Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 22 вересня 2020, 14:38
2520
2

Мотор – Барселона. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів

«Мотор» стартує в Лізі чемпіонів матчем проти одного з головних фаворитів турніру

| Оновлено 22 вересня 2020, 14:38
2520
2
Мотор – Барселона. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів
ГК Мотор

Поєдинок «Мотор» - «Барса» відбудеться у четвер, 17 вересня, в Запоріжжі. Початок зустрічі в ПС «Юність» о 19.45. В прямому ефірі матч покаже телеканал «Спорт 1».   

Після дуже довгої коронавірусної паузи, яка плавно перейшла в літнє міжсезоння, запорізький «Мотор» виходить на старт восьмої поспіль для себе Ліги чемпіонів. У нинішньому сезоні найсильніший клубний турнір Європи зазнав чергового скорочення і в кількісному аспекті налічує лише 16 учасників, так що участь в ньому – вже перемога для українського чемпіона. Але всі літні кабінетні перипетії вже в минулому. Попереду матчі з найкращими командами Європи, і вже в першому турі в Запоріжжя приїде один з найсильніших клубів континенту.

Іспанська «Барса» (саме так звучить офіційна назва клубу, але не будемо забувати, що наші гості входять в мультиспортивну структуру «Барселони» і носили повну назву ще до кінця сезону 2017/2018) є найбільш титулованим клубом в історії Кубка європейських чемпіонів / Ліги чемпіонів з гандболу. Суперники «Мотора» дев'ять разів вигравали титул найсильнішої команди континенту. Найбільше вражає відрізок з 1996 по 2000 роки, коли каталонці п'ять разів поспіль ставали переможцем турніру, встановивши, здається, вічний рекорд. А востаннє трофей Ліги чемпіонів гандболісти «Барси» підіймали після фінального поєдинку сезону 2014/2015.

Також іспанський клуб є рекордсменом за кількістю перемог в Лізі чемпіонів, їх в активі «Барси» 233 (всього проведено 310 матчів). Варто відзначити, що на даний момент триває найдовша переможна серія в історії клубу. Програвши на старті минулого сезону, каталонці здобули 13 перемог поспіль і оновили клубний рекорд, який до цього становив 12 послідовних вікторій.

Але не тільки цей факт пов'язує для суперників «Мотора» минулий і нинішній сезони. В кінці грудня іспанському клубу належить зіграти разом з французьким «ПСЖ», німецьким «Кілем» і угорським «Веспремом» у відкладеному через коронавірус Фіналі чотирьох сезону 2019/2020, так що ювілейний, десятий титул найсильнішого клубу Європи може бути завойований ще до кінця поточного року.

На тлі таких грандіозних успіхів на євроарені про внутрішні трофеї якось навіть скромно і говорити. В Іспанії «Барса» є абсолютним гегемоном, вигравши 27 титулів найсильнішої команди країни, причому першим місцем каталонці не поступаються суперникам вже 10 сезонів поспіль, починаючи з розіграшу 2010/2011.

У складі іспанського клубу завжди виступало безліч зірок. Не став винятком і нинішній сезон. Данський воротар Кевін Меллер, хорватський розігруючий Лука Ціндріч, його іспанський колега по амплуа Рауль Ентреріос, французькі напівсередні Тімоті Н'Гессан і Діка Мем, їх співвітчизник Людовік Фабрегас, який виступає на позиції лінійного, словенський правий напівсередній Юре Доленец є одними з багатьох, але далеко не єдиними зірками «Барси». У міжсезоння суперники «Мотора» підписали кілька дуже талановитих гравців на перспективу і одну справжню зірку. Склад каталонців поповнив словенський правий крайній Блаж Янц, який перейшов з «Віве Кельце».

У Запоріжжя іспанці вирушили з істотними кадровими втратами. Через травми в матчі проти «Мотора» не зіграють Юре Доленец і Тімоті Н'Гессан, також відкладається лігочемпіонський дебют у складі «Барси» у Блажа Янца. І вже з першого туру в ігровий процес Ліги чемпіонів втручається коронавірус. Позитивний тест здав правий крайній каталонців Алекс Паскуаль і залишився вдома, а разом з ним йому компанію складе його батько Хав'єр Паскуаль, який є головним тренером команди.

Читайте також: Що чекає на Мотор в новому сезоні?

У запоріжців втрати перед грою будуть не менш серйозні. В лазареті перебуває основний воротар команди Геннадій Комок, за прогнозами клубних лікарів у вересні він не вийде на майданчик. За його відсутності основне навантаження в воротах команди ляже на білоруського новачка Івана Мороза. Також поза грою білоруський лінійний Максим Бабічев, який традиційно проводить багато часу на майданчику в матчах Ліги чемпіонів.

Не секрет, що «Мотору» буде дуже складно зачепитися за перемогу в стартовому матчі турніру. Рівень суперника дуже високий і передматчеві розклади не на боці нашого чемпіона. З іншого боку, найкращого опонента для того, щоб перевірити свої сили для оновленої запорізької команди, важко навіть уявити. Будемо розраховувати, що «Мотор» почне новий розіграш найпрестижнішого єврокубка з локальної сенсації, чим порадує всіх своїх уболівальників і здивує гандбольних фахівців з усієї Європи.

Прогноз Sport.ua: перемога «Барси».

Sport.ua проведе текстову онлайн-трансляцію матчу «Мотор» - «Барса».

 
  • 24,00
  • 30,00
  • 1,02
Сделать ставку
 
  • 29,00
  • 21,00
  • 1,01
Сделать ставку
 
  • 13,00
  • 23,00
  • 1,05
Сделать ставку

 

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як це можливо? Воротар отримав дві жовті, але продовжив матч єврокубку
Футбол | 18 квітня 2024, 22:54 9
Як це можливо? Воротар отримав дві жовті, але продовжив матч єврокубку

Мартінес дістав арбітра своїми витівками, але виграв серію пенальті

«Твій момент, брате». Зірковий гравець Реала розхвалив Луніна
Футбол | 18 квітня 2024, 18:58 0
«Твій момент, брате». Зірковий гравець Реала розхвалив Луніна

Джуд Беллінгем відзначив феноменальну гру українського воротаря

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Руслан Водянов
ничья или +- 2 мяча
mayakovskiy1
шансов даже на ничейку нет но 25-26 забивать должны