Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 17 вересня 2020, 11:56
7935
14

Світоліна відновила сезон перемогою над Павлюченковою в Римі

Поразку в парному розряді вважатимемо тренуванням

| Оновлено 17 вересня 2020, 11:56
7935
14
Світоліна відновила сезон перемогою над Павлюченковою в Римі
Jimmie48 Photography. Еліна Світоліна

Перша ракетка України Еліна Світоліна (№6 WTA) стартувала з перемоги в одиночному розряді на турнірі серії Прем'єр 5 в Римі.
 
У матчі другого кола українка розібралася з росіянкою Анастасією Павлюченковою (№36 WTA).
 
Рим. Друге коло
Еліна Світоліна (Україна) - Анастасія Павлюченкова (Росія) - 6:3, 7:6(4)

Після розгрому в матчі парного розряду багато хто переживав про готовність Світоліної до грунтового сезону. Але не потрібно забувати, що Еліна, м'яко кажучи, не найкращий парний гравець, і козирі у неї зовсім інші.
 
Суперниця для повернення попалася не з найкращих. Павлюченкова хоч і віддає перевагу більш швидкому покриттю, все ж має 3 перемоги на грунтових турнірах WTA. У плані пересування кортом росіянка на кілька швидкостей позаду, але вогнева міць в неї на рівень вища.
 
Починалося все прогнозовано: Анастасія хотіла якомога швидше забити, а Світоліна намагалася більше вигравати очки за рахунок тактики і виманювання невимушених помилок. Але це не була абсолютно захисна гра, при будь-якому зручному моменті українка намагалася атакувати. Коли таке траплялося, Павлюченкова часто вже й не бігла за м'ячем. Але Еліні не вистачало якоїсь різноманітності, та й перша подача кульгала. Досить дивно, що з таким відсотком потрапляння першого м'яча вона так і не дозволила суперниці зробити брейк. На прийомі шансів було відверто мало, але єдиний брейкпойнт був реалізований, це принесло перемогу в партії.


 
У другому сеті Світоліна почала трохи м'якше подавати першу і одразу ж віддала подачу. Павлюченкова вела 3:0, але було комфортне відчуття, що вона не зможе втримати перевагу. Особливої стабільності в грі жодної з тенісисток сьогодні не було. Як це часто буває, після впевненого першого сету на подачі, у другому - пішли одні брейки. Дівчатам на прийомі стало набагато краще заробляти очки, інтрига зросла. За рахунку 4:4 українці вдалося реалізувати подвійний прихований матчбол, але з подачею на матч не склалося. Була довга боротьба на більше-менше, але в цьому моменті вдача була на боці росіянки.
 
На тай-брейку гра йшла на рівних до того моменту, поки Світоліна на фінальних очках не показала, що все ж вона на даний момент перевершує Павлюченкову в класі. Еліна не побоялася зіграти гостро і нестандартно, заслужено вигравши цей матч. Гарна перемога для повернення, яка також показала, над чим ще потрібно попрацювати.
 
У наступному колі Світоліна зіграє проти Анетт Контавейт з Естонії (№21 WTA) або Світлани Кузнєцової з Росії (№38 WTA).
 
Раніше до третього кола вийшла Даяна Ястремська. До цього найкращі українські тенісистки програли матч парного розряду.

Оцініть матеріал
(30)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Куртуа прокоментував 1-й гол Баварії, який Лунін пропустив у ближній кут
Футбол | 01 травня 2024, 07:22 10
Куртуа прокоментував 1-й гол Баварії, який Лунін пропустив у ближній кут

Тібо вважає, що врятувати у такій ситуації було дуже складно

Анчелотті оцінив шалений матч із Баварією, в якому Лунін пропустив двічі
Футбол | 01 травня 2024, 07:26 0
Анчелотті оцінив шалений матч із Баварією, в якому Лунін пропустив двічі

«Реал» зіграв унічию з мюнхенською командою на «Альянц-Арені» з рахунком 2:2

Коментарі 14
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Stanislav Matusevych
З перемогою! Для піврічного простою сьогодні гра була непоганою. І суперниця якраз така, щоб знову увійти на корт. Відсоток першої, щоправда, кульгав, і невимушених насправді було рази в півтори більше, ніж нарахували італійці. Люблять вони записувати все, що можна і не можна, до вимушених помилок. Тим не менше, Еліна прагне не сидіти у захисті до останнього, а сама шукає свої комбінації. Періодично це виходить. І дропи з'явилися, в тому числі крутий на матчболі. А перед ним був класний вінерс через коридор. Тобто, вирішальні очки здобути в атаці, що дає певний оптимізм. Побачимо завтра, з ким доведеться грати далі. Контавейт Еліна раніше перемагала в Римі.
Elis
А мені гра Еліни сьогодні сподобалась. Чекала на її гру і чекала недаремно. Є помилки, але загалом вона думає на корті. Місце в 10-і точно займає недаремно. Молодець, з перемогою!
Vik_77
Не той вже теніс,що був півроку тому,серйозний турнір серії Прем'єр,а таке відчуття ніби це якийсь тренувальний матч - без глядачів,без емоцій... Еліна,з перемогою!
vital
Як для першого матчу в сезоні після піврічної паузи, то 4+ по 5-бальній системі.
Здоров'я і впевненості у власних силах Елі.
П.с. Хочеться побільше вінерсів від Елі і красивих дропів...
maxno
подачу надо подтягивать на уровень и физику !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vladlen
Молодец, для первого матча за пол года достаточно уверенно сыграла, надо только подачу найти, и можно смотреть в будущее с оптимизмом.
Александр Жаирс
На тай-брейке Свитолиной было легче играть,так-как первая подача не пошла,а здесь подачи чередовались и Элина выглядела намного уверенней,чем когда приходилось подавать несколько раз подряд.
serega-2019
З перемогою, здоров`я, впевненості у власних силах і не зупинятись на досягнутому!!
vv691
сыграла намного лучше ястремской опыт и уверенность сыграли свою роль молодец
Олег Судак
Однакова кількість брейків? Статистика фуфло.
Андрій Ванчак
Боюсь, що якщо в супениках буде Аннет, яка реально на ходу, Елі мало, що світить в 1/4. Мінусуйте...