Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 18 вересня 2020, 14:32
100013
29

Таблиця коефіцієнтів. Сенсаційний Колос допоміг сісти Туреччині на хвіст

Sport.ua вивчає оновлені рейтинги після матчів 2-го раунду відбору ЛЄ

| Оновлено 18 вересня 2020, 14:32
100013
29
Таблиця коефіцієнтів. Сенсаційний Колос допоміг сісти Туреччині на хвіст
ФК Колос

Після матчів 2-го раунду кваліфікації Ліги Європи Sport.ua вивчає таблицю коефіцієнтів УЄФА.

Вкрай порадував в своєму дебютному поєдинку в єврокубках «Колос» з Ковалівки. Вигравши у грецького «Аріса» (2:1), підопічні Руслана Костишина взяли 1.5 очка, що дало Україні +0.300 бала. За новими правилами, в одноматчевому протистоянні за перемогу дається 3 очка (в кваліфікації – 1.5 очка), за нічию з переходом в серію пенальті – 2 очка (в кваліфікації – 1 очко), а поразка автоматично приносить 1 очко (в кваліфікації – 0.5 очка) в скарбничку клубу і країни.

Раніше донецький «Шахтар», отримавши як чемпіон країни путівку в груповий раунд ЛЧ, автоматично взяв 4 бонусних очка, а київське «Динамо» набрало 1.5 пункти, перегравши АЗ «Алкмаар» (2:0). Сумарно в України 7 очок, що при розподілі на 5 команд-учасниць дає 1.400 бала. У рейтингу залишаємося на 12-й позиції, відстаючи від Туреччини на тих же 0.500 бала і трохи наблизившись до Австрії (мінус 1.925).

Подивимося, як справи у конкурентів. «Галатасарай» зумів зберегти для Туреччини перевагу в півбала над Україною, обігравши на виїзді азербайджанський «Нефтчі» (3:1). У Туреччині в грі 5 клубів, причому в групі ЛЧ тільки «Істанбул Башакшехір», а «Бешикташ», «Галатасарай» і «Аланіяспор» вийдуть на поле в матчах Q3 Ліги Європи. «Сівасспор» з українцем Сергієм Рибалкою має путівку в груповий раунд ЛЄ.

А ось у Австрії вже втрати! «Хартберг» зазнав поразки в Польщі від команди «Пяст» Глівіце (2:3), і у австрійців залишилося лише 4 клуби. Нагадаємо, у Австрії немає прямої путівки в групу ЛЧ, але «Ред Булл Зальцбург» в Q4 ЛЧ зіграє проти «Маккабі» Тель-Авів (Ізраїль).

Серед країн з топ-10 ще й у Росії серйозна невдача. Московське «Динамо» зазнало фіаско в Грузії від «Локомотива» з Тбілісі (1:2) і більше не буде грати в Європі в цьому сезоні.

Побіжно відзначаємо, що позаду України пресингує Шотландія, зусиллями відразу трьох клубів! «Рейнджерс», «Абердін» і «Мотеруелл» пройшли у наступний раунд. У Шотландії, звичайно, був чудовий попередній сезон (9.750, 7-ме місце в Європі). І з підключенням до справи «Селтіка» (якого з ЛЧ в ЛЄ перевів «Ференцварош» з Сергієм Ребровим) будь-які розклади можливі.

Нагадаємо, що федерація, яка опиниться на 11-му місці, втратить пряму путівку в груповий раунд ЛЧ для свого чемпіона (крім особливого випадку, коли виникне вакансія, залишена для переможця попереднього сезону ЛЧ). Тому поборотися за 10-й рядок рейтингу в майбутньому сезоні критично важливо.

Забавно, що в поточному сезоні більше всіх очок набрала Північна Ірландія (2.833). Але це лідерство ненадовго, адже всі три команди у одного з чотирьох адміністративно-політичних регіонів Великобританії вже вибули.

