Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 18 вересня 2020, 16:31
6381
14

Ястремська залишає турнір в Римі, вдруге поступившись Халеп

Українка не зуміла обіграти першу сіяну в одиночному розряді

| Оновлено 18 вересня 2020, 16:31
6381
14
Ястремська залишає турнір в Римі, вдруге поступившись Халеп
Jimmie48 Photography. Сімона Халеп

Друга ракетка України Даяна Ястремська (№29 WTA) завершила боротьбу на турнірі серії Прем'єр 5 в Римі.
 
У матчі третього кола українка у двох сетах поступилася першій сіяній румунці Сімоні Халеп (№2 WTA).
 
Рим. Третє коло
Даяна Ястремська (Україна) - Сімона Халеп (Румунія) - 5:7, 4:6

Стартувала Даяна дуже непогано, показуючи теніс на рівень вищий, ніж був у попередніх матчах на турнірі. А Халеп в своєму фірмовому стилі почала з розкачки, більше вивчаючи не надто знайому їй суперницю. Це стало причиною того, що українка трохи несподівано повела з рахунком 3:0, але дуже швидко все стало на свої місця: Симона трохи додала в швидкості, і Даяна перестала встигати приймати вірні рішення. Це повністю зруйнувало її план на гру, і вона змогла взяти одне очко в наступних трьох геймах.
 
Після цього ситуація на корті трохи заспокоїлася, Даяна створювала видимість боротьби проти зіркової опонентки, але на важливих очках або сама помилялася, або румунка демонструвала різницю в класі. Розв'язка в першому сеті наступила після рахунку 5:5, Сімона заробила потрійний прихований сетбол, не втративши свого шансу.


 
Другий сет міг завершитися набагато швидше. На цей раз вже Халеп вела 3:0, маючи два брейки в запасі, але Даяні вдалося один відразу ж відіграти. Як це не дивно, але до кінця матчу дівчатам вдалося захистити всі свої подачі. У Даяни більше не було хороших можливостей змінити хід поєдинку, вона тільки могла відтягувати неминуче. З огляду на те, що Халеп сьогодні грала далеко не на максимум можливостей, в деяких моментах виходило з нею справлятися. Але загальна картина від цього не змінювалася, адже Даяна і сама демонструвала не топову гру.
 
Але варто зазначити, що на турнірі в Римі Даяна провела три матчі і з кожною грою потроху додавала. Невеликий прогрес після американської серії є, головне, не зупинятися. До сенсаційних перемог на даний момент вона ще не готова, але не забувайте, що їй всього 20 років, а в жіночому тенісі все може змінитися дуже швидко.
 
У наступному колі Халеп зіграє проти Єлени Рибакіної (№18 WTA) або Юлії Путінцевої (№30 WTA).
 
Раніше Ястремська програла Халеп і в парному розряді.

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика
Футбол | 24 квітня 2024, 19:01 4
У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика

«Пенсіонери» розставили пріоритети щодо українця

Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини
Футбол | 25 квітня 2024, 11:05 14
Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини

Анчелотті планує випустити Кепу і Куртуа у старті найближчим часом

Коментарі 14
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Stanislav Matusevych
Без несподіванок. Здатності виконувати план на гру, тобто, грати комбінаційно, а не в один удар, Даяні вистачило лише на 3 гейми. Далі було типове "бий-біжи", у якому кількість помилок ще й не так сильно переважала кількість вінерсів. Тому і рахунок не розгромний. А сьогоднішню Халеп обігрувати шанси були. Якщо в захисті вона продовжує працювати в автоматичному режимі, то при нечисленних контратаках невимушених було забагато. Та й при шаховій грі на задній лінії Симона давала чимало хороших шансів на атаку. Глибокої гри не вистачало. Але суперниця марнувала більшість таких шансів.
Тому висновок звичний. Поки не вдасться навчитися грати в теніс головою, а не руками, серйозних перемог Даяни годі очікувати.
Elis
Хоч щиро люблю Даяну і вболіваю за неї як за спортсменку з прекрасними задатками, але вже третій поспіль турнір про її гру крутиться в голові "сила є, ума не треба". Терпіння батькам! Воно їм дуже знадобиться, щоб якось достукатись до Даяни і пояснити, що голова не тільки для того, щоб в неї їсти. Перші три гейми - молодчина! І ще, здається, чи то 7-ий, чи то 9-ий вона прекрасно грамотно провела на своїй подачі.
kollekciy
Марта нарешті дала обнадійливу інформацію, вона вже наче в Парижі, готується до РГ.
Vlad Ltava
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Vladlen
Такую Халеп можно было обыгрывать, но столько ошибок в ключевые моменты игры просто недопустимо. А что, с приемом сталось? Даже Паолини больше брейков сделала, чем Даяна. Одним словом, еще очень много работы Ястремской надо сделать, что бы наконец войти в топ 10.
Vlad Ltava
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
axylinam
Выиграй Ястремская первый сет и всё могло быть по другому,а варианты для выигрыша сета были,а так проиграла в своём стиле,уже третий сезон у Ястремской нет никакого прогресса в игре,не может найти своего тренера
Mazyr2412
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
kollekciy
Як на мене сьогодні Даяна намагалася грати в теніс, довше тримала мяча, чикаючи кращу можливість. Бо в перші грі було взагалі з 1-2 удару аут або лінія, в усіх розіграшах.
Vlad Ltava
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил