як проявить себе депресований Ілічіч.

Так, може ще крутіше зіграти Маліновський, але потрібно розуміти, що «Аталанта» - не монстр за образом і подобою «Юве» чи «Інтера». Це в першу чергу рукотворна, тренерська команда. Радше за все, Гасперіні вже вичавив з неї максимум. Тому зараз її максимум - зона Ліги Європи.

А що думають у Вічному місті?

«Лаціо» в першій частині сезону і в другій - дві великі різниці. У першій - це реальний конкурент «Ювентуса» в боротьбі за «золото», в другій - скоріше конкурент «Ромі». Команду Сімоне Індзагі від випадання з топ-четвірки врятував лише серйозний очковий багаж, здобутий до карантинної паузи. Що зараз з себе представляють «лаціале» - одному Богу відомо. Але, за твердженням римських ЗМІ, команда не стала сильнішою. Іммобіле, який продовжив контракт з клубом, вже «йде з ярмарку»: його «Золота бутса» - лебедина пісня кваліфікованого, але аж ніяк не зіркового форварда. А кращих виконавців у команді немає. А тут ще належить грати на два фронти. Швидше за все, «Лаціо» посиплеться.


Твіттер Лаціо. Сімоне Індзагі

Аналогічна доля, на наш погляд, чекає і «вовків». Незважаючи на зміну клубного керівництва, «Рома» поки що залишається добротною командою без суперамбіцій. Більш того - і без свого специфічного ігрового почерку. Фонсека прийняв команду в непрості часи. Але в новому сезоні ці часи будуть ще складніші. Припускаємо, що вище зони Ліги Європи команда не зможе фінішувати. А ще дуже висока ймовірність відставки колишнього наставника «Шахтаря».

Хто може здивувати?

У цю «номінацію» дуже доречно вписується нинішній «Наполі». Володіючи третім за статусом складом у лізі, «партенопеї» в минулому сезоні вперше випали з чемпіонської гонки. Навряд чи вони впряжуться в неї і в новому сезоні. Здається, що лідери команди втратили мотивацію. До того ж, невідомо, чи залишиться Кулібалі співтовариші в Неаполі. Та й «з чим їдять» тренера Гаттузо - досі загадка. Тому від «адзуррі» в новому сезоні можна очікувати як боротьби за четвірку, так і животіння в турнірному болоті.

Щось подібне можна адресувати і «Фіорентині». Команда добре укомплектована, з бюджетом теж все в порядку, та й з амбіціями, начебто: американські інвестори голодні до перемог. Але минулий сезон «фіалки» завершили лише на дев'ятому місці. Напередодні старту нового сезону на «Артеміо Франкі» знову лунають заклики «наздогнати і перегнати». Але ось комфортної впевненості, що футбольна Флоренція вистрілить, все так же немає, бо команда продовжує залишатися «сплячою принцесою»: може знову проспати весь сезон, а може і прокинутися.

Напередодні сезону американські інвестиції прийшли і в «Парму». Причому інвестиції досить серйозні: контрольний пакет клубу придбала американська корпорація з мільярдними оборотами. Відбулася і зміна на тренерському містку «хрестоносців» - Роберто Д`Аверсу відправили у відставку за пару днів до старту сезону. Хто очолить колись один з найсильніших клубів Європи - питання відкрите. Але, як би там не було, за цією командою буде дуже цікаво спостерігати: вона здатна з бридкого каченяти перетворитися на красивого лебедя.

Чи будуть вболівальники?

Поки що питання без відповіді. В Італії дуже хочуть повернути глядачів на стадіони, але в той же час побоюються другої хвилі коронавірусу, пам'ятаючи про трагічні наслідки першої. Проте, в період міжсезоння деякі команди («Наполі», «Парма», «Сампдорія») допускали глядачів на арени (з обмеженнями). З глядачами (не більше тисячі) відбудуться і два стартові матчі сезону - «Парма» - «Наполі» і «Сассуоло» - «Кальярі». Якщо все пройде нормально, то, цілком можливо, у другому турі глядачі з'являться і на матчах за участю інших команд.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Без емоцій. Як Лунін відреагував на перемогу Реала в суперматчі у ЛЧ
Футбол | 18 квітня 2024, 07:21 9
ВІДЕО. Без емоцій. Як Лунін відреагував на перемогу Реала в суперматчі у ЛЧ

Андрій став героєм королівського клубу в серії пенальті проти Манчестер Сіті

Лунін пояснив, чому залишився по центру під час удару Бернарду Сілви
Футбол | 18 квітня 2024, 05:51 3
Лунін пояснив, чому залишився по центру під час удару Бернарду Сілви

Андрій двічі відбив пенальті та допоміг Реалу пройти Манчестер Сіті у Лізі чемпіонів

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Николай Власов
ЮВЕНТУС, АТАЛАНТА, В ПЕРЁД К НОВЫМ ВЕРШИНАМ
Saar
Обожнюю італійську Серію А! Ювентус, Інтер,Мілан, Рома,Наполі, Лаціо та Аталанта- ось головні герої однієї з найбільш сильної та цікавої діги в світі!!!
Senator
Та не...Юве ещё пару сезонов будет чемпионом, а уж потом Интер..
Владислав Антонов
1. Интер, 2. Юве, 3. Наполи, 4. Милан, 5. Рома, 6. Аталанта.
Вылетят Специя, Кротоне и кто-то из старожилов (Удинезе, Торино, Болонья, Дженоа).