Таблиця коефіцієнтів УЄФА 2021 (впливає на розподіл путівок в сезоні 2022/23)

Джерело даних: Bert Kassies

Оцініть матеріал
(199)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Кубок Азії U-23. Південна Корея не зіграє на ОІ-2024, важка перемога Японії
Футбол | 26 квітня 2024, 02:55 0
Кубок Азії U-23. Південна Корея не зіграє на ОІ-2024, важка перемога Японії

Південна Корея в довгій серії пенальті поступилася Індонезії – 2:2 (пен. 10:11)

МИХАЙЛЕНКО: «Ніколи у юнацьких збірних не було стільки легіонерів»
Футбол | 26 квітня 2024, 00:55 1
МИХАЙЛЕНКО: «Ніколи у юнацьких збірних не було стільки легіонерів»

Коуч збірної України U-19 розповів про юних гравців, які виїхали за кордон

Коментарі 29
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Михаил Степанов
динамо мацква порадовало! Представляю что в Грузии творилось! Вино рекой текло!
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
uge-madrid
Там ще й Кіпр за Шотландцями недалеко...
Треба набирарати очки...
UKRAINE FAN
И за одно поздравим Ванью Дурака .Который перешел в чемпионат " на голову" сильнее нашего и благополучно обосрались от скромнейшего Локоматива. Сколько не вливали бы бабла в говно чемпионат он лучше не становится. По соотношению цена качество рфпл это худший продукт в мире футбола!
Evil
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Микола Унгурян
Враховуючи що останні роки квота лч завжди була вільна і 11місце отримувало путівку то навіть 11 буде добре, але краще поборотись за 9-10. Тим більше що і де починає підтягуватись. А от зоря трохи напряжно
B0N1K
допишу по вашій дискусії по балам в ЛЄ. Справа в тому, що граючи кваліфікацію, клуби заробляють очки в рейтинг національної асоціації за ничію та перемогу (я про некоронавірусний варіант), а в особистий залік йде фіксована кількість балів за виліт на кожному ранду кваліфікації ЛЄ (В ЛЧ цього нема, бо звідти команди вилітають в ЛЄ й отримують бали в ЛЄ). Наприклад виліт в попередньому раунді дає 0.5 в особистий рейтинг, в першому - 1.0, другому - 1.5, третьому - 2.0, плей-офф - 2.5) а в рейтинг національної асоціації йдуть не ці бали, а бали за результат матчів. Відповідно якщо команда вийшла в групу (не важливо, через кваліфікацію чи напряму) і програла там 6 матчів, то отримала б 0, тобто менше ніж команда, що вилетіла в кваліфікації й не прогресуватиме в рейтингу. Тому УЄФА дає їм гарантований мінімум в 3 бали в особистий рейтинг, якщо вони виступами в групі зароблять менше. Тобто Зоря отримає ці 3 бали в особистий рейтинг, якщо фактично заробить менше, а в рейтинг національної асоціації піде лише стільки балів, скільки Зоря фактично заробить, як це описано для прикладу з Ворсклою в дописі Artem !, 18.09.2020 10:44
kum_Poltava_
Насправді місце нижче 11 не таке вже й погане. Тоді чемпіон починає раніше через шлях чемпіонів з слабкішими командами, які якщо не проходити то нічого робити в групі ЛЧ. Ще й парочку лишніх балів можна заробити в таблицю коефіцієнтів.
BEAR
Самый прикол, что на 1м месте Северная Ирландия )))
В этом сезоне!!!
Дмитрий Украинский
Нашим клубам нужно побеждать все игры! Потому что жестко откинуло, когда очки сгорели.
zac1310
Интересно, а почему шахтёровские "автоматические" очки учтены, а зори нет? Вроде ж они с группы ЛЕ начинают, или я что-то напутал?
Олег Тимофеюк
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
vovandel_
Десна и Колос вылетят в следующем туре.
Шахтер с каждым годом слабее, надеяться на жребий, 3 место и очки в плей-оф ЛЕ
Динамо лучше продуть Генту и поиграть в ЛЕ сколько получится. Если повезет и Луческу заставит работать и думать, может выйти из группы и пару раундов плей-офф. В ЛЧ, только дикий фарт может позволить занять 3е место
Заря теперешняя если наберет пару тройку балов в ЛЕ, то и хорошо.
janu0320
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